2013. március 9.

Beharangozó: Celta Vigo-Real Madrid


A bajnokság 27. fordulójában a Celta Vigo otthonába látogat a Real. Mivel vasárnapi ellenfelünk a hátulról számított harmadik, azaz kiesést jelentő helyen áll, biztosak lehetünk benne, hogy legalább az egyik csapat motivált lesz.






(Csak hangulat javítóként: túl vagyunk egy olyan nyolc napon, melynek vége akár az idényünk végét is jelenthette volna. Mit túl vagyunk rajta? 100 százalékos eredménnyel hoztuk le a három(ból kettő) sorsdöntő meccset! Előbb gránátvöröskék-honban gyúltak az örömtüzek fehér lángjai egy kiütésszagú siker után, majd négy nappal később Madridban véglegesen bebizonyosodott, hogy meztelen a király Barcelona, és nem véletlen, hogy jelenleg a Blancókat illeti meg a ,,címvédő" titulus. Zárásként pedig az Álmok Színházában, Manchesterben harcolta ki a Bajnokok Ligája legjobb nyolc csapata közé jutást Mourinho együttese.)

Furcsa érzés így mostanában madridistának lenni hétvégenként. Sajnos a nemzeti bajnokságban nem azt a formát mutatta/mutatja szeretett csapatunk, amit vártunk tőle, és ennek most isszuk meg a levét. Megmagyarázhatatlan vereségek, és megdöbbentő döntetlenek csúsztak be, és így, 13 (16) pontos hátrányban bizony nagyon nehéz motiváltnak maradni. És bizony vannak pillanatok, mikor azt érzem, hogy a regnáló bajnok szurkolójaként mélyen megalázó, hogy a második helyért kell szorítanom, miközben a legnagyobb rivális utcahosszal vezet.


Amint rám tör egy-egy ilyen pesszimista pillanat, lelkesen elszavalom az első bekezdést, és visszatér az életkedvem. Eszembe jut, hogy még mindig van esély arra, hogy ezt az idényt a sírból visszahozva ugyan, de minden szép legyen és jó; hogy a Szuperkupa már zsebben, hogy megnyerhetjük a Spanyol Kupát és hogy idén végre megszerezhetjük A Tizediket. És hogy mindezek mellett tisztességesen helytállhatunk a bajnokságban is, hogy májusban emelt fővel állhassunk fel egy évre Spanyolország trónjáról. Erről szól a holnapi meccs.

Januárban négyszer örülhettek Özilék a Vigo ellen

A Celta jelenleg a 17. helyen tanyázik a Ligában, 23 szerzett ponttal, melynek nagy részét hazai pályán gyűjtötte be, tehát hiba lenne túl nagy arccal odaállítani. Jó példa erre a két csapat decemberi kupameccse, ahol bizony a Vigo megtréfálta Ronaldóékat és 2-1-re győzött. Mindazonáltal nem vitás, melyik az esélyesebb csapat, kellő alázattal és lelkesedéssel kell játszani, és akkor nem lesz itt semmi baj.

Várható kezdő: Lopez-Arbeloa,Pepe, Varane, Marcelo-Essien, Modric-Özil, Kaká, Ronaldo-Benzema
Időpont: 19 óra (a Sport1 a meccset a ManUtd-Chelsea FA-kupa összecsapás miatt fél óra csúszással, fél nyolctól közvetíti)

                                                                       HALA MADRID!




1 megjegyzés:

  1. grat naon jo cikk!
    Hala madrid! Amugy én vagyok a vak, vagy tényleg kimaradt a mu összefoglalo?

    VálaszTörlés