2013. március 14.

Mi történt Februárban?

A januárt elhagyván, és a februári küszöböt átlépvén megkezdődött egy olyas valami csapatunk életében, ami azt hangoztatta, hogy csak ne hibázz. A tél második havát úgy búcsúztattuk, hogy hazai pályán a Kupa elődöntő odavágóján ikszelni tudtunk a Barcelona ellen, így igen nagy bizakodással várhattuk a visszavágót. Februárban kellő lépést tettünk meg, méghozzá azt, hogy nem kaptunk ki...nagy csapat ellen, pedig felléptünk az angol vörös ördögök és a Barcelona ellen is, saját stadionjukban, ám azonban együttesünk nem vérzett el, sőt.


Február csak úgy hirtelen belobbant életünkbe. Hatszor léptünk pályára, és hatszor is hagytuk el úgy a zöld színű gyepet, hogy nem kaptunk ki. Hoppá mégsem, hiszen már a hónap első mérkőzésén sikerült beszereznünk egy újabb vereséget a bajnokságban, a Granada ellen.

Granada - Real Madrid 1-0

Ismét egy olyan mérkőzés volt, amelyik lefújása után, rögtön szaladtam a késhez és elkezdtem megélezni, hogy amikor majd José torkához szorítom, véletlenül se hagyjon cserben. Sikerült ismét egy győzelmet összehoznunk a bajnokságban az ellenfélnek, aminek gondolom biztosan hálás volt és megköszönte a gárda vezetősége. Mi azonban, legalábbis én mélységesen csalódott voltam, hiszen egy nulla játékkal egy nulla teljesítményre voltunk képesek, de hát min csodálkozok? Hiszen mi csak egy Real Madrid vagyunk. Tovább meneteltünk lefelé a tabellán és ajándékként osztogattuk a 3 pontokat. Ami a legrosszabb az az volt ekkor, hogy Ronaldo szerezte a gólt, de sajnos nem a megfelelő kapuba juttatta be a játékszert.

Fejes gólt szerzett, sajnos nem nekünk, hanem a Granada együttesének

Azonban innentől kezdve, mintha rálépett volna a Number One a fiúk körmére, mert elkezdtünk játszani. Ezt misem bizonyítja jobban, mint a következő bajnoki forduló mérkőzésének az eredménye...

Real Madrid - Sevilla 4-1

Az előző sevillai összecsapásunkon nem mi örülhettünk a legvégén, hanem ők. Ez ugyan még a bajnokság elején volt, úgy szeptember- október környékén, de már akkor is nagy csalódottságot keltett az a vereség. Most visszafizették a srácok a tartozásaikat, leróttuk a vereséget és diadalmaskodni tudtunk otthon, a Santiago Bernabéuban. Cristiano Ronaldo egy mesterhármassal melegített a következő mérkőzésre, amit a Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjében vívott az együttes, a Manchester United ellen. Így tehát már csak egy ember fért fel a gólszerzők közé, ami minket illet, arra az egy helyre Karim Benzema iratkozott fel, mint gólszerző. Tulajdonképpen ő indította a gólszerzést a 18. percben. A mérkőzés után már rögtön extázis hangulatba került minden fehér drukker, és sokan attól féltek, hogy Ronaldo most ki lőtte magából az összes gólját és nem fog betalálni a vörösök ellen, de szerencsére ő nem így gondolta.

Real Madrid - Manchester United 1-1

Az őszi csoportkörök után jöhetett végre az első kieséses szakasz, a nyolcaddöntő. A sorsolás után már mindenki erről a találkozóról regélt, mindenki találgatott, mindenki figyelemmel követte a mérkőzést. Volt amikor a Real Madrid és volt amikor a Manchester United szerepelt előrébb a továbbjutásra esélyesebb listán. Azonban ezen a mérkőzésen még semmi sem dőlt el, hiszen ezután még egy visszavágó is váratott magára. A vezetést a vendégek szerezték meg egy sarokrúgásból, a gólszerző a fürge Welbeck volt, akit lazán és könnyedén levett a pályáról ifjú titánunk Raphael Varane. Aztán még az első félidőben megjelent a portugál világklasszis egy bazi nagy ugrással, majd egy fejeléssel, illetve egy góllal, a 30. minutumban. A góloknak is és most fellegeztek be, azonban továbbra is szoros és élvezetes mérkőzés volt. Sokszor megszerezhettük volna a vezetést vagy rúghattunk volna 3-at is, de az a bizonyos helyzetkihasználás valahogyan nem klappol nálunk.



Real Madrid - Rayo Vallecano 2-0

Az MU után vissza érkeztünk a bajnoksághoz, hazai pályán játszottunk és nem is kaptunk ki, nagy szégyen lett volna. HA Ramos nem állíttatja ki magát a 18. percben, akkor biztosan nem állunk meg 2-0-nál. Az első gólt Morata szerezte meg, ha nem is szép, de eredményes akcióból. Majd jött Ramos, aki duplázott, majd kiállítatta magát, ezzel tönkre vágva minden szép és jó véleményt, amit eddig róla mondtunk.
Az ember hátrányba kerülés után, elkezdődött a sínylődés és a túlélés. Örömmel jelentem, hogy túléltünk és ki sínylődtünk, majd pedig diadalmaskodtunk.

Deportivo - Real Madrid 1-2 

Majd folytatódott a Deportivoval a bajnokság, ahol ha bár egy kicsit necces volt a mérkőzés, sikerült elhoznunk a 3 pontot a Riazorból. A mérkőzésre úgy készültünk, hogy igyekeztünk elegendő energiát hagyni a keddi Kupa mérkőzésre. Csapatunkban Kaká szerezte meg az első Real Madrid gólt, majd ezt követte Higuain. Amikor lefújta az összecsapást Álvarez, rögtön mindenki átszellemült a Barca elleni sorsdöntő mérkőzésre.

Barcelona - Real Madrid 1-3

A halálos hét következett, azon belül a halálos hét első mérkőzése. A Copa del Rey elődöntőjében kellett megmérkőznünk a katalánokkal, ennek tetejébe a Camp Mou khm... elnézést a Camp Nou volt a helyszín. Nem sokan gondolták azt, hogy a Real Madrid fog továbbjutni. Érezhető volt az, hogy összekapjuk magunkat a találkozóra, de ennyire?
Cristiano Ronaldo már a 13. percben megszerezte a vezetést a királyi alakulatnak, ezzel nagy örömbe juttatva a fehér balett valamennyi szurkolóját. Majd ez folytatódott az 57. percben, ahol egy Di Maria varázslat után Ronaldo juttatta Pinto kapujába a játékszert. Itt már eldőlni látszott minden, ezt még megtetőzte Varane, aki végül véglegesen is a földre teperte a hazaiakat, a 68. percben egy feejs góllal. Második klasszikus, 2 gól, micsoda mérleg 19 esztendfősen. Egy csoda a fiú.
A mérkőzés vége előtt nem sokkal azonban jött a szépségtapasz, csak hogy ne érezzék magukat olyan kedvetlenül a barcelonaiak. Így lett 1-3!
Ezután készülődhettünk a szombati bajnokira, majd a keddi MU visszavágóra, de ez már a márciusi díjátadó kerül majd be.


A rövidke összefoglaló után, térjünk rá a lényegre, a díjátadásra, a legekre, az aranyra, az ezüstre és a Pavón díjra.

A hónap legjobb játékosa:

Nehéz döntést kellett hoznunk, hiszen voltak igen kitűnő teljesítmények. Az egyik pályázó erre a díjra Cristiano Ronaldo. Mérkőzéseket döntött el, nem blokkolt le, folyamatosan harcban volt, és egy hatalmas nagy dicséret illeti őt. Azonban ez a hónap másról is szólt, például az ifjú Raphael Varane csillogásának kiteljesedéséről. Rendre oda tette magát a védelemben, az első klasszikus mérkőzésen ami januárban került megrendezésre, gyönyörűen levette a pályáról Messiéket, ez a visszavágón sem változott, sőt gólt is fejelt. Így a mérlege 2 El Clasico 2 gól. De nem mehetünk el a Manchester United ellen mutatott játéka mellett sem.

Tehát a Februári hónap legjobbja, Raphael Varane.

A hónap legrosszabb játékosa:

Ezt a díjat gyakran Álvaro kapta, most azonban fellélegezhet a jobb szélső, más fogja, vagy inkább mások fogják kapni. Van két fő csatárunk, támadónk de nevezhetjük őket bárminek, munkájukat nem jól végzik, nem hűek a csapathoz, amikor játszanak egy megye II-be érzem magam. Valamit ki kellene találni, hogy ez változzon, különben ha marad minden, én leszek az első aki kérvényezni fogja, hogy menjenek oda, ahol ezt megengedik. Sajnos úgy veszem észre, hogy pont ott vannak.

Februárban Gonzalo Higuain és Karim Benzema kapja a legrosszabb játékos titulust.

A hónap legszebb gólja:

Három találat is versenyben van a címért, két Ronaldo és egy Kaká gól. Nagyon nehéz döntést kellett meghoznunk, hogy eredményt hirdessünk ebben a kategóriában.  Kaká gólja is szép volt, és Ronaldo találatai is.

A díjat Cristiano Ronaldo találata kapja, amit a Sevilla ellen szerzett, ez volt a csapat 2. gólja.
De nem feledkezhetünk meg a manchesteri góljáról, illetve Kaká találatáról sem, ezek is gyönyörűek voltak.



A hónap legjobb mérkőzése:

Mi ezt a díjat, a Barcelona - Real Madrid 1-3-as eredménnyel végződött mérkőzésnek adjuk. Nagyon oda tettük magunkat, pompásan játszottunk, aminek végül meglett a gyümölcse.



A hónap legrosszabb mérkőzése:

Szerintünk egyértelműen a Granada - Real Madrid bajnoki mérkőzés volt februárban a legszínvonaltalanabb. Már azért is, mert Ronaldo volt a gólszerző, de sajnos kaput tévesztett.




Elérkeztünk cikkünk végéhez, már csak egy pontszámot kell adnunk a februári teljesítményre. Ezúttal sem volt könnyű feladatunk, de próbáltunk eleget tenni a feladatnak. 

Csak úgy ahogy eddig, szintén osztályoztuk az aktuális hónapban nyújtott csapat teljesítményét, az 1-től 10-es skálán.

A pontszámunk: 8,5 pont

Nem játszottunk rosszul, csak nagyon betett a Granada elleni vereség, így ezért csak 8 pont, de reméljük lesz ez jobb is.


Mielőtt tényleg búcsúznánk, jöjjenek a szurkolói vélemények, szavazások is, hiszen ők is voksoltak.

A hónap legjobb játékosa, vagyis- Az Arany díj:

Ebben a kategóriában 103 olvasó tette le szavazatát. Hatvanan úgy gondolták, hogy bár Cristiano Ronaldo is nagyszerűen teljesített, a februári hónap azonban egy ifjú tehetséges tinit emelt fel a profi szintről, a világklasszis fokozatra. És lássuk be, igazuk van, egyet kell, hogy értsünk. Mindössze 19 éves, de mintha már 100 éve futballozna, olyannyira higgadtan játszik a pályán, hiba nélkül.
A második helyet Cristiano Ronaldo kapta meg, 27 vokssal, mögötte a 3. pozícióban a manapság új becenevet viselő, San Diego helyezkedik el 9 szavazattal. Bár nem jutott fel a dobogó egyik fokára sem a 2 szavazattal büszkélkedő Leo Messi, hozzátennénk, hogy a közeljövőben mellőzzük a hülyéskedést ezeknél a szavazásoknál, köszönjük!


A hónap legrosszabb játékosa, vagyis- A Pavón díj:

68 szavazatot könyveltünk el, a győztes pedig Gonzalo Higuain lett 27 vokssal. Ismét ott van az első háromban Álvaro Arbeloa, bár most nem ő nyerte meg eme elismerést, még mindig nem tett le semmi olyat, amiért a szurkolók ne szavaznák meg a Pavón díj nyerteseként. Huszonhárom szavazatot kapott a jobb szélső spanyol védő. A bronzérmet pedig José Callejón kapja, 6 egész szavazattal. De rajtuk kivül, Benzema, Khedira José Mourinho, sőt Kobl Dávid is kapott egy- egy szavazatot. Az utolsó kettő megint egy tréfa lehet, ugyanis mi nem neveztük őket a versenyre. Még Mourinhot meg is értük, de ki az a Kobl Dávid és miért lenne Pavón díjas? Ej, ej ej valaki nagyon elemében volt...


A hónap legjobb mérkőzése:

63 olvasó szavazott, ebből 56 voks a Barca - Real 1-3-as végkimenetelű diadalmas győzelemre érkezett, ezzel igen nagy fölénnyel maga mögé utasítva a többit. Igen, egyetértünk a döntéssel.


Most már tényleg elérkeztünk cikkünk végéhez, csak annyit mondanánk, hogy a közel jövőben mellőzzük az efféle tréfákat, met nagyon kellemetlen tud lenni.

Ezek után, most már ténylegesen is kipipálhatjuk a februárt, egy igen élvezetes hónapot tudhatunk le. Egy hónap múlva ismét találkozunk, és ismét beszámolunk majd díjat osztunk, akkor tehát a viszontlátásra egy hónap múlva, addig is továbbra is tartsatok velünk a nap 24 órájában.

Hala Madrid!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó az oldal! Remélem több nézője is lesz!
    -Csontos Tamás

    VálaszTörlés