2012. december 29.

Húú, de izgulok – ja, mégsem.





Hamarosan, az újév hetedik napján elérkezik a sokak által várva várt Aranylabda-díjkiosztó. Sokak által? Várva várt? Ne siessünk így előre.
 

Kivételek nincsenek, reménykedők vannak, de már akkor tudni lehet, hogy nagy a baj, ha az UEFA elnöke is kijelenti – nincs Messinél jobb jelenleg a Földön. Ennek fényében hunyjunk szemet az eddigi interjúk, újságcikkek, teóriák felett, és aki jónak látja, vegyen elő egy papírlapot, írja fel Cristiano, Iniesta és Messi nevét, és értékelje őket, tegye őket sorba, égesse le a két Barcás nevét, majd ÍRJA LE NEKÜNK KOMMENTBEN, MILYEN KÖVETKEZTETÉSRE JUTOTT.
Nemrégiben felröppent egy szóbeszéd (vagy komolyan sajtóhír lenne? Én már nem hiszek senkinek) miszerint drága, egyetlen, pótolhatatlan Ronaldónk nem hosszabbítja meg szerződését. Kell-e nekünk egy egyszeres Aranylabdás, már-már kínosan a másodikért erőlködő, és éppen ezért oly halvány Ronaldo? Nem. Nekünk egy felszabadult, laza, sziporkázó Ronaldo kell – aki kétszeres Aranylabdás. De így nem lesz. Mikor láttunk utoljára a portugáltól egy szép kötényt, egy laza biciklicselt, ami régen még a védjegye volt? Ebben a szezonban eddig egyszer, amikor szegény Maicont úgy megkeverte minden egyes percben, hogy még most is szédül. 
Az előző szezonban semmi gond nem volt a sráccal, még az augusztusi El Clasicokón is jól játszott, sőt, a bajnokságban is kétszer integethetett a Barcelonai publikumnak. A fontos meccsekre rendszerint összekapta magát a srác, ám a bajnokságban nemigen csinált semmit – a Malaga elleni meccsen Joaquin, az ellenfél szélsője játszott úgy, ahogy Ronaldónk szokott. És ezek a bajnokságbéli leszereplések (ami az egész csapat hibája, természetesen) vezetnek majd az Aranylabda kudarcához. 


Szerény véleményem szerint azonban nem a Getafe, Osasuna vagy egyéb „nagycsapatok” elleni találatok a mérvadóak – főleg nem úgy, ha a 89. percben az Atletico Madrid védője szinte úgy sarkalja oda a labdát Messinek a saját 16-osán belül, hogy „nesze, rúgd be, úgyis még csak 1 gólnál jársz a meccsen” és Messi köszöni szépen, berúgja. Na, ennyi volt az összeesküvés elmélet.
Töprengj csak valami újon...
Ronaldónk boldogtalan – hát ez kurva szomorú, évi 10 millió euróval, Irinával, a Real Madridban én is az lennék. Nem kap elég támogatást a csapattól – mit vár? Mindenki mellette nyilatkozik, az egész csapat, Mourinho, a vezetőség őérte kampányol. A sok köcsög újságírótól viszont nem tudják megvédeni, és attól sem, hogy azok mit írnak. Tény, hogy Ronaldo boldogtalan, és szerintem tényleg nem hosszabbított szerződést, és szerintem tényleg Angliába vágyik, de attól még minimum tegye ki szívét-lelkét a pályára. (Mondjuk elég undorító húzás volt az EA Sportstól belerakni Cristiano boldogtalanságát a FIFA13-ba, meg is vette tőlem a PSG, hogy aztán egy Ronaldo nélküli Reállal játszhassak …)
Ez még nagyon kéne...
Száz szónak is egy a vége – a portugál gépünk nem kap Aranylabdát. De akkor ki kapja? Én Iniestának adnám, hisz ő az, aki a válogatottban és a Barcelonában is csapata motorja, azért ha ő nem lenne, kíváncsi lennék a Barcelonára, főleg úgy, hogy Xavi már semmit nem csinál (Özilnek tavaly majd’ háromszor annyi gólpassza volt, mint Xavinak). De az megint senkit se érdekel, hogy én kinek adnám – Messi fogja kapni. Hiába nem nyert semmit, „önzetlenségével és szerénységével” eléri, hogy ő kapja meg. Messiről nem tudok annyit írni, mint Ronaldóról, nem követem annyira a meccseiket, de hát mégis csak kettesével rúgja a gólokat, és bizony egyszer rekordot is kell döntetni, hiszen még nem volt négyszeres Aranylabdás. Most lesz. 


Edzők. Mourinho, Del Bosque, Pep. Guardiola biztos hogy nem kap, hiszen nem ért el semmit, nem rúgott 91 gólt, és nyár óta pihen. Bosque semmi változtatással nyert egy EB-t. Mourinho elpicsázta a Barcát a bajnokságban és a Szuperkupában, de most eléggé szétesett a csapata. A megoldás: Del Bosque. Ő hibátlan. Ő nyerte, amiben elindult. Tapsot neki.

5 megjegyzés:

  1. MESSI ÉRDEMLI MEG- fáj kimondani hogy ő a legjobb??
    Annyi gólt rúg minden meccsen, amennyi neki jól esik, Ő ÉRDEMLI ÉS KÉSZ, ha kell negyedjére, ENNNIE!!

    FORCA BARCA!!!!!

    VálaszTörlés
  2. Jól van, köszönjük hogy hozzászóltál a cikkhez. :)

    VálaszTörlés
  3. ronaldo! messi tavaly semmit sem nyert,ronaldo meg bajnokságot,kupát stb....mellesleg egy zsák gólt is szerzett..

    VálaszTörlés
  4. A tények Ronaldo felé sodorják az aranylabdát, de ahogy leírta a cikkíró is, ha Rpnaldo 21545847 cigány kereket és tripla szaltót fog hányni akkor is a pici kis aranyos, Messiek fogja megkapni a díjat. Ezen kár vitatkozni, csak a vak nem látja...

    VálaszTörlés
  5. Iniesta tényleg megérdemelné, de jobb érzés lenne ha Ronaldo kapná, nem csak neki, hanem az egész csapatnak és talán felszabadultabban is játszana zselé.

    VálaszTörlés