2013. január 11.

BEHARANGOZÓ: Osasuna- Real Madrid


Szombat este Pamplonában az Osasunához látogat a Real Madrid. Kőkemény meccsre van kilátás és ráadásul a csúcsformában lévő portugál Cristiano Ronaldo nélkül lesz kénytelen begyűjteni a három pontot a királyi gárda. 




Ez az év jól kezdődött. Harcos meccsen legyűrtük a Soceidadot, aztán fokozatosan javuló játékkal Cr. lemosta a Celtát és 5-2-es összesítéssel továbbjutottunk a kupában. De most nem a Bernabeuban kell bizonyítanunk. Hanem egy „nehéz” pályán. Az Osasuna mindig felszívja magát, ha egy nagy csapat érkezik hozzájuk, a Real Madrid is nemegyszer elvérzett már náluk. Tavaly más volt a helyzet a Madrid valósággal átgázolt a vendéglátóján és egy laza 1-5-tel hazavitte a győzelemért járó pontokat. Na de hol van már a tavalyi hó? Az akkori idegenbeli Madrid megállíthatatlan volt az ideiről ez közel sem mondható el.


Nélküled is nyernünk kell

Az Osasuna sincs éppen a legjobb formában. Az utolsó 5 bajnoki fellépésükön 4 pontot sikerült begyűjteniük a lehetséges 15-ből ami még barátok között is kevésnek tekinthető. Na de mindig a sebzett vad küzd a legjobban. 


A Madrid dolgát nehezíti, hogy nem lehet ott az 5 meccsre eltiltott Sergio Ramos, illetve az előző bajnokin begyűjtötte az 5. sárga lapját a csapat gólzsákja Ronaldo. Rajtuk kívül nincs még a keretben Pepe, aki még mindig a bokasérülésével bajlódik. Nélkülük bizony nem könnyű, de ezúttal muszáj lesz mert egy újabb zakó tovább mélyítheti a szurkolók már így sem kis pesszimizmusát. 

Mindenesetre amilyen kirobbanó formában van a csapat, nincs akadálya a három pont bezsebelésére idegenben. Remélhetőleg az utóbbi két meccs után már nem kapunk egy kiállítást sem, elég volt már.

A legnagyobb kérdés, hogy mivel Ronaldo most kényszerpihenőn van ki fog az ő posztján játszani?
Vannak akik Higuaint, vagy Benzemát tennék oda ki. De esélyt adhatnánk Kakának is, aki már oly régóta nem játszott, hogy idejét nem tudja már az ember. No de, ezt majd Mourinho megoldja.


Nekünk legyen az a feladatunk, hogy továbbra is nagy lelkesedéssel szurkolunk a fiúknak.




A találkozó szombat este 20:00-kor kezdődik a Sport2 élőben közvetíti!

HALA MADRID!!!


Szerző: Bulyáki Márton

2 megjegyzés:

  1. most miért lett ilyen rövid a beharangozó???

    VálaszTörlés
  2. Ronaldora hogy számitottok ha el van tiltva?
    Marcelo pedig már kerettag!!

    VálaszTörlés