2013. március 13.

Negyeddöntőn innen, Nyolcaddöntőn túl

Tovább robog Európa legrangosabb kupájának a sorozata, amint vége a nyolcaddöntőnek, jön is a negyeddöntő, ahol az ellenfél még az ismeretlenség bőrében vár arra a pillanatra, amikor levetheti a sötét göncöt, hogy megismerkedjen ellenfelével, vagyis velünk. De mikor következik ez be? Hamarosan, pontosabban március 15.-én.


Március 15.-e egy igen különleges dátum, sok- sok igaz magyar ember számára. Ilyenkor ünnepélyesen viselkedünk, kokárdát tűzünk ki a kabátunkra és mutatjuk meg, hogy mi igenis tudjuk, hogy milyen eseményről híres március 15.-e. 

Kérdezem én, ti tudjátok mi történt ekkor? 

 Sok híres ember pedig ezen a napon született, csak hogy egyet említsek: Hajnal Tamás március 15.-én jött világra, 1981-ben. Szerintem őt Magyarország szerte ismerik.

Továbbá ez a nap:

No de miért különleges még ez a nap? 
Hát elmondom nektek azért, mert ezen a napon kerül kisorsolásra a Bajnokok Ligájának a negyeddöntőbe jutott csapatainak párosításba sorsolása, illetve az Európa Ligának is, de nekünk az előbbi a fontos.

Nyolc csapat, négy párosítás. Tulajdonképpen mindegyik csapat esélyes arra, hogy az ellenfelünk legyen.

A Real Madrid a nyolcaddöntőben az angol bajnokság listavezetőjét Sir Alex gárdáját ütötte ki 3-2-es összesítéssel, ezzel megalapozva a negyeddöntőt. A mérkőzés után Sir és csapata, illetve csapatának a hívei folyamatos támadást indítottak a török játékvezető, Cakir ellen, aki szerintük nem végezte jól a munkáját. Nem szeretnék ehhez hozzászólni, de aki a Nani akciójára nem osztja ki a pirosat, akkor kérdezem, hogy mire? 
És ez most nem elfogultság, nem-nem! 
Csak a tények szemléltetése, hiszen veszélyes belépő volt? Igen! 
Nyújtott lábbal rúgta le a jobb szélső védőt? Egyértelműen! 
Látta, hogy ott van? Nem! 
Hibás? Igenis meg nem is. 
Büntethető ez fix, de ne felejtsük el, hogy a televízió előtt nagyon könnyű okosnak lenni. A sípmesternek ott akkor kellett döntenie, szerintem jól. Most az mennyivel lett volna igazságosabb, ha nem ad semmit? Vagy ha Álvarot bünteti meeg színészkedésért? Akkor gondolom a vén boros meg ördögei nem lennének ennyire felháborodva azon, hogy a játékvezető jogosan kiállította az MU egyik legidiótább játékosát a csapatból. 
Arról nem is beszélve, hogy a vörösök kiválósága Rafael kézzel akadályozta meg az egyik vendég gólt... akkor hogy is van ez? Ilyenkor erről senki nem beszél? Áhá értem, csak lázadni és szar dobálni tud mindenki, hát becsülendő viselkedés.



Kis dühömet kiadva folytassuk a cikknek a témáját.
Nos, kevés madridista van aki úgy gondolja, vagy szeretné ha egy igen erős ellenféllel találkoznánk a negyeddöntőben. A erősebb ellenfélnek csak akkor örülnék, ha kiütnénk őket, de így előre semmit sem lehet megmondani, csak azt, hogy a Barca persze, hogy a legjobbként fog kijönni ebből, ahogy eddig is.

Akik már biztosan ott vannak a negyeddöntőben és ellenfélre várnak az a Galatasaray, akik egy igen fordulatos visszavágón ütötték a még tavaly Raúl által képviselt német alakulatot, a Juventus kik a skót Celtic együttesét búcsúztatták a Bl-ből. Továbbá a A Borussia Dortmund, kiknek nem volt nehéz feladatuk. A negyeddöntőben a Barcelona együttese is ott díszeleg, akik a koporsóból támadtak föl és végezték ki saját kínzóarénájukban az Ac Milant az odavágón. Illetve a PSG együttese is a legjobb nyolc között tartózkodik.
Illetve szerda este a Bayern együttese és nagy meglepetésre Pellegrini alakulata is csatlakozott a negyeddöntőbe jutott csapatok névsorához.

Az ellenfelek a negyeddöntőben még tisztázatlanok, de ezek közül a csapatok közül bármelyik lehet. Személy szerint örülnék most egy könnyebb súlycsoportú gárdának, mondjuk a Galatasaraynak, esetleg Málagának, de akár a PSG is kedvező lehet. Aztán ha ezen túl lépünk az elődöntőben jöhet a Dortmund, hogy visszaadjuk amit a csoportkörben ránk sóztak. Amikor őket is kipiálhatjuk és a döntőben vagyunk, szívesen végig szurkolnék egy Real Madrid - Juventust. Persze, mi nevetnénk a végén.

Három nagy befutót tartunk számom a BL győzelemre, a Bayern München, a Juventus és a Real Madrid csapatát. No persze a tegnapi mérkőzés után, a Barcelona is igen esélyes lett sok- sok nagy szakértő szerint, de én ilyenkor mondom azt, hogy oké de most térjünk vissza a földre. Innentől kezdve, nem lesznek AC Milanok, hisz már az is bazi nagy szerencse volt, hogy hazai pályán kibírta a Milan, hát ne vicceljünk már könyörgöm.

Mindegy is, az én párosításaim a negyeddöntőben:



Real Madrid - Galatasaray
Juventus -Málaga

Borussia Dortmund - Barcelona
Bayern München - PSG

Ami ez úgy nézhetne ki az elődöntőben, hogy:

Real Madrid - Dortmund
Bayern München - Juventus


A döntő pedig:

Real Madrid - Juventus


Azért ez szép lenne, pláne ha a befejezés is klappolna. Mindenesetre az egyik legnagyobb feladaton túl vagyunk a szezonban, kétszer egymás után is megvertük a Barcelona csapatát, továbbá diadalmaskodni tudtunk az Álmok Színházában és ott vagyunk a negyeddöntőben. Egy kis félszel, egy kis örömmel, egy kis magabiztossággal várhatjuk a pénteki sorsolást, ahol majd eldől, hogy kivel fogunk mi farkasszemet nézni. Ha a sors is úgy akarja, akkor úgy lesznek keverve a lapok, jelenesetben a kis labdák, hogy minden nekünk kedvezzen hiszen érthető módon, nagyon kéne már az a 10. Tulajdonképpen aki csak 6 éve drukkol a csapatnak még nem ünnepelhetett Bl-t, ami nem jó.

Visszatekintve a kihozott döntőmre, érdekes lenne annyi szent. Ha jól emlékszem már játszottunk döntőt az olasz zebrával, legutóbb 1998-ban. A mérkőzést mi nyertük 1-0-ára, mit meg nem adnék, ha ez ismét bekövetkezne, micsoda finálé lenne. Azt hiszem nem maradna egy madridista se szárazon, no hát bízzuk magunkat a mindenhatóra, majd ő eldönti, hogy mi a terve velünk.

Azonban reménykedjünk a legjobbakban, dőljünk hátra, élvezzük a napokat, dolgozzunk, tanuljunk, együnk igyunk, majd a megfelelő időpontban kapcsoljunk a Sport televízióra, vagy a Digi Sportra vagy a 3. eshetőségre az Euro Sportra. Azért van választási lehetőség, nem mondom, hát akkor jó szurkolást.

PSSSZ... tizedik jövök!
Jaj akkor ismétlem, hiszen az ismétlés a tudás atyja, vagy anyja, kinek mi.

Március 15.-én 12 órakor aki teheti kapcsoljon a feljebb írt csatornák egyikére, hiszen ekkor fog elkezdődni a Bajnokok Ligájának a negyeddöntő párosításainak a sorsolása, ahol vagyunk mi is. 

Jó szurkolást a kedvezőbb csapatért.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése