2013. január 5.

BEHARANGOZÓ: Real Madrid - Real Sociedad


Új év, új remények, új célok, vagy nem? Hogy miben fogja befolyásolni a csapat játékát és teljesítményét az új év, az kérem szépen hamarosan, leghamarabb vasárnap fog kiderülni. Az új évet győzelemmel, döntetlennel vagy vereséggel kezdjük-e, ez itt a kérdés, a válasz pedig nem sokára megérkezik. Íme tehát a karácsonyi és szilveszteri/ újévi ünnepek utáni beharangozó, ami azt jelenti, hogy ismét láthatjuk kedvenceinket.






No nem mintha, a "téli szünetben" nem láthattuk eleget a srácokat, de ez így örömhír a sok rajongó számára, hogy végre ismét élőben figyelhetjük minden lépéseiket. A szünidőben a Sport televízió szinte folyamatosan leadta a korábbi klasszikus mérkőzéseket, aki nem értené valamilyen ok folytán, azt jelenti, hogy Real Madrid - Barcelona és fordítva. Aki már jó ideje szurkol a csapatnak, biztosan látta azokat a meccseket is, aki pedig nem az megnézhette hála nekik. Persze, akkor még más csapat és más stáb állt a Real Madrid porondján.

De most már foglalkozzunk egy fontosabb témával, egy olyan üggyel, ami miatt létrejött ez az írás. Vasárnap folytatódik a spanyol bajnokság, legalábbis a mi részünkről, ugyanis vannak csapatok, akik pénteken már elkezdték az új év meccseinek lejátszását.

Az utolsó forduló 2012-ben, amit a Málaga ellen játszottunk, nagy port kavart a szurkolók körében, de még a média, illetve az ellenszurkolók is felkapták a fejüket ezen mérkőzés lejátszása után. Mi történt?
José kérlek vezesd győzelemre a csapatot!


Röviden, José egy picit belenyúlt a mérkőzésbe, már maga a mérkőzés előtt. San Ikert- aki mellesleg a minap immáron zsinórban ötödjére lett az adott év legjobb kapusa- leültette a padra, helyette Adán kapott lehetőséget. A meccset elvesztettük, ezzel "elméletileg" a bajnokságot is. Ráadásul nagyon figyelnünk és a Sociedad ellen nyernünk kell, hiszen ha alulmaradunk 18. fordulóbeli ellenfelünk ellen, és a Málaga bezsebeli a 3 pontot, akkor bizony lecsúszunk a dobogó legalsó fokáról a 4. helyre, amit nem nagyon szeretne senki. Ugye nem?

A mérkőzés úgy vár ránk, hogy jó pár játékost mellőznünk kell. Eltiltás miatt Sergio Ramost, Marcelo, Pepe és Coentrao sérülés miatt nem lesznek bevethetőek az új év első mérkőzésén. Coentrao ráadásul még egy 30.000 eurós büntetést is kapott a klubtól, mert a 2013-as év első edzésén nem jelent meg, továbbá Mourinho tájékoztatta, hogy a jövőjéről van szó.- Nos hogy ez mit jelenthet, és mire akart célozni ezzel a Number One, az még nem világos. Aki tisztában van ezzel, azt most megkérem, hogy írja le. Ja, persze átigazolás...
Az viszont igen tisztán világos, hogy a védelmünk kapacitása igen gyér. Ha José is úgy akarja, akkor Varane nem marad ki a kezdőből. A jobb szélen Arbeloa, mellette Varane, Carvalho/ Llorente, illetve bal szélen Nacho, esetleg Essien tevékenykedhetne ha mi állítjuk fel a kezdőt, de ez még mindig José feladata.


A középpályája és a támadó részleg pedig maradt az eddigiekben, annyi eltéréssel, hogy most már Higuain is bevethető lesz, és még a kezdési lehetőségre is esély van.


Edzetek fiúk, kell a győzelem 



Most hogy beszéltünk a keretről, beszéljünk egy kicsit a leendő meccsről.


A Real Sociedad jelenleg a 7. helyet foglalja el, 25 ponttal. Igen jó tendenciát mutatnak eddig a bajnokságban, nem lesz könnyű feladatunk - a jelenlegi formánkkal- ha elakarjuk páholni őket. Persze kitudja, hogy milyen mentalitással és milyen játékkal fogunk ellenük játszani, az is lehet hogy egy teljesen új Real Madrid fog a pályára lépni holnap késő délután.
Azonban az egymás elleni statisztika a mi javunkat szolgálja, 2004 óta veretlenek vagyunk ellenük, nem lenne jó ha ez pont most szakadna meg. Később sem lenne jó, de most végképp nem lenne kellemes. Legutóbb szintén hazai környezetben vertük el őket de nagyon, 5:1-es végeredménnyel küldtük őket haza, egy ilyen eredményt most is szívesen elfogadna bárki Madridista fia.


Hogy aztán, milyen játékkal, milyen mentalitással, milyen fineszességgel fogunk ellenük játszani, az a jövő kérdése, én reménykedek abban, hogy egy rossz őszi szezon után következhet a jobb, erőteljesebb második félév, ahol nem lesz ellenfelünk a pályán. A vörös ördögök elleni meccsig még egy hónap hátra van, minimum addigra össze kell szednünk magunkat és végre a lábunkra állni. Persze, szükség lesz egy Pepére, Marcelora és egy jó csapatra is.

A győzelem kötelező, nyerni kell nincs mese. Ronaldonak gólt kell rúgni, még az aranylabda kiosztása előtt, bár semmiben nem fogja befolyásolni a díj sorsát. Apropó, aranylabda, hát akkor beszéljünk erről is egy cseppet.




Hoppá, mégsem sajnos kicsengettek, itt véget kell, hogy vessek a beharangozónak. Majd valamikor ígérem bepótolom, ha már Márkó leírta véleményét, én is lefogom, csak hogy untassalak és lekösselek titeket. 
Kívánok mindenkinek kellemes szurkolást, holnap 17 órától otthon a tévé előtt, egy kis kocsmában, vagy az igazi szerencséseknek a Bernabéuban kell kiszurkolni a győzelmet. 


HAJRÁ REAL, HALA MADRID!!

La liga 18. forduló, Real Madrid - Real Sociedad
Estadio Santiago Bernabéu
17.00/ Sport 1

3 megjegyzés:

  1. nagyon jó cikk, remélem a meccs is ilyen jó lesz mint ez a beharangozó.

    hala madrid

    VálaszTörlés
  2. PIPITAAAAAAAAAAA, végre most már ő is 100%-os, örülnék ha játszana és gólt is rúgna.

    Hala Madrid!

    VálaszTörlés
  3. iker megint kipados, hogy rúgjam alá, a tehéntartó oszlopnak a kisinygyom bingyom tálibe...
    hihetetlen

    VálaszTörlés