2013. február 17.

Egy sima hazai győzelem várható a "Fehérházban": Real Madrid-Rayo Vallecano


2013. február 17-én kerül megrendezésre a Real Madrid-Rayo Vallecano bajnoki mérkőzés,amit a Sport 1 élőben közvetít 21 órai kezdéssel.







Idén másodjára fog találkozni a két együttes egymással,de most a Santiago Bernabéu stadionban csapnak össze a felek.Az első mérkőzés elég meggyőző Madridi sikert hozott,aminek a vége 2:0 lett.Akkor a gólokat Benzema és "természetesen" Ronaldo szerezte.

Az akkori kezdőcsapat összeállítása:
-kapus: Casillas
-védők: Arbeloa,Pepe,Ramos,Marcelo
-középpályások: Alonso,Essien előttük: Di María,Modric,Ronaldo
-csatár: Benzema

Ekkor még nem azt a megszokott Realt láthattuk,mint például ami most van jelenleg,vagy a tavalyi szezonban a rekordokat elérő csapatot.De ennek ellenére a Rayo otthonából 3 ponttal térhettünk haza,s remélhetőleg ez holnap sem lesz másképpen,itthon marad a 3 pont.
A királyi gárdának egészen elképesztő sorozata van hazai pályán.A legutóbbi 25 mérkőzéséből 20 mérkőzést nyert meg,s mindössze 5 döntetlent ért el.Ezek a döntetlenek pedig nem kis csapatok ellen voltak: Real Madrid-Manchester United 1:1 (2013.02.13.) ; Real Madrid-Barcelona 1:1 (2013.01.30.) ; Real Madrid-Espanyol 2:2 (2012.12.16. , talán ez mondható meglepetésnek.) ; Real Madrid-Borussia Dortmund 2:2 (2012.11.06.) ; Real Madrid-Valencia 1:1 (2012.08.19.) Míg a Vallecano az idegenben lejátszott mérkőzéséből 17 meccset veszített el,s ezzel szemben csak 8-at nyert meg.
A bajnoki meccseket figyelembe véve a Madrid otthoni 11 mérkőzéséből 9 győzelem és 2 döntetlen a mérleg.Ezeken 36-ot rúgott és 9-et kapott a gárda.Tehát nem kétséges,hogy ki az összecsapás fő esélyese.
Akitől ezen a meccsen is várhatjuk a gólt/gólokat...
A Rayo legutóbb 2002.01.16-án tudta megverni a fővárosi alakulatot,akkor 1:0 lett a vége.
Az előző fordulókban jó formában van mind a két együttes.A Rayo például az legutóbbi fordulóban hatalmas meglepetésre legyőzte az Atletico Madrid együttesét 2:1 arányban.Ezzel felkapaszkodott az Európa Liga selejtezőt érő 6. helyre.Míg a Madrid hazai környezetben verte meg a Sevilla csapatát 4:-ra pazar játéknak köszönthetően.
Azonban erre a meccsre többet tudott pihenni a Vallecano,mert a Real-ra sorsdöntő mérkőzés várt a Manchester United ellen szerda este.Mint tudjuk,ez a meccs egy 1:1-es döntetlent hozott,pedig sokkal több is kisülthetett volna belőle.De a továbbjutásra így is nagy esélyünk van,mert ez a csapat képes győzni az Old Trafford-on is.

A Real Madrid az utóbbi időkben kezd magához térni,de még most is üldözi önmagát.A szerdai meccsen is megmutatta,hogy a csapat nagyon tetszetős játékra is képes egyre jobb formájuknak köszönhetően.
Ezt a jó formát nagyban köszönhetjük Ronaldonak is,aki 2013-ban a hátán viszi a csapatot. Ronaldo ebben az évben a bajnokikat nézve már 10 gólt szerzett.A BL-ben 1,a kupában pedig 3 gólt jegyzett ez idáig 2013-ban. Ez a forma reméljük ma is folytatódik,s magabiztos győzelmet aratunk az ellenfél felett.

Nem lesz nehéz dolgunk vasárnap este a Rayo ellen, ugyanakkor könnyű sem. Az utóbbi arra értendő, hogy a csapat nem biztos, hogy képes lesz egy hétközi United elleni mérkőzés után, úgy kifutni a gyepre, hogy nyerünk, főleg úgy hogy a bajnokságban a magabiztosság, a lelkierő és az önbizalom erősen hanyatlik. Nem egyszer volt már rá precedens arra, hogy a tabellán sokkal lejjebb elhelyezkedő és kisebb csapat ellen nem tudtunk úgy játszani, hogy arra azt lehetne mondani, hogy igen, jó!


Még tavaly, a déli mérkőzés egyetlen gólja és szép találata, ami CR nevéhez fűződik.

De ez köszönhető José gondolkodási módjának, aki már decemberben feladta a bajnokságot, és onnantól kezdve csak a Bajnokok Ligája és a Spanyol Kupa a fő domináns verseny sorozat. Ám azonban, jó lenne, ha nem szégyenítenénk meg a csapat nevét a ligában, mert azért sokkal tetszetősebb lenne a Barca mögött állni közvetlenül, nem pedig tízen akárhány ponttal lemaradva, ráadásul még a matracosok is előttünk vannak.

Én úgy vélem, hogy ma tegyük oda magunkat. Nem lesz hétközi mérkőzés, kifogjuk tudni pihenni a fáradalmakat.
José a mi kilátásaink szerint, eme képen fogja pályára küldeni a csapatot: A kaput Diego Lopez fogja védeni. A védelem négyesét az Arbeloa- Pepe- Ramos- Coentrao fogja alkotni. Egy sorral előrébb a több, mint valószínű hogy Khedira és Modric fog játszani, de Modric helyett esélyesebb Essien játéka. Sajnos Xabi Alonso kisebb fájdalmak miatt maradt ki a keretből. A gólokért pedig a Di Mágia Maria- Özil- Cristiano Ronaldo és Karim Benzema kvartett fog gondoskodni. Reméljük, hogy fognak.


Továbbá reménykedjünk, egy szép és eredményes fociban, elég volt a szenvedős játékból a bajnokságban. Jó szurkolást és pihenést kívánunk így vasárnapra. Pihenjetek, tanuljatok aztán a 21- kor kezdődő Rayo Vallecano elleni mérkőzésen szurkoljatok, a fehérebbik csapatnak.


HALA MADRID!!!

Még tavaly

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése