2013. február 16.

Mi történt Januárban?

2013 első hava, egy igazi "maratoni" futás, vagy időszak volt. Futottunk az idővel, hogy idejében összekapjuk magunkat, futottunk saját gyenge formánkkal, és reménykedhettünk, hogy megszűnik az újévre ez, illetve futottunk a sikerekért, ami nem nagyon jött decemberben és előtte, vajon januárban elértük ezt? Nem sokára kiderül, íme a havi díjátadó, vagyis- Mi történt Januárban?


Nyolc mérkőzés, 21 rúgott és 5 kapott gól a januári mérlegünk. A nyolc mérkőzésből, hármat a denevérek ellen játszottunk, tulajdonképpen, másfél hétig csak ellenük léptünk pályára. Januárban ötször tudtunk diadalmaskodni az ellenfél felett, ugyanakkor 3 olyan mérkőzésen is részt vettünk, ahol sem mi, sem az ellenfél nem tudta a saját maga felé billenteni a mérleg nyelvét, így csak a döntetlen maradt.De ne is vesztegessük az időt, jöjjön tehát az összefoglaló.


Real Madrid - Real Sociedad 4-3


Az újévet hazai pályán nyitottuk egy győzelemmel, a vendégként színre lépő Sociedad csapatát küldtük haza.  Az egyik legeseménydúsabb párharc volt ez januárban. A csapaton már az első két percben látszott, hogy változtatni szeretnének az első félévi teljesítményen. Ezt onnan tudjuk, hogy már a 2. percben sikerült megszereznünk a vezetést, Karim Benzema révén, aki egészen januárig tulajdonképpen saját magához képest roppant gyenge és méltatlan teljesítményt nyújtott. Most azonban azt hihettük, hogy ez meg fog változni, mára tudjuk, hogy mégsem. 
2013 első mérkőzését minden Real Madrid drukker várhatta, no nem a csapat csodálatos játéka miatt, hanem az új remények kapcsán.
Benzema ultra gyors gólja után, következtek az esemény áradatok. A mérkőzés 6. percében drámai jelenetek játszottak le a Bernabéuban, a hazaiak nem tudták kihozni a játékszert, hátul labdázgattak, Adán röviden passzolta ki, Carvalho elvétette, a Sociedad játékosa pedig megszerezte azt. Adán nem tudott menteni, felrúgta a vendégek támadóját, kiállítás és jogos büntető következett. A kapuba ki más érkezhetett volna, mint Iker Casillas. Csodát azonban ő sem tudott tenni, Xabi Prieto kiegyenlített: 1-1.

A játék irányítását innentől kezdve a Sociedad vette át, a hazaiak teljesen visszahúzódtak. Majd jött egy szöglet a 35. minutumban, Carvalho kapta a labdát, majd kapásból rászúrta, de még Khedira jobb külsővel beleért, így védhetetlen volt: 2-1. 
Nagyon kellett ez a gól a szünet előtt, hogy legyen esély a három pont otthon tartására. Főleg úgy, hogy nem sokkal később jött is a válasz: egy gyenge lövés több lábon is megpattant, így kerülhetett Xabi Prieto elé, aki nem hibázott, és újra egyenlített: 2-2.
Az első félidőben minden volt, csak szép játék nem, a mérkőzés pedig jól indult Benzema góljával, de Adán nagyon nehéz helyzetbe sodorta a csapatát. Rosszul mérte fel a helyzetet, aminek a következménye emberhátrány és egyenlítés lett. Persze a gyenge formában lévő csapatnak szerencséje sem volt az első játékrészben, ugyanis a végén Benzema kapufája könnyen lehetett volna gól is. A fociban azonban tudjuk, nincsen „ha” és „volna”, így pedig a szünetben csak abban bízhattunk, hogy José kitalál valamit.


A második félidő 68. percében nagyon szép gólt szerzett a Real Madrid: Carvalho szerzett labdát, Benzemához passzolt, aki lerázta a védőjét és CR-nek adta a lasztit, a portugál pedig nem hibázta el a ziccert: 3-2.Harmadszor vezetett a mérkőzésen a Real Madrid.
Egy perccel később újra a portugál támadó volt főszerepben, szép csellel indult meg, felvágták, de a tettes nem kapott lapot érte. Apró szépséghiba, hogy az elkövető Estrada volt, a szabálytalanság sárga lapot ért, neki azonban már volt egy, de nem kapta meg a másodikat, a reklamáló Xabi Alonso azonban igen. Persze az élet igazságot szolgáltatott, a szabadrúgást Cristiano Ronaldo vágta a léc alá, elemi erővel, hatalmas gólt szerzett: 4-2. 
A 73. percben egy visszatérőnek örülhettünk, Benzema helyét Gonzalo Higuaín vette át. Egy szép akcióból a meccs vége felé közeledve a Sociedad szépíteni tudott, nagy labdát kapott Xabi Prieto, és nem hibázott: 4-3, mesterhármas a vendégek kapitányától. Ezzel megszületett a végeredmény is.
Az első félidő nagyon jól indult, aztán rendkívül rosszul folytatódott Adán kiállításával. Cristiano zsenialitása azonban eldöntötte a mérkőzést, és a szinte végig emberhátrányban játszó madridiak megérdemelten tartották otthon a három pontot. Casillas újabb padoztatására pedig az élet adott csattanó választ Mourinhónak…


Real Madrid - Celta Vigo 4-0

A „Királyi Gárda” magabiztos 4-0-s győzelmet ért el a Celta ellen. Persze voltak nehéz szituációk, amikor emberhátrányba kerültek, de a csapat túllépett a nehézségeken, és végül CR és Modric remek játékának is köszönhetően, tovább mehettünk a nyolcaddöntőbe.
A Real Madrid ezen mérkőzés lejátszása előtt a Sociedad ellen emberhátrányban tudott diadalmaskodni, a 4-3-as győzelemmel, valamint elkezdtek törleszteni a szurkolók felé, akiknek sokkal tartoznak ebben a szezonban. Szerdán este (2013.01.09.) újra a Bernabéuban lépett fel a csapat, ahol a Celta Vigo ellen kellett ledolgozni az egy gólos hátrányt, a Spanyol Kupa nyolcaddöntőjében. Mourinho Casillast nevezte a kapuba, előtte az Essien, Sergio Ramos, Carvalho, Arbeloa védőnégyessel állt ki a csapat. A középpályán Xabi Alonso mellett Khedira kezdett, előttük Modric és Özil, valamint természetesen Cristiano Ronaldo. Az legelső ember pedig újra Benzema volt. A cserepadon ott ült Kaká, Higuaín, Albiol, Callejón, és a mostanában sokat mellőzött Di María is.
A második percig továbbjutásra állt a Celta Vigo, ám akkor Cristiano Ronaldo gondolt egyet, és lehetetlen szögből hatalmas gólt szerzett: 1-0.
A gól után továbbra is a Real Madrid irányított, de az utolsó passzokba mindig hiba csúszott, így újabb nagy helyzet nem alakult ki.
A 24. percben Modric adott rendkívül jó labdát Cristianónak, aki nem hibázott, kapásból belőtte a rövidbe: 2-0.
A félidő vége előtt nagyon szép támadást vitt végig a Real Madrid, de a végén Benzema nagy helyzetben a kapusba lőtt. Ez volt az első játékrész utolsó jelenete, így a hazaiak meggyőző játékkal, két gólt szerezve, magabiztosan mehettek az öltözőbe. Modric nagyon jól osztogatta a labdákat, rendkívül motivált volt, persze ez igaz Cristianóra is, aki hatalmas gólt szerzett már a második percben.


A következő tíz percben a madridiak nem erőltették a játékot, próbálkozott a Celta, de nem sikerült helyzetet kialakítaniuk.
Egy szép labdaszerzés után Higuaín kapott labdát a 86. minutumban, majd nagyon jó ütemben szolgálta ki CR-t, aki hatalmas sprint után bevágta csapata, és önmaga harmadik gólját is: 3-0. Eldőlt minden.
Egy perc sem telt el, Khedira és Cristiano kényszerítőzött, végül a némethez került a labda, aki nem hibázta el a ziccert, és még magabiztosabbá tette a győzelmet: 4-0. 
A mérkőzés nagyon jól kezdődött, és igazából nem forgott veszélyben a Real Madrid továbbjutása. Kivéve talán a kiállítást követő 5-10 percet, amikor kicsit megzavarodott a csapat hátul, de ezekben a percekben Iker nagyon jól tette a dolgát. A végeredmény tehát4-0, Cristiano mesterhármast lőtt, nagyon elemében volt, ahogy Modric is. Higuaín a padról beszállva gólpasszt jegyzett, és Khedira is betalált újra. A csapat így könnyedén tovább roboghatott a nyolcaddöntőbe, ahol a Valencia volt az ellenfél.


Osasuna - Real Madrid 0-0

A Real Madrid újabb pontokat hullajtott a bajnokságban, igaz ez lassan már egyáltalán nem meglepő. A csapat sorozatban harmadik meccsét sem tudta befejezni tizenegy emberrel az újévben.A hét közepén (2013.01.09.) magabiztosan jutott tovább a csapat a kupában, hiszen a Celta csapatát győzték le hazai pályán, 4-0 arányban. Igaz, Sergio Ramos butaságot csinált, így öt mérkőzésre szóló eltiltást kapott, ezért már az Osasuna ellen sem léphetett pályára. Mellette Pepe hiányzott sérülés miatt, valamint Cristiano egy meccses eltiltását töltötte. A kezdő ezért igen csak felforgatott volt. A kapuban Casillas, előtte a védelmet az Arbeloa, Varane, Albiol, Coentrao négyes alkotta. A portugál védő felépült és egyből a kezdőben találta magát. Felépült a csapat másik balhátvédje is, Marcelo, aki azonban még csak a padon kapott helyet. A középpályán Xabi Alonso párja Khedira volt, előttük pedig Modric szervezte a játékot. A két szélen Callejón és Di María kezdett, legelöl pedig Higuaín volt ott a kezdő sípszótól. A padon ott ült Kaká, Benzema, Özil, és Carvalho is.
Az első tíz percben leginkább mezőnyjáték folyt, egyik kapu előtt sem alakult ki veszély.
A következő tíz perc is helyzetek nélkül telt, ami viszont a Real szurkolók számára elszomorító lehetett, hogy a csapat újra ötlettelenül és fásultan játszott. Legalábbis próbált, ugyanis általában az Osasuna birtokolta a labdát.
Az első félidő utolsó eseménye Coentrao nagy helyzete volt. Modric adott szép labdát Callejónnak, a spanyol még visszatette azt, Coentrao érkezett, de nem tudott a kapuba találni. Többet azonban nem lehet írni erről a játékrészről, a Real Madrid rendkívül ötlettelenül, gyengén, nézhetetlenül játszott. Csak abban reménykedhettünk a második félidőre, hogy Mourinho rendet rak a fejekben, és cserél is.


A második játékrészben, tíz perc elteltével semmi sem változott a játékban, ezért Mourinho kettős cserére szánta el magát. Higuaínt Benzema váltotta, Kaká pedig Di María helyére érkezett.Negyedórával a vége előtt Kaká megkapta második sárgalapját is, így az utolsó tizenöt percben, emberhátrányban a Real Madrid. 2013-ban még nem fejezett be meccset tizenegy emberrel a csapat. Egy perccel később Callejón szerzett gólt, a játékvezető azonban les címén nem adta meg, újabb gólt vettek el a csapattól.
Újabb pontvesztés, újabb minősíthetetlen, kilátástalan, a Real Madrid nevéhez nem méltó „játékot” láthattunk. Lehet keresni a kifogásokat; CR eltiltása, a Valencia elleni kupa negyeddöntő, de egy Real Madrid mezt viselő játékosnak akkor is mindig a győzelemért kell hajtania. Amennyiben nem elég motiváció ennek a klubnak a mezét viselni, akkor vannak más csapatok is a világon. Újabb, lassan már nem meglepő gyenge teljesítmény tehát, aminek újra pontvesztés a vége, a becsület visszaszerzése lehet csak a cél innentől kezdve a szezon hátralévő részében.


Real Madrid - Valencia 2-0

A döcögő, és sokszor ötlettelen játék ellenére legyőzte a Királyi gárda egyik régi riválisát a Király kupa negyeddöntőjének első felvonásán, és nagy lépést tett a továbbjutás felé.Bár a Valencia helyenként kitűnően játszott, és egy percig sem hagyta magát, a szerencse (és a partjelző) ezen az estén nem velük volt, így hátrányból várhatták a Mestalla-béli visszavágót.
A Madrid erősen kezdett: két C. Ronaldo szabadrúgást követően a Benzema által kiugratott Modric előtt adódott hatalmas lehetőség, azonban a horvát középpályás nem találta el a kaput, így nem született gól.
A legnagyobb madridi lehetőség Özil előtt adódott, aki C. Ronaldo tökéletes passzát nem tudta tökéletesen lekezelni, és még időben tisztáztak előle. Percekkel később Casillas-é volt a főszerep: egy mintaszerű Valencia támadást követően Jonas lőhetett bő tíz méterről, azonban a Real Madrid kapitánya hatalmasat védett. A tizenhatoson belüli káoszból pedig egy rég látott, tökéletes Real kontra alakult ki: Essien passzát Khedira tálalta egyből Benzema elé, aki köszönte szépen, és élt a lehetőséggel, és Guaita mellett a bal alsóba lőtte a játékszert a 37. percben, 1-0! 
A félidő további részében érdemleges esemény nem történt, a habfehérek sovány vezetéssel a birtokukban mehettek az öltözőbe.


A második játékrészt álmosan kezdték a hazaiak, a Valencia sokéig irányította a mérkőzés ezen szakaszát, gólt azonban nem sikerült szerezniük: Soldadót rengetegszer (nem egyszer tévesen) lesen találta a partjelző. A vendégek legnagyobb lehetősége Jonas nevéhez fűződik: a 67. percben Soldado lövését Casillas védeni tudta, ám a labda az érkező Jonas elé pattant, aki képes volt az üres kapu mellé lőni a játékszert, így nem változott az eredmény.
Fortuna a 73. percben hagyta el teljesen a vendégeket, amikor Coentrao középre passzolt labdáját a Higuaín elől tisztázni akaró Guardado szerencsétlen módon a saját kapujába juttatta, 2-0-ra módosítva ezzel az állást.
A Real ha javarészt szenvedve is, de behúzta a mérkőzést, és előnnyel utazhattunk a január 23-ai visszavágóra - de előtte még ízelítőt kaptak a fiúk a Mestallában uralkodó hangulatból, hiszen hétvégén a bajnokságban találkozott a két együttes.


Valencia - Real Madrid 0-5

A Real Madrid parádés első félidőt produkálva idegenben 5-0-ra verte meg a Valenciát. A hazaiak ezúttal nem állították nehézségek elé a madridiakat, akik így könnyűszerrel zsebelték be a három pontot.
A három felvonásos Real Madrid – Valencia párharc második mérkőzése következett, ezúttal a bajnokságban. A kupában hazai pályán magabiztosan nyert a Real 2-0-ra, így a valenciaiak most próbáltak visszavágni. Mourinho kezdőjében sok meglepetés nem volt, ha csak Di María nem számít annak, de haladjunk szépen sorjában. A kapuban újra Iker Casillas állhatott, előtte a védelemben az Arbeloa-Albiol-Varane-Coentrao négyes volt a kezdőben, így Carvalho ezúttal kispadra szorult. A középpályán a kirobbanthatatlan páros, Xabi és Khedira volt, előttük Özil irányította a játékot. A két szélen Cristiano Ronaldo és Di María, legelöl pedig Higuaín játszhatott a kezdő sípszótól. A mester tehát nem pihentetett különösebben senkit, Benzema, Callejón, Essien, és Modric azonban bevetésre várt a padon. A csapatból Kaká és Ramos eltiltás, míg Pepe sérülés miatt hiányzott.
A nyolcadik percben Arbeloa kapott jó labdát a jobb oldalon, szépen adott be, Higuaín érkezett, de nagy helyzetben mellé lőtt. Második helyzetét azonban már nem hibázta el Pipita: Di María kapott nagy labdát a baloldalon, szépen adta be honfitársának, ő pedig ezúttal kapásból bevágta: 0-1.
35. perc: Cristiano kapott nagy labdát Öziltől, szép csel után középre adta a labdát, ahol érkezett Di María és 0-2-re alakította az eredményt, nagyon szép támadás volt. 
Egy perc múlva már az előbb gólpasszt adó Cristiano lőtt gólt: nagy labdát kapott középről, és végül egy csel után kilőtte a rövid sarkot: 0-3.
A fővárosiak ebben a pár percben egy kicsit emlékeztették a szurkolókat a tavalyi szezonra.
41. perc: Higuaín indult meg szépen befelé, Di Maríához pattant a labda, aki beadta, Özil nagyon szépen tálalta CR elé, a portugál pedig kapásból belőtte önmaga második, csapata negyedik gólját: 0-4. 
Egy perccel a félidő vége előtt Di María kapott gyönyörű labdát Öziltől, a ziccert ő sem hibázta el, szépen gurította el Diego Alves mellett: 0-5. 
Az első félidőben parádésan játszott a Real Madrid, és tényleg régi önmagát idézte. Gyilkos kontrákat vezetett a vendégcsapat, gyorsan passzolták a labdát, és a helyzetek nagy zömét ki is használták. Özil parádés passzokat adott, Di María is régi önmagát idézte, de Cristiano és Higuaín is gólokat szerzett. 



A második félidőre csak az volt a kérdés, hogy mekkora különbség lesz a két csapat között a végére.
A mérkőzésen több említésre méltó esemény nem történt, a második félidőt kihozta döntetlenül a Valencia, a Real Madrid pedig már egyáltalán nem erőltette a játékot. Az első félidő parádésra sikerült a fővárosiaknak, és már szinte régi önmagát idézte a csapat, jobban mondva, a tavalyi szezon csapatát láthattuk 45 percig. Di María duplázott, gólpasszt jegyzett, de ugyanez igaz Cristianóra is. A vendégek tehát teljesen megérdemelten zsebelték be a három pontot, és kicsit kozmetikáztak a bajnoki tabellán is. Folytatás szerdán következhetett újra a Valencia vendégeként, akkor 2-0-s előnyről a kupában.


Valencia - Real Madrid 1-1

Az egymás után három Valencia ellen lejátszott mérkőzésből ez volt a legrosszabb, minden szempontból. A fővárosiak nem játszottak jól, igaz az első meccsen már szinte minden kérdés eldőlt. A játékvezető nem állt a helyzet magaslatán, sok lapot osztott ki, így pedig a mérkőzés sokat vesztett az amúgy sem túl magas színvonalából. A lényeg azonban a továbbjutás, így pedig a Real Madrid várhatta az ellenfelét az elődöntőben, ami ugye a Barcelona lett.
A kezdőcsapat csupán egy helyen változott a hétvégi gálához képest. A kapuban ezúttal is Iker Casillas állt, előtte a védelmet az Arbeloa-Varane-Abiol-Coentrao négyes alkotta. A középpályán Xabi Alonso és Khedira védekezett, előttük pedig Özil irányított. A hétvégi meccs legjobbjai, Di María és CR megint ott voltak a két szélen, elől Higuaín helyét, Benzema vette át a kezdőben.
Az első félidő lefújása előtt két perccel Xabi Alonso látta meg a teljesen tisztán álló Benzemát, szépen tette oda neki a labdát, a francia átvette, és ziccerben nem hibázott, kilőtte a hosszú alsót: 0-1.
Az első játékrészben Real Madrid nem nagyon erőltette a játékot, inkább a kontrákra rendezkedett be. Egy gólt azonban így is sikerült összehozni, így pedig a Valenciának négy gólt kellett volna rúgnia a második félidőben. Az egyetlen sajnálatos eset Casillas sérülése volt.


A második félidőben jött az egyenlítés: szabadrúgáshoz jutottak a hazaiak, a labda mögé Tino Costa állt, és ahogy mondani szokás fű alatt elrúgta, Adán hasa alatt pedig becsorgott a laszti: 1-1.
Azért valószínűleg ez a gól Adán számlájára is írható, hiszen a labda oda érkezett, ahol ő volt.
Sajnos nem láthattunk élvezetes, sokgólos meccset, és jó focit sem ezzel együtt. Ehelyett rengeteg szabálytalanságot, sárga lapot, pirosat, utóbbiból sajnos kettővel a madridiakat büntette a játékvezető, így pedig Coentrao és Di María nem játszhatott az elődöntő első mérkőzésén, a Barca ellen.


Real Madrid - Getafe 4-0

Három Valencia elleni mérkőzést követően a bajnokságban folytatódott a szezon a Real Madrid számára, ahol a legfontosabb dolog a győzelem mellett az volt, hogy csúcsforma közelébe hozzák magukat a játékosok, hiszen szerdán a Barcelonát látta vendégül a habfehér alakulat.
José Mourinho valószínűleg részben ennek tudatában rakta össze a kezdőcsapatát, hiszen többek között Varane, Benzema, Xabi és Khedira is csak a padon foglalt helyet a mérkőzés kezdetét jelző sípszó elhangzásakor. A kapuban Adán pótolta a kéztörést szenvedett Casillast, a védelemben pedig Sergio Ramosnak, Albiolnak, Carvalhónak és Coentrãónak szavazott bizalmat a mester. A középpálya közepén ezúttal az Essien-Modric duóra hárult az a feladat, hogy összekösse a védelmet és a támadósort, amit az Özil, C.Ronaldo, Di María, Higuaín kvartett alkotott.
Álmosan kezdte a találkozót a Real Madrid védelme, és csak Adánnak köszönhetően nem került hátrányba rögtön a második percben, miután a leshatáron kilépő Castrót megelőzve lecsapott a labdára.
A Real Madrid nagyon nehezen tudott rést találni a nagyszerűen védekező Getafe védelmén, így csak kevés lehetőség adódott a vezetés megszerzésére, azonban egyiket sem sikerült gólra váltani. Mourinhónak az első félidő után 15 perc állt rendelkezésére, hogy testben és lélekben is felrázza a csapatot.


A második félidőre a portugál mester változtatott a csapat szerkezetén, mivel Albiol helyett Khedirát küldte pályára, aki az 53. percben majdnem meg is szerezte a vezetést.
Az 54. percben azonban megérkezett Ramos is. A szögletet követő kavarodásban a Real Madrid kapitánya eszmélt a leggyorsabban, és csapott le a lecsorgó labádra, amit két méterről a kapuba pöccintett, 1-0. 
Pár perccel később pedig már duplájára nőtt a királyiak előnye. Özil indult meg a Getafe kapuja felé a Carvalhótól kapott labdával, mellette pedigCristiano Ronaldo robogott. A német karmester remek ütemben tolta elé a labdát, aki köszönte szépen, és a kapus lábai mellett, a hosszú sarokba lőtt, 2-0.
A luzitán gólgép három perccel később végleg összetörte a Getafe reményeit. Di María a tizenhatos bal oldaláról mesterien ívelt a hosszú oldalra, ahol érkezett Cristiano, és hatalmas gólt szerzett fejjel, 3-0. 
A vezető gól hatására tehát alaposan felpörögtek az események, amit mi sem mutat jobban, mint az, hogy a 72. percben már négy góllal vezetett a Real Madrid.Cristiano Ronaldo szerezte meg harmadik gólját, miután a Modric fellökéséért jogosan megítélt büntetőt védhetetlenül Moyá kapujába rúgta, 4-0. 
Tudta mind a két csapat, hogy az utolsó negyed óra már csak formalitás, ennek megfelelően a hazaiak visszavettek a tempóból, és a Getaféval együtt várták a hármas sípszót.
Negyvenöt perc szenvedés után, élvezetes második félidőt láhatott a madridista közönség, ami Mourinhónak is köszönhető, hiszen remekül nyúlt bele a mérkőzésbe azzal, hogy Khedirát küldte harcba Albiol helyett, átalakítva ezzel a csapat szerkezetét. A folytatás szerdán (2013.01.30.) jött, ahol az ősi rivális Barcelona várt a Real Madridra a Király Kupa elődöntőjében.


Real Madrid - Barcelona 1-1

Megérkeztünk a januári hónap utolsó mérkőzéséhez.
A szezon eddigi talán legfontosabb mérkőzésén nem jutottak dűlőre az ellenfelek, azonban egy izgalmas és feszült találkozónak lehettünk szemtanúi, valamint annak, ahogy egy fiatal francia fiúból férfi lett.
A sérülések és eltiltások hiányában José Mourinhónak nem sok variációs lehetősége maradt a kezdőt illetően, azonban talán mindenkit meglepett, hogy Modric ismét csak a padon foglalhatott helyet. A kapuban a Real Madrid egyetlen téli igazolása, Diego López kezdett, aki így igazán rangos mérkőzésen debütálhatott a Bernabéu közönsége előtt. A hátvédsort, ahogy arra számítani lehetett az Essien, Carvalho, Varane, Arbeloa négyes alkotta. Előttük a kirobbanthatatlan duó kapott ismét bizalmat, a Barcelona védelmének feltörése pedig az Özil, Callejón, Cristiano, Benzema kvartettre várt.
Rögtön a második percben veszélyes helyről rúghatott szabadrúgást a hazai együttes, a labda mögé C.Ronaldo állt, aki hatalmas bombát küldött Pintó kapujára. A lövés sajnos azonban középre tartott, így a kapus hárítani tudta azt.
A 20. percben Carvalho szabálytalanságát követően a katalán alakulat jutott ígéretes pozícióban szabadrúgáshoz, azonban Fortuna a blancókkal volt, mert Xavi bombája a felső kapufán csattant.
Négy perccel később Ricardo Carvalho adott kis híján gólpasszt, apró szépséghiba, hogy Fabregashoz passzolt, aki 100%-os ziccerbe hozta Xavit. A Barcelona középpályása López mellett el tudta rúgni a labdát, a katalán közönség már gólt kiáltott, azonban Varane az utolsó pillanatban, a gólvonalon menteni tudott.Már kezdték átvenni az irányítást a vendégek, amikor villant a Real Madrid. Callejón ugratta ki nagyszerű ütemben Benzemát, azonban a francia támadó rossz lábat választott a lövéshez, így csak az oldalhálót találta el.
A félidő hátralévő részében próbálták feltörni egymás védelmét az ellenfelek, azonban a Real Madrinál általában az utolsó passzokba csúszott hiba, a Barcelona támadásait pedig rendre Varane állította meg. A fiatal francia játékosnak ez volt az első El Clásicója, azonban úgy játszott, mintha annyi rutinja lenne ilyen mérkőzéseken, mint Hierrónak.
A mozgalmas játékrésznek egy perc hosszabbítás után vetett véget Clos Gómez. Mind a két csapatra ráfért a pihenő, a Real Madridon pedig talán egy-két változtatást is eszközölhetett volna Mourinho.


Azonban a portugál mester nem így gondolta, és még várt a cserékkel. Ahogy az első félidőben, úgy a másodikban is Real Madrid helyzettel indult a játék. Cristiano Ronaldo és Benzema összjátéka végén utóbbi vette célba Pinto kapuját, bal lábbal indított lövése azonban a kapu fölött hagyta el a játékteret. Az 50. percben aztán bekövetkezett az, amitől minden madridista félt, megszerezte a vezetést a Barcelona. Callejón próbált felszabadítani saját tizenhatosánál, azonban felrúgott labdájára Messi gyorsabban reagált, mint Xabi Alonso, és egyből játékba hoztaFabregast, aki López mellett a hálóba lőtte a labdát, 0-1.
A 61. percben egyenlíthetett volna a hazai együttes, azonban Cristiano Ronaldo az élesen belőtt labdába rosszul tette bele a fejét, így hiába volt üres a kapu, nem lett gól a helyzetből.
A 81. percben pedig a mérkőzés legjobbja, akivel még a sokak által világ legjobbjának tartott Messi sem bírt, kiegyenlítette a találkozót. Özil jobb oldalról érkező beadására Varane emelkedett a legmagasabbra, és a rövid alsóba bólintotta a labdát, 1-1.
A gól láthatóan jót tett a Real Madridnak és megfogta a Barcelonát, a 89. percben mégis közelebb állt a győzelemhez az ősi rivális. Diego López azonban a helyén volt, és nagy védést bemutatva, hárítani tudta Jordi Alba nagy erejű lövését.
A maradék pár percben az eredmény már nem változott, így semmi nem dőlt el a továbbjutást illetően. Azonban az idegenben lőtt gólnak köszönhetően Puyolék vannak valamivel kedvezőbb helyzetben, de ha a visszavágón a csapat úgy fog játszani, ahogy azt ma Varane tette, akkor nem lehet kérdés, hogy ki lesz a döntő egyik résztvevője! A visszavágó február 26.-án kerül megrendezésre.

Ez volt tehát a januári hónap mérkőzéseinek a legfontosabb eseményei és történései, most pedig következzék a díjátadó,- vagyis a legek, a jók, a rosszak, az aranyemberek, a szőrnyű naposak, a szépek és a csúnyák.

A hónap legjobb játékosa:
Mi ezt a titulust kis híján Varanenak adtuk volna, aztán sok- sok filozofálás után, úgy döntöttünk, hogy Ronaldo kapja (ismét) ezt az elismerést. Az egész januárban hátán vitte a csapatot, leszámítva az Osasuna elleni bajnoki találkozót, ahol eltiltás miatt nem vehetett részt, és meg is látszott a hiánya.


A hónap legrosszabb játékosa:

Valahogyan nem sikerült dűlőre jutnunk ezen a téren. Ha azt vesszük, mindenki sokat dolgozott a csapatért, és ha azt nézzük, hogy kik voltak januárban a leggyengébbek, akkor egy névnél sokkal, de sokkal többet is fel kellene sorolnunk. Senki sem nyújtott kiemelkedően gyenge teljesítményt, hiszen szinte mindenki hasonlóan játszott, tisztelet annak az egy- két focistának. Így most mi nem osztjuk ki ezt a díjat.

A hónap legszebb gólja:

Szerintünk januárban ez volt a legbrutálisabb gól, a csapaton belül, ezt név szerint Cristiano Ronaldo kapja, gyönyörű gól, egy nagyszerű lövésből. De kaphatná a Getafe elleni fejes gólja is, a levegőben úgy repült a portugál, mint akinek szárnya van, de ez sokkal szebb volt.



A hónap legrosszabb megmozdulása:

Nagyon-, de nagyon ritkán osztjuk ki ezt a díjat, tulajdonképpen szökő évente egyszer. Most ebben a kategóriában éppen szökő év van. Arbeloa egy kényes szituációban, úgy megrúgta, természetesen véletlenül Iker Casillas kezét, hogy eltört és több hétre is kidőlt a kapitányunk.



A hónap legjobb mérkőzése:

Ezt a díjat a Valencia - Real Madrid bajnoki mérkőzés kapja. Idegenben játszottunk, nem akár hogyan. Magabiztosan, erősen, Real Madridhoz illően léptünk pályára a Valencia ellen.



A hónap legrosszabb mérkőzése:
Egyértelműen az Osasuna elleni mérkőzés az a meccs, ami januárban a legrosszabb volt, többet nem kívánok hozzá fűzni.




No kérem szépen, ennyi volt tehát a januári díjátadónk, reméljük, hasonlóan látjátok a dolgokat, mint mi. Reménykedjünk egy szebb februárban és egy a tavaszt nyitó márciusban. Ugyanis, minden ebben az időszakban fog eldőlni. Most hogy döntetlent értünk el az United és a BArca ellen két különböző verseny sorozatban, fel kell kötnünk a gatyát és oda kell csapni a lovak közé, aztán irány a 10. és a 19.- ért. 

A januári hónap teljesítményét:

6,9 tized pontra értékeljük. Reméljük, ennél még csak jobbak lesznek, reméljük!


Most pedig következzenek a szurkolói vélemények. Három kategóriában adtuk meg a lehetőséget a szavazásra a rajongóknak, a hónap legjobbja, a hónap Pavónja, és a hónap legjobb mérkőzése osztályában.

A hónap legjobbja:
Eme díj megszavazására 121 olvasó tette le a voksát. A többség, Cristiano Ronaldora szavazott. A 121 szavazóból, 81 olvasó a portugál aranylabdásra tette a voksát. A második helyen 13 szavazattal, a francia 19 esztendős ficsúr végzett ebben a "versenyben". Míg a dobogó legalsó fokát Mesut Özil foglalja el, aki 10 voksot kapott.

A hónap Pavón-ja.
Januárban a Pavón díjat a szurkolóktól, Álvaro Arbeloa kapja, mindössze 39 olvasó vélte úgy, hogy januárban ő nyújtotta a leggyengébb teljesítményt. A második helyre Antonio Adán-t szavazták meg a rajongók, 17-en tették a kapusra a szavazatukat. A harmadik helyen José Callejón áll, 8 vokssal. Ebben a kategóriában 74-en szavaztak.

A hónap legjobb mérkőzése:
Itt 72 rajongó voksolt. 55 olvasó a Valencia elleni 0-5-ös diadalra szavazott. A második helyen a Spanyol kupa elődöntőjében lejátszott Barcelona elleni 1-1-es meccset szavazta meg 9 olvasó. A dobogó legaljára pedig a Real Madrid - Celta vigo elleni 4-0-ás kupa meccs szorult le, mindössze 4 vokssal.

Köszönjük a közreműködéseteket és köszönjük, a figyelmeteket is. Mi továbbra is figyelünk, dolgozunk, és igyekszünk megfelelni az általatok felállított követelményeknek. Ti pedig tartsatok továbbra is velünk.

Ez volt tehát a havi díjátadó, a mi történt januárban címmel. Egy hónap múlva ismét jelentkezik a ,,mi történt" c. cikksorozatunk, addig is, tartsatok velünk és jó szurkolást!

Hala Madrid!

Forrás, segítség: madridista.hu

1 megjegyzés:

  1. Egy Madrid Szurkoló2013. február 17. 14:43

    Nagyon rendben van a cikk, én is így látom a dolgokat, 10 pont a munkátok.

    Én 6 pontra értékelném a januárt!

    Hala madrid, Hala Real Madrid C.F.- Szurkolói Oldal!! :)

    VálaszTörlés