2013. március 11.

Meg van ebben a szezonban a 4. Celta elleni győzelem! Azaz: Celta Vigo-Real Madrid 1:2

Hoztuk a kötelezőt a spanyol bajnokság 27. fordulójában a Celta Vigo ellen,akit idegenben sikerült legyőznünk nagy akarással 1:2 arányban.Ezzel azonban a lemaradásunk továbbra is marad 13 pont az ősi riválissal szemben.


2013. március 10.-én került sor a Celta Vigo-Real Madrid spanyol bajnoki megrendezésére.Nagy izgalmak voltak kilátásban,hisz nem lehetett tudni,hogy Mourinho hogyan taktikázik a bajnokságban,s lehet,hogy a csapat fontos tagjait pihenteti e meccsre.De mint kiderült,a Real a szokott kezdőjével állt ki,azzal a változtatással,hogy a fiatal tehetség Varane helyett Albiol kapott lehetőséget,hogy kezdőként lépjen a pályára.Ezen a meccsen az iramra nem lehetett panasz,sem a hozzáállásunkra,sem pedig a mutatott játékra,hisz a csapat mindent megtett annak érdekében,hogy folytassa azt a hatalmas menetelést,amit 2013-ban fut a gárda.Sokan teljesítettek egészen kiválóan a mérkőzés során,köztük Ronaldo ( aki eldöntötte a meccs sorsát a 2 góljával),Benzemát is idesorolhatjuk,hiszen mindent megtett azért,hogy ismét beverekedje magát a kezdőbe,s ennek érdekében minden mozdulata nagy veszélyt jelentett az ellenfél kapujára.S még sorolhatnám szinte az egész csapatot,hisz tényleg egy CSAPAT voltunk a pályán.

A Real Madrid kezdője:                   Lopez
                 
                                   Marcelo     Pepe        Albiol       Essien

         
                                          Modric     Khedira       Özil

                                       Callejon                       Ronaldo
      
                                                          Benzema    

A csapat 3 tagja: Essien,Özil és Ronaldo...


I.Félidő: A félidő első felében főleg a Vigo próbálkozott távoli lövésekkel,azonban ezeket vagy Lopez hárította,vagy nem találta el a kaput.A madridiak sokszor lesen maradtak,ilyenkor még jól védekezett a hazai csapat.Majd mintha teljesen megfordult volna a mérkőzés képe,a Madrid megtalálta önmagát.A 32.percben rögtön egy veszélyes fejessel jelezte ezt Benzema révén,gól azonban nem született,mert a fejes eléggé középre ment.A 34.percben Marcelo kapott csodás labdát Khedira jóvoltából,s kapura is lőtte ,de a kappus ismét védeni tudott.Az ezt követő szöglet után a kapus kissé alászaladt a labdának,s a laszti egy vendég játékoshoz került,aki Albiol volt,de a kaput nem tudta eltalálni,maradt a gól nélküli döntetlen.
A következő percekben a Real Madrid a saját kapuja elé szegezi a hazai együttest.A 40.percben pazar labdát adott Benzema a beinduló Callejonnak,azonban ő nem tudott élni az előtte nyíló lehetőséggel,s kihagyta a ziccert.Egy perccel később ismét Benzema keverget,s a beadását Ronaldo ( tőle nem szokott módon)a felső lécre fejelte a lasztit.Az iram egyszerűen fantasztikus ezen a meccsen,sok helyzettel megspékelve.A félidő végén maradt a gól nélküli döntetlen.Félidőbe: Celta Vigo-Real Madrid 0:0!

Marcelo,aki nagy örömünkre visszatért a kezdőbe!
II.Félidő: Az első 5 percben többnyire a Real birtokolta a labdát.Xabi Alonso ( aki a félidőben váltotta Khedirát) hosszú labdákkal próbálja helyzetbe hozni társait,de egyelőre ez nem jön össze.Az 54.perc végén egy kontrát követően Benzema lőtt kapura,de a kapus hárítani tudott.3 perccel később Marcelo vette célba az ellenfél kapuját,egy gyönyörű indítást követően( Alonso adta),de mellé ment a kísérlet.Az 59.percben Benzema a hazaiak kapujába lőtt,de nem adták meg a találatot,hisz a támadó lesen tartózkodott.2 perccel később egy szögletet követően megszületett a várva-várt madridi találat,Ronaldo gyors reagálásának köszönhetően.Az egész úgy kezdődött,hogy a hazai kapus rossz helyre ütötte a labdát,amit a madridi játékos egyből a kapura tett,azonban ez még elakadt,viszont a lepattanó labdát Ronaldo a kapuba zúdította. Celta Vigo-Real Madrid 0:1!


Ronaldo öröme...
Azonban az öröm nem tartott sokáig,hiszen 1 perccel később egy megpattanó lövés után,a vendégek kapujába csorog a laszti. Celta Vigo-Real Madrid 1:1.
A 71.percben Alonso zseniális labdája után Kakát felrúgta az ellenfél kapusa a 16-oson belül,így következhetett a tizenegyes.Ezt pedig nem más rúgta,mint a portugál klasszis,Ronaldo.Aki nem is hibázott,s újra előnyhez utatta csapatát.(Ez volt Ronaldonak a 19 gólja a 2013-as naptári évben.Ez pályafutása legjobb kezdése.) Celta Vigo-Real Madrid 1:2!!!

Ronaldo az értékesített büntető után...
A 74.percben Lopez véd hatalmasat egy távoli kísérlet után.A 80.percben egy veszélyesen pattanó labda okoz bonyodalmat a hazaiak kapuja előtt.4 perccel később a Celta veszélyeztet Aspas révén,aki fölé tekert.Majd 1 perccel rá ismét lő a Vigo,de mellé szállt a bogyó.A 87.percben Higuaín 7 méterről,szinte az üres kapu fölé durrantott.A 88.percben a madridi kapus hárít ismét.Egy perccel ezt követően egy beadás után Lopez borzalmasan jön ki a kapujából,de szerencsére a fejes a lécen csattan.A 91.percben ismét a vendég kapusnak van dolga,egy celtai kontra végén.2 perccel később Higuaín dönthette volna el a mérkőzést végleg,azonban ismét kihagyta az előtte adódó komoly ziccert.Azonban ez nem bosszúta meg önmagát,s maradt a 1:2-es állás. Celta Vigo-Real Madrid 1:2!!!

Ezzel a győzelemmel megszereztük zsinórban az 5. győzelmünket a bajnokságban.Így nagy önbizalommal várhatjuk,hogy kit hoz elénk a sors pénteken,amikor is kisorsolják a Bajnokok Ligája negyeddöntős párosításait.A következő mérkőzésig is tartsanak velünk,s jó szurkolást mindenkinek! Hala Madrid!!!



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése