2013. január 8.

Egy lépést előre – kettőt hátra




  

„One step forward two steps back” – hangzik a dal, így először térjünk rá a Celta Vigo elleni meccsre, majd pár mondatban elemezzük a FIFA Aranylabda díjátadót – vagyis annak végkimenetelét.




A Celta Vigo elleni vereségnek egy pozitívuma és egy negatívuma van. Pozitívum, hogy a csapat remélhetőleg bosszút akar állni az előző zakóért, és egy magas arányú gólkülönbséggel küldi haza a Vigoiakat.  Negatívum, hogy a Celta elég szívós csapat ahhoz, hogy lehajtott fejjel tűrjék, ahogy kiporoljuk őket. 


Bizalom? Kell a csapatnak, kell Mourinhonak. A Mester bizalma viszont az arra érdemeseknek kell, így jó néven venném, ha lenne már egy jól bevált, ütős kezdőcsapatunk, akik a maximumot hozzák ki magukból, és minimum úgy játszanak, mint tavaly. 


Reméljük, hogy ismét betalál
A Real Madridnál megengedhetetlen, hogy a csapat bármelyik sorozatból is már a nyolcaddöntőben búcsúzzon. Így ezt az eshetőséget ki is zárnám, nyerni fogunk. Na de kikkel? Nyilvánvaló, hogy egy laza visszavágó helyett egy nehéz meccset fogunk játszani, a lebecsülés árnyéka sem vetődhet fel senkiben, így a legerősebb tizenegyet kell a pályára „zargatnunk”. Ennek szellemében a kapunkat Casillasnak kell védeni, előtte az Arbeloa-Varane-Ramos-Coentrao védőnégyesnek kell állomásoznia. A középpályán a szokásos Xabi-Khedira szűrőpárost láthatjuk majd, előttük Cristiano, Özil és Callejón fogja rúgni a bőrt. Az ékünk, úgy hiszem, Higuain lesz. 


A Celtának nem szabad gólt rúgnia!
Casillastól várjuk a kötelezőt, azaz a szemkápráztató védéseit. Az előtte lévő négyestől (kivéve Arbeloától) azt követeljük, hogy ne legyen kapu felé tartó lövése a Celtának. Cristianótól gólokat várunk. Özil (vagy Modric) feladata ezúton is a tálalás lesz – igaz, az már nem rajta múlik, hogy a támadók e ziccerek csak kis hányadát tudják az ellenfél kapujába juttatni. Callejónnak hamar el kellett hagynia a pályát a Sociedad ellen, és jobban is játszik mostanság Di Mariánál, így reményeim szerint tényleg ő lesz a kezdő. Higanytól azt várjuk, amit a Gall Kakasunktól. Gólt.


A Misteren talán az állásval játszadozik...
Az egész összeállítás persze a Special One-tól függ. Igazán nem zavarna, ha tényleg az általam jósolt kezdőt küldené harcba. Őszi ténykedéseivel harcolta végül ki magának, hogy nem ő lett az Év Edzője. Ja, nem, azt mindenképp Del Bosque kapta volna, Mourinho túl sokat beszél, túl őszintén.

Mielőtt engednék a csábításnak, és végleg rátérnék a tegnapi ceremóniára, szögezzük le a legfontosabbat: holnap nyerni kell, sok góllal – hadd örüljön végre a közönségünk.


HALA MADRID!

Nem sikerült ismételni.
 Na, akkor A Gáláról. Az Aranylabda Messihez került. Nem mondanék semmit, a véleményem ugyan az, mint a múltkor. Az év csapatának szerkezete 4-3-3, felállása pedig ily formában tündököl: a kapuban a Madridban is alig kezdő Casillas! Előtte Dani Alves (ezt megmosolyogtam), Gerard Piqué (ez jogos), Ramosunk (jogos), Marcelo (ki más?) . A három középpályás: Xabi Alonso (jogos), Iniesta (jogos), Xavi (á-á, neki 19, Özilnek 32 gólpassza volt). A csatárhármast a Cristiano-Falcao-Messi trió alkotja, azt hiszem, ebbe nem lehet belekötni.
Ennyire fénykorát élné a Spanyol Bajnokság, vagy ennyire szar az angol? Ezt mindenki döntse el maga. A Puskás Díjat idén mégis egy szlovák játékos, Miroslav Stoch kapta. A Fair Play díjat az Üzbég Labdarúgó Szövetség (az mi?) kapta.


P.S.:Írjátok le nekünk saját véleményeteket erről az egész Aranylabda-átadásról, de ne feledjétek leírni, mit vártok holnap a csapattól.

5 megjegyzés:

  1. szarcsóka messi oszt kész.... geci fifia

    amúgy meg a celtát meg kell verni, egyértelmű.

    VálaszTörlés
  2. Hagyjuk már könyörgöm messit, ezzel is saját magadat járatod le ha nem tünne fel. Megnyerte grat oszt kész, a világ megy tovább. nekem inkább fontosabb lenne, ha a bl-t nyernénk már végre valahára.

    ma este pedig nyerni kell szerintem josé van annyira okos hogy ne mfog kikapni (megint) egy celtától.

    VálaszTörlés
  3. Andrikóval értek egyet. Amióta követem ezt a blogot, alig pár néhány értelmes ember van aki hozzá szól az eseményhez, de tele van olyanokkal mint az első válaszoló, ilyen ún. senkikkel. kérdem én? miért nem tudtuk normálisan hozzászólni vagy véleményt nyilvánítani? annyira idegesítő egy jó cikk után ezeket olvasni, persze ilyenkor az értelmi emberek eltünnek és nem reagálnak, de ha nem mi akkro kik reagáljanak az oldal fejei?

    mindegy off vége.

    Halamadrid!

    VálaszTörlés
  4. Ma este nem kaphatunk gólt...Én 3-0 ra tippelek! Ez reális lenne. Ha Ronaldo,Bemzema,Hiqain hármas támadna...nem bánnám...:)

    VálaszTörlés
  5. Nem tudom, hogy mi oka lehet annak, hogy nem küldi fel Benzemát és Higut egyszerre Murionnyó... magyarázd már el nekem kérlek szépen mert nem értem. Véleményem szerint, ha engem kérdfezel, bár úgy se kérdezel, akkor a támadó keretünk és a támadni cvaló akarásunk a két csatár beküldésével erősödik.

    VálaszTörlés