2013. március 4.

Jön a 3. felvonás... Manchester United - Real Madrid


A döntetlennel végződő Madridi ütközet után következik Manchesterből az igazi élet-halál harc. Bernabeu vagy Old Trafford? José Mouriho vagy Sir Alex Ferguson? Cristiano Ronaldo vagy Wayne Rooney? Real Madrid vagy Manchester United? Vajon ki léphet tovább a finálé felé vezető úton?





A habfehér alakulat szurkolói tábora erősen reménykedik abban, hogy igenis a mi csapatunk fog továbbjutni. Azonban ez nincs másképpen az angliai vörös ördögöknél sem, ugyanis ők is bizakodóak a továbbjutásban, hisznek abban, hogy saját stadionjukban páholhatják el a királyiakat és juthatnak tovább.
No de mi  igen nagy magabiztossággal repülünk, pontosabban már repültünk Angliába. Aki megkérdezné, hogy miért, annak egy pofon és akkor demonstrálom:

Az elmúlt 7 napban, kétszer találkoztunk a Barca együttesével, először a Camp Mouban, khm... elnézést nehéz szó, tehát a Camp Nouban, ahol a kupa elődöntőjében győztük le őket. Majd jött a "jelentéktelen" bajnokság, ahol ismét diadalmaskodni tudtunk, hozzáteszem, hogy tartalékosan.

Fehérek- kontra vörösök.

A múlt heti két Real-Barca mérkőzés minden Barcelona szurkolónak mély sebet ejtett a szívében, hisz az ősi rivális csapat ellen kapott ki együttesük, amit megérdemelten nyert meg szeretett csapatunk. A Barcelona szinte „szétesett” mindkét alkalommal, ráadásul a Bajnokok Ligájában sem szerepeltek jól, kikaptak a Milan egyletétől a San Siro stadionban. A keddi Király-kupa mérkőzésen 3-1-re vertük a Barcát, melyen kétségtelenül jobban szerepeltek a madridiak. A góllövők közül, két gólt természetesen Ronaldo lőtt, egyet 11-esből, mely előtt Gerard Piqué szabálytalankodott vele szemben a 16-oson belül, és mellette még sárga lapot is kapott, a második gólt - Khedira felszabadításából Di María lépett el, lövése visszapattant Pintóról, az ismétlésnél pedig Ronaldo - bevarrta a labdát az üres kapuba. A harmadik találatunk a fiatal francia védőnk nevéhez fűződik, Varane-hoz, akinek köszönhetően az előző Király-kupa mérkőzésen egyenlíteni tudtunk. A gránátvörös-kékek csak a 89. percben tudtak szépíteni, Jordi Alba által, csak hogy ne legyenek pucérok. A szombati bajnoki mérkőzésen is jobbak voltak a blankók, Karim Benzema a 8. percben, Sergio Ramos pedig a 82. percben szerzett mindent elsöprő gólt. A katalánok közül az idei negyedik Aranylabdájával büszkélkedő Lionel Messi szerzett találatot, de mindez hiába volt, nyerni tudott a Real hazai pályán. (2-1)

Arról nem beszélve, hogy a kis argentin a gólján kívül nem sok mindent mutatott meg nagyszerű tudásából, ahogyan a király kupa elődöntőjében sem brillírozott, hiszen van egy fiatal srácunk, aki jácint könnyedséggel vette le a pályáról a kis mitugrászt.

Tehát, mi a sorsdöntő MU elleni párharcra így melegítettünk, természetesen szombaton a mester jó pár kulcsfigurát pihentetett. Hasonlóan cselekedett Sir Alex is. A legutóbbi mérkőzésüket 4-0-ra nyerték meg, egy igen pazar játékot statuálva. Szép akciók, még szebb gólok és ennek kettős egyvelegének a gyümölcse lett a győzelem. A Norwich együttesét küldték gallyra az ördögök.

CR7 vs. Rooney
 Csak úgy, mint a Real Madrid, Sir Alex együttese is szombaton játszotta le a bajnoki meccset, így a pihenő nap egálban áll. A madridi klub, már vasárnap elindult Manchesterbe, az edzést az United nagy városi riválisának a stadionjában fogják végre hajtani, még véletlenül sem az ellenfelünkében, egyrészt mert José babonás, másrészt meg, ki tudja, hogy milyen kém bujdosik ott és hallgatja ki a taktikát, majd fut és elárulja, magyarul besúgó, áruló, estébé.

Mindenesetre ami érdekes, hogy a skót menedzser nem nagyon pihentette a kulcsjátékosokat, mondjuk annyi tény, hogy az Angliában focizók hozzá vannak szokva a hajtáshoz.

Mi csak remélni tudjuk, hogy amit véghez tudtunk vinni a Barcelona ellen, szintúgy befogjuk majd teljesíteni a vörösök ellen is. A magabiztosság meg van, de ne essünk át a ló túlsó oldalára, mert nagyot fog rúgni. Koncentráltan, a taktikát -ha van- betartva, a győzelmet és a továbbjutást lebegtetve szemünk előtt lépjünk pályára az Old Traffordban. Nem lesz könnyű dolgunk, de ha folytatjuk a jó szériánkat, akkor kizárt dolog, hogy ne jussunk tovább. Egyszerűen tovább kell menni, sőt kötelező, nincs mese, mert mi vagyunk a Real Madrid. Ha gól nélküli döntetlent érünk el ellenük, vagyis 0-0-a lesz az eredmény, akkor ők a továbbjutók. Viszont, nagyon remélem és már imádkozok, hogy ne legyen egy unalmas góltalan meccs. Egy izgalmas, pörgős összecsapást várok és kérnék szépen, sok- sok góllal, amit mi lövünk.
Ha megismétlődik az odavágó eredménye (1-1), akkor következik a 30 perc hosszabbítás, és ha ezen idő alatt sem sikerül eldönteni a meccset, jön Fortuna és a tizenegyesek.
Ha 1-2, vagy 2-2, esetleg 1-3, akár 2-3-ra sikerül nyernünk, mi vagyunk, ismétlem mi vagyunk a továbbjutó együttes.

Az egykori tanítvány most felülmúlhatja, az egykori nagy és igazi mesterét.

Tehát a feladat az, hogy egy jó játékot prezentálva üssük ki a manchesterieket, mondjuk 1-3-ra. Pezsgő végül is van, ha bekövetkezik felbontásra kerül.

De be is fejezném a szólnoklásomat hiszen, már nem bírom fokozni magamban a hangulatot. Megkérek minden kedves HABFEHÉR szurkolót, hogy holnap, akár közös meccsnézésen, akár egyedül otthon vagy barátokkal, de szurkoljátok ki a győzelmet. Kabala, és mindenféle cókmókot bekészíteni és szóljon hangosan, a



HASTA EL FINAL VAMOS REAL!!!

Mielőtt végleg pát mondanék, egy esetleges kezdőt összeállítok nektek, aztán itt alul megjegyzésként ti is összeállíthatjátok:
A kapunkat Diego Lopez fogja védeni, bár már felépült Iker és labdás edzéseket is végzett még mindig nem 100%-os a kapitány. Azonban ő is együtt utazott a csapattal, hogy kellő erőt és motivációt adjon a csapatnak, ezzel kiharcolva a továbbjutást. Talán, ha továbbjutunk a negyedöntőbeli ellenfél ellen már kapuba állhat. Lopez előtt valószínűleg Arbeloa- Ramos- Varane- Coentrao kvartett fog szerepet kapni a védelemben. Egy sorral előrébb Xabi és Khedira fogja szűrni a lasztikat. Majd a gólokat az Özil, Di Maria, Ronaldo és Benzema négyes fogja lőni. Ronaldo nagy harcos, és nagyon küzdő állapotban játszik mostanság, egy vagy két gól ígérnék neki. Benzema pedig, talán- talán ébresztőt fújt magának és nem fog eltünni hosszú időkre a pályáról.

Hogy hogyan áll ki  majd ellenünk a vén rágós, megtippelni sem tudom, no meg nem is akarom, szóval érjétek be ennyivel.

A mérkőzést pedig a Sport 1 fogja közvetíteni, a mérkőzés 20.45- kor kerül majd lejátszásra.




Szerkesztő: Fekete Erika

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése