2013. március 1.

Csak gyengéden! - Real Madrid-Barcelona




Alig telik el négy nap azóta, hogy saját közönségük előtt kénytelenek voltak benyelni egy hatalmas K.O.-t, máris újabb menetért kopogtat a Barcelona, ezúttal a Santiago Bernabéu kapuján. 





Kedden feltöröltük a katalánokkal a Nou Campot. Kedden Ronaldo immár sokadszorra bizonyította, hogy legalább olyan jó, mint Messi. Kedden bejutottunk a Copa del Rey fináléjába. De ami a legfontosabb: kedden egyértelműen és megkérdőjelezhetetlenül megmutattuk a világnak, hogy melyik a jobb csapat.

Azóta konstatálhattuk, hogy a gránátvörös-kék szurkolók legnagyobb része (tisztelet a kivételnek) még mindig nem tudja méltósággal viselni a vereséget (pedig mostanában van alkalmuk gyakorolni). A meccs lefújását követően persze azonnal megindult a már megszokott vergődés, a 16 pont, a sokéves meccsek és a Kerti Törpe összecsalt Aranylabdáinak előcitálása. Tegyék csak. Ez maradt nekik. Nekünk viszont ettől még ugyanolyan szépen fog csillogni a bajnoki ezüst mellett a Szuperkupa, a Király-kupa és a BL trófeája is.

Kicsit előreszaladtam. Szóval a holnapi meccsről. A Barcelona foggal-körömmel (és tiki-takával) azon lesz, hogy helyreállítsa megtépázott renoméját, a Madrid pedig valószínűleg higgadtan, teher nélkül hozza majd saját, gyilkos kontráikon alapuló játékát. Minden jel egy jó mérkőzésre mutat, melyen az egyetlen kitűzött cél, mindenfajta sérülés elkerülése. 

Holnap is teltház lesz

Azt kell látnunk, hogy mi holnap nem veszíthetünk. Lehet, hogy több gólt kapunk, mint amennyit rúgunk, de hogy egészen őszinte legyek pont nem érdekel, hogy 19 vagy 13 ponttal kapunk ki a bajnokságban, miközben a kupák sorsáról döntő (és elődöntő) mérkőzések sorra a mi javunkra dőlnek el a nagy rivális ellen. 

Kíváncsi vagyok, Mourinhónak lesz-e akkora arca, hogy egy nagyrészt B-csapatból álló keveréket küld pályára, miközben több kulcsjátékosát a hétközi, valóban sorsdöntő manchesteri túrára pihenteti. Egyébként gyanítom, van.


Hölgyeim és Uraim, a szezon utolsó Clásicója következik! Jó szurkolást kívánok!

Várható kezdő: Lopez-Arbeloa, Pepe, Carvalho, Marcelo-Essien, Modric- Callejón, Kaká, CR7-Benzema

Időpont: 16 óra (WTF?!), Sport1

A mérkőzést nyomon követhetitek továbbá Online Szöveges Közvetítésünkön keresztül, itt a Real Madrid C.F.- Szurkolói Oldalon.






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése