2013. január 7.

Legalább egy jót szórakoztunk...- Real Madrid - Real Socedad 4-3



Kettőezer- tizenhárom első mérkőzése roppant szórakoztató volt. Persze az elején nem hiszem, hogy mindenkinek ez a jelző ugrott volna be elsőre. Egy olyan meccset láthattunk, ami egyrészt izgalmas, szórakoztató, és futball volt. Igen, futball. Ha ez nem foci, akkor mi? Összesen 7 gól, de hála a Teremtőnek, mi rúgtuk a többet, régi jó madridi mondás szerint: ,, Mindig rúgj többet, mint az ellenfél, és akkor baj nem lesz". Nos, baj nem volt, de esemény igen, íme az összefoglaló.





Ej azt a betyár lovas Úristenit néki, hát milyen meccs volt ez? Úgy kezdődött, hogy José ismét a vérprofi Adánt helyezte a kapuba, révén hogy aki vasárnap játszik, az nem fog majd a Celta ellen. Nos, meg kell hagyni, hogy erősen keresztbe lett téve Mourinhonak, hiszen nem úgy sült el a tűzijáték, mint ahogyan ő képzelte volna. A kezdőt - csodák csodájára- majdnem úgy állította fel, mint ahogyan azt vártuk. A jobb szélen Essien kapott helyett- bár Arbeloa lett oda "regisztrálva", mellette a 19 éves fiatalember Varane, majd a tapasztalat hiányból nem szenvedő Carvalho, továbbá a bal szélen az a bizonyos Arbeloa futkoshatott, kisebb- nagyobb sikerrel. Előttük, a jól megszokott Xabi- Khedira páros tündökölt, majd következett, Callejón, Özil, Cristiano Ronaldo- aki mellesleg a csapatkapitányi karszalagot is megkapta- illetve Karim Benzema foglalta el a támadó szekciót.


Jó a séród csávesz


A gól roppant gyorsan megérkezett, már a 2. percben, a francia Gall kakas révén. Itt már megfordult a fejünkben, hogy gála lesz, kitömjük őket ólom helyett gólokkal, végül majdnem így lett. Csak, hogy jött egy drámai fordulat, ami megváltoztatta a meccs eddigi képét. Az überfasza, jobb formát tanúsító, világklasszis kapus Adán egy rosszul kipasszolt labda után a vendégek csatára tartott szélsebesen a kapu felé, ám de a gyors reakciójáról híres hálóőr felrúgta a Sociedad támadóját. Ezek után a sípmester ítélt, egy tizenegyest és egy a következő meccsről való eltiltást Adánnak. Na hát, 8 perccel a mérkőzés kezdete után jöhetett a Kapitány. Hát akkor kérdezem én: Nem lett volna egyszerűbb a kezdőbe tenni Ikert? Nem.
A büntetőt pedig berúgta Prieto, ezzel egalizálta a mérkőzést.


Persze, José (Mourinho) Callejónt hozta le a pályáról, hogy a helyére beállhasson az első számú és egyben a csapat kapitánya Iker Casillas. Innentől egy cseppet visszafogottabban játszottunk, tulajdonképpen beköltöztünk a saját térfelünkre és megpróbáltuk túlélni az első félidőt.

Majd egy bő 30 perc elteltével jött a csoda, a midenható, az új Redondo, aki egy sarkazós góllal megszerezte a vezetést a csapatnak. Na vajon kire gondoltam?
Hát persze, hogy Khedira Félistenre. Jött, látott, egy gólpasszt és egy gólt is kiosztott.
Azonban sokáig nem élvezhettük ezt az előnyt sem, ugyanis jött a Sociedadot egy emberként megtestesítő Prieto, aki megrúgta a 2. gólját is a meccsen, ezzel ismét kiegyenlítve egy picit, félő, ám de merész csapatának.
A félidő vége előtt, nem sokkal meglehetett volna a 3. hazai gól is, ha a Félistenünk üres kapu előtt nem jön zavarba és töri el a labdát. De hát na ne bántsuk szegényt, a legnagyobbak is hibázhatnak.



Majd következett a 2. játékrész, ami sokkal inkább a feltámadásról szólt.

171 meccs 171 gól, jól haladsz ficsúr


Cristiano Ronaldo- aki nem mellesleg egy nagyon nagy jó indulatú gesztussal tett tanú bizonyságot arról, hogy ő nem az, mint akinek sokan beállítják az ellen szurkolók- először a 67.-ben majd a 71. percben szerzett gólt csapatának. Az előbbit egy szép támadásból az utóbbit egy gyönyörű szabadrúgásból szerezte. Csak úgy jelezném, hogy Isten nem bottal ver, vagy aki nem hívő, a sors fintora az a szabadrúgás gól, bizonyára érti mindenki mire célzok ezzel.
Majd jött a beteljesülés a vendég szépítés, ismét Prieto, egy góllal. Nagy taps jár azért neki, amit mutatott.

Nos, mit lehet írni erről a meccsről? 
Más fél óra szórakozás és izgalom, ennyi. Most már talán a Speciel One is rádöbbent, hogy milyen baklövéseket ereszt el, amiket ki kell (!!!) javítani. Azt viszont meg kell hagyni, hogy dicséret jár, amiért Carvalhot a kezdőbe rakta. Bámulatos volt, ahogyan talpon tudott maradni, a rutin mindent vitt. De ne feledkezzünk meg Varaneról sem, ő is hozta azt az elvárt teljesítményt, amit tőle elvárna, sőt el is vár egy szurkoló, edző estébé, estébé.
De beszélhetünk Benzemáról, aki az új haj mellett is tudott gólt rúgni és talán ez önbizalom növelő lehet és talán visszatér közénk, mint sorozatos góllövő. Khedirát is meg kell említeni, hiszen nagyot alakított, nem játszott jól, de nagyban hozzá járult a győzelemhez, annyi tény. 
De Özil is megdolgozott a pénzéért, bár még mindig nem bírom felfogni, hogy Mourinho mit lát Özilben, amit nem lát Modricban?
Végül, de nem utolsó sorban Cristiano Ronaldo, aki már a 171. meccsét játszotta tegnap és megrúgta a 171. gólját, ami azt hiszem csodálatra méltó teljesítmény. Ő ismét hajtott, küzdött és harcolt, illetve rúgott két gólt. És még egy rendes gesztussal is pofán vágta a médiát. Ja persze ők úgy fogják lehozni a cséká karszalagos ügyet, hogy Iker és CR rosszban vannak, vagy San Iker fricskázni akart José felé... hát persze.

Mit lehet még kívánni, ha nem ehhez hasonló teljesítményt, küzdeni akarást, mint amit tegnap láttunk? 
Akart a csapat, látták maguk előtt a lebegő célt és véghez is vitték azt, nyertünk egy roppant érdekes meccsen.
Én csak azt kívánom, hogy ha már nem is lesz egy több kupás szezon a 2012-13-as szezon legalább most szedjük össze magunkat és a maximumot hozzuk ki magunkból, mint ahogyan tegnap.



Respect!


Én pedig ezzel kívánok, további jó.... a fene vigye el. Hát nem elfelejtettem az arany labdáról is beszélni?!
A kutya rúgja meg!


Sajnos ez megint elmarad, érjétek be az összefoglalóval, sorry. Ám de, Márkó írását továbbra is lehet olvasni, ja és ma 19 órakor az Eurosport élőben fogja közvetíteni a zürichi gálát, ha tudtok szurkoljatok Ronaldonak, vagy Iniestának.

Tehát akkor, ezzel kívánok mindenkinek további jó szurkolást, biztatást és szép hetet mindenkinek, szerdán következik a Celta Vigo.


HALA MADRID!!!


1 megjegyzés:

  1. hatalmas nagy meccs volt remélem innentől még jobbak leszünk

    VálaszTörlés