2013. március 2.

Tartalékosan is sikerült...Real Madrid - Barcelona 2-1


No kérem, a Királyi Gárda, diadalmaskodni tudott a keddi kupa után, a bajnokságban is. Nem volt izgalmas mérkőzés, még érdekes sem volt, de a legfontosabb a három pont előtt az, hogy megint győzni tudtunk, ezzel még egyet oda fricskázva a katalánoknak.




A keddi kupa győzelem és továbbjutás után, a mai mérkőzés mindenkinek csak egy nagy púp volt a hátán, már azért is mert a jövőhét kedden egy sokkal nagyobb és fontosabb mérkőzés várat magára. Így ennek értelmében mindenki azt rebesgette, hogy nem kell nyusziként ki futni a pályára, mert nekünk BL meccsünk lesz a hétfőt követő napon, de azért tegyük oda magunkat, akár tartalékosan, akár nem.

Nos José olvasott a sorok között, és nem olyan buta, mint amilyennek azt gondolják, vagy jó magam gondolom. Úgy ahogy a pótkerettel álltunk ki a katalánok ellen, és néhány kulcsfigura is a padon találta magát.

Mourinho kezdőjét a kapuban Diego Lopez, a jobb szélen Ramos, a védelem közepén Pepe- Varane, illetve a balszárnyat a szőke portugál, Coentrao alkotta. Előttük a nem jól megszokott Essien és Modric szűrte a labdákat. A vendégek védelmének a feltöréseiért Kaká, Callejón, Benzema és Morata gondoskodott.
Aztán ez a kezdő annyiban változott még a meccs előtt, hogy Essien átvette a védelem jobb szélét a kapitány helyettesünktől, Ramostól. Így a ghánai helyét, a portugál kopasz Pepe vette át. Pepe pozícióján, pedig Ramos ténykedhetett.

Ezzel szemben Tito helyettese Roura egy igen "erős" kezdőt küldött ki a Santiago Bernabéu gyepére. A kaput Valdés védte, előtte az Alves, Piqué, Adriano és Alba próbálta meg a támadásokat elnyelni. Előttük a  Busquets, Thiago, Iniesta; Villa, Messi, Pedro hatos kapott szerepet.



Az első félidőt a vendégek nyitották meg, de a labdát gyorsan el is veszítették.

Bár a bajnokság már elúszottnak látszik, és a mérkőzés előtt az összes Barca drukker abban reménykedett, hogy visszavágnak a keddi zakóért, sajnos már a mérkőzés 6. percében csalódniuk kellett. Egy Sergio Ranos labdaszerzés után, ami a katalánok térfelén történt, egy igen rövid idejű gondolkodás után, továbbította a játékszert Morata irányába, aki a labdát lekezelve felnézett és beívelte. A beívelt labdát pedig Benzema juttatta Victor Valdés kapujába, ezzel igen korán megszerezve a vezetést. 1-0!

A francia gall kakas, koránt sem úgy játszik, ahogyan elvárnánk tőle. Az idény során voltak szép jelenetei, és szép gólokat is summáz, de nem a tavalyi önmagát mutatja. A jó foci helyett, a facebookon pózol és mindenféle képet megoszt magáról. Aztán február elején 216 km/h-val száguldott, ami után igen kellemetlen büntetésre számíthat. De most a mai gólja után, feltámadt a remény, hogy a szezon legfontosabb szakaszára talán- talán összekapja magát. Ezt bizonyíthatja már kedden az Old Traffordon, amennyiben José úgy látja, hogy megéri belefektetni a bizalmat és a kezdőbe teszi.


Most nem pózerkedett, most gólt rúgott

Vissza kanyarodva az összecsapásra, a gyors Karim gól után, egy minimálisat változott a játékképe. Úgy tűnt, mintha visszaálltunk volna védekezni, ezt a gránátvörös- kékek fölényes labdabirtoklása is gyönyörűen tükrözi. Megpróbáltunk leginkább védekezni a bajnokságot igen nagy előnnyel vezetők ellen, kísérletet tettünk a védelmi vonal feltolásával is, de nem sok vizet zavart. Ugyanis a Barcelona megpróbált egyenlíteni, de leginkább a középpályán folyt a játék, a sok- sok ide passz, oda passz. Aztán ennek meglett a gyümölcse is.
A vendégek térfeléről érkezett egy oltári nagy passz, Leo Messi elé, akinek mellesleg igen nagy területet hagytunk, nem fogtuk eléggé, és ő a "bolhához" hasonlóan a fű alatt belőtte az egyenlítő gólt Diego Lopez hálójába. 1-1!

Ami pedig innentől elkezdődött az valami siralomvölgy volt. Voltak helyzetek, momentumok, de azok, mintha a fehér holló, nagy ritkán ment végbe. A Barcelona uralta a középpályát és a saját térfelüket is. Egy passz, két passz, három passz, négy passz és így tovább egészen 500-ig. Ezt még tetőzte a Messi és Iniesta duó "cicázgatása", ha tízszer nem, akkor egyszer sem passzoltak egymásnak folyamatosan oda és vissza. Persze ezt a hazai közönség egy erős fütyüléssel és nem tetszéssel honorálta.


Ami még ennél is szebb és tiszteletre méltóbb a vendég színészek focisták viselkedése volt. Pedig állítólag ők a világ legjobbjai. Ezt mutatja gondolom Jordi Alba is ezzel a bemutatással. Nem tudom, hogy mire gondolhatott ilyenkor, vagy mit képzelt, mindenesetre saját magát és a csapatot járatja le, mai szleng nyelvvel: égeti le, ha nem is lennének már kellőképpen leégve.
Ilyenkor fordul meg a fejemben, hogy az edzők mire tanítják őket? Arra, hogy színészkedjél amennyit csak tudsz, hátha megkapod az Oscar díjat? Vagy a gólörömnél mutass be az ellen szurkolóknak?
Förtelmes, hogy hova fajultunk...


Hát gyönyörű vagy gyermekem!

Aztán még a 39. percben kihagyott ziccer után, amit Morata fejjel hagyott ki, Modric beadásából, szünetre mehettünk.

15 perc állt a csapatok rendelkezésére, hogy átgondolják a dolgokat, aztán kifussanak a 2. játékrészre. A negyedóra eltelte után, a dolgokat átgondolva folytattuk a mérkőzést a 2. félidővel.

A második felvonás sokkal inkább szólt a szabálytalankodásról és a bíróról, mint a tiszta és szép játékról, továbbá a gólokról.
Ezt a játékvezető és a partjelző is tudja tanúsítani, hiszen szinte mindenben csak a szabálytalankodást látták. Az 50. percben a Barca együttesének ítéltek szabadrúgást egy tiszta szerelést követően. Tudni illik Varane tiszta szerelése után, a partjelző intett a sípos pedig fújt..., hát persze, hogy szabadrúgást a vendégeknek.

Aztán elkezdődött a sárga lapokért vívott verseny. Az első figyelmeztetést jelentő lap, a kapitányunké lett, vagyis Ramosé. Az 55. minutumban Jord Alba sárgult be, így akkor 1-1.
Aztán Ronaldo feljövetele után, tulajdonképpen az első akciójából sárgát harcolt ki Piquének. Mondjuk ez nagyon kétes helyzet, de mindegy is.
Három perc múlva Coentrao is megkapja a sárga lapját, mennyi is az állás? 2-2!
Szintén 3 perc múlva, Thiago rántotta le Pepét, amiért megkapta a sárga lapban megnyilvánuló figyelmeztetését. 

Aztán ha egy valami beindul, az nem áll meg. Pérez Lasa, egy újabb lapot osztott ki, a következő áldozat ezúttal az ifjú titán Morata.  3-3!
Majd a mérkőzés vége előtt nem sokkal, a brazil Mr. Tetoválás (Daniel Alves) is besárgult, kb. a 73. szabálytalankodása után. Két perccel később két játékos is kap sárga lapot, az egyik a fehér színt képviselő Arbeloa, a másik pedig a gránátvörös-kék színben játszó Iniesta.
Úgy tűnik, a bírót mennyiségre fizetik. A mérkőzés lefújása után pedig felkerült az 'i" betűre a pont. A sok sárga után, egy piros is gazdára talált, Victor Valdés személyében.


Rettegjetek, jövök!

Így a lapok terén, a Barcelona diadalmaskodott, azonban játékban és gólokban nem.

A második félidő elején, az első játékrész ocsmány játékképe mutatkozott meg. Aztán a katalán verő Cristiano és a német Isten, Khedira felcserélése után, egy kicsit sokkal pengésebb játékot prezentáltunk.

Ronaldo fellépése után, nem sokkal majdnem két gólt is jegyezhetett volna. Az első gólja a 65. percben szabadrúgásból jöhetett volna. A szabadrúgást pompásan elvégezte, azonban a labda középre tartott így Valdés helyzet változtatás nélkül kitudta öklözni. Szegény Farkas Norbert (a meccs kommentátora) agyon dicsérte a vendégek hálóőrét, pedig azt a kísérletet én is hárítottam volna.
Aztán egy- két szép megmozdulás után, nagyot csökkent a meccs színvonala, egyik fél sem próbált meg semmi nagyot alkotni.

A 76. percben meglehet volna már a vezetés, ha Morata nem rúgja bele Valdésba, egy csodálatos kiugratás után. No de hát egy Castillásról van szó, van még mit tanulni.
Nem sokkal később aztán valóban megérkezett a vezető gól. A szögletzászlónál Modric tündökölt és végezte el a sarokrúgást, nagyon szépen, amit még Özil is megirigyelhetne. A labda Ramos fejét találta meg - sajnos nem Varane buksiját, pedig szép lett volna-, Ramos pedig befejelte a kapuba a lasztit, ezzel az utolsó percekben megszerezvén a vezetést. F. Norbert innentől Barca feltámadást várt, de sajnos kérése az univerzum számára nem volt parancs. Így maradt a 2-1.

 

Aztán ha azt vesszük, majdnem megismétlődött a keddi végeredmény, amit Ronaldo biztosított volna. A 88. minutumban szabadrúgáshoz jutottunk, a labda mögé a "zselékirály" állt, mint mindig. Bomba szabadrúgás volt, ha pár centit befelé megy akkor gól, de így csak kapufa lett. A lövést a spanyol hon legjobb kapusa csak a szemével követte, mázlija volt.


Maradt tehát a 2-1-es végeredmény, végérvényesen is. Ami nem tetszett a katalánoknak, így a meccs lefújása után egyből reklamálni kezdtek és támadást indítottak ellenünk és a bíró ellen is. A bíró ellen azért, mert nem adott meg egy jogtalan tizenegyest, Adriano saját maga feldobása után...

Valdés cirkuszolt, harcolt, veszekedett és meg is lett a jutalma, ami egy piros lap.


Összegezve ezt a hosszú összefoglalót, bár nem vártunk -vagyis én biztosan nem vártam- győzelmet, mégis megadatott. Ezzel megmutatva ország- világnak, hogy a nagy Barca érának annyi, kész, pluccs. Talán azért tartózkodnak a gödörben, ami már szakadék, mert nincs egy tényleg nagy karizmával rendelkező edző a kispadon. Pep távozása után, a kispadot Tito kapta meg ugyebár, aki sokkal inkább gyengébb jellemű, mint Pepe, aztán most Villanova kidőlése következtében, Roura irányítása alatt, a Barcelona egy falat kenyeret nem ér. Vajon mit gondol ott messze az Egyesült Államokban Tito Villanova, vagy Pep Guardiola?
Az utóbbi gondolom, már a Bayernen gondolkodik, az előbbi pedig, hogy szarpakolást fog majd kapni ha visszatér.


Messi pedig, a négyszeres aranylabdás a gólján kívül és az Iniestával eljátszott cicamica jaj eljátszása után, mintha a pályán sem lett volna. Mindenesetre nagy gratuláció nekik, megdolgoztak ezért az egy gólért.

Roppant unalmas meccs volt ez, de a lényeg, hogy győztünk. Aztán Messiéknek lehet panaszt benyújtani a spanyol labdarúgó szövetségnek, hogy azért kaptak ki, mert 16 órakor került megrendezésre a találkozó, ilyenkor mindenki alszik!!!


HALA MADRID!!

Aztán ha sikerül átbillentenünk ezt a formát és játékot illetve koncentrációt az Mu ellen majd kedd este, akkor biztos a továbbjutást, ha a győzelem nem is. Én bízom az együttesben, tovább kell jutni!

Köszönöm, a figyelmet és ne feledjétek, a lényeg, hogy tapadjon a bélyeg!

Kedden sorsdöntő találkozó, ahol el kell majd a jó szurkoló nép!
 

HASTA EL FINAL, VAMOS REAL!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése