2013. február 17.

Mi lett veled Kaká ?



2007- ben BL-t nyert a Milannal, aranylabdát kapott, amikor megérkezett Zidane-hoz hasonlították, ő volt az első nagy igazolás Perez második galaktikus érájában...
A brazil klasszist hatalmas elvárások fogadták Madridban amikor megérkezett 2009 nyarán.
Sokan azt rebesgették, hogy Cristiano Ronaldoval karöltve a legnagyobb duót fogják alkotni a modern futballban és újra csúcsra vezetik a Calderon által kizsigerelt Real Madridot.





Az első hónapokban nem panaszkodhattak a madridi szurkolók Kaká teljesítményére, jól mozgatta a csapatot, az 1-0-ra elveszített Clásicón a csapat talán egyetlen hasznos tagja volt.
Aztán jöttek a sérülések zsákszámra...

Először ágyékproblémákkal küzdött, nehezen találta régi formáját, így a 2009-2010-es szezonban mindössze 33 meccsen lépett pályára, ahol 9 gólt szerzett.
2010 nyarán aztán jött az újabb hideg zuhany. Kaká térde rakoncátlankodott, meg kellett műteni, fél évet kellett kihagynia. Sokan elkezdték temetni ekkor már a brazilt, aki aligha volt hibás amiért ilyen sok sérülés hátráltatta, de őt is zavarta, hogy nem tudta megmutatni igazi énjét a spanyol fővárosban.

A 2011-es téli átigazolási időszakban sokan már a Milannal is összeboronálták a brazilt.
Kaká aztán visszatért a sérülésből, de nem igazán ment neki a játék, majd márciusban megint ki kellett hagynia pár hetet, és már nem igazán tudott egy-két villanásnál többet nyújtania a szezonban.
Ekkorra már a csapatban a Mourinho által favorizált Özil volt a kezdőcsapat irányítója, így Kaká legtöbbször csak padozott.

 Egyértelműen látszódtak a sérülés nyomai a brazilon, sebessége megkopott, játéka akadozott, igazi mélyrepülésbe kezdett, és egyre kevesebb elfogadható teljesítményt hozott. Az elmúlt két szezonban alig kapott szerepet fontos meccseken, de amikor kapott sem tudta már bizonyítani tudását, a Bayern elleni elődöntőben pocsék játék után a tizenegyes párbajban is hibázott.
Mostanra már egyértelműen ő áll Mourinho listájának legvégén a támadóalakzatban.

Rengeteg pletyka kerengett a távozásával kapcsolatban már tavaly nyáron, de főleg 2013 januárjában is, azonban mégsem sikerült egyetlen csapattal sem megegyeznie mivel túl magas fizetését nem igazán tudták és akarták kifizetni máshol. A Milan sokszor próbálta kölcsönvenni régi üdvöskéjét, ám Madridba ezt ellenezték. Szóba hozták még a PSG-vel, orosz és amerikai csapatokkal is, de nem sikerült a megegyezés senkivel. Idén nyáron már több mint valószínű, hogy elhagyja a csapatot, kérdés, hogy marad Európában, és próbálja megmutatni régi tudása egy részét, vagy inkább már a "levezetést" választja és elhagyja az öreg kontinenst.

Mindenesetre, még csak áprilisban lesz 31 éves, és úgy érzem, hogy aki igazán szereti a futballt az szívesen elnézegetne egy jó Kakát...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése