2012. december 2.

Továbbra is egy csapat van Madridban. - Real Madrid 2-0 Atletico Madrid



Egy csapat van csak Madridban és egy csapat volt pályán tegnap este is 22 órakor. Mi játszottunk, akartunk, a vendégek pedig szabálytalankodtak. A 151. madridi derbi egy Real Madrid sikert hozott megint, mint mindig 1999 óta.


Az Atletico Madrid csapata nem kis reménnyel várta ezt a rangadót. Jobban, frissebben játszanak a bajnokságban, mint a Királyi Gárda. De mégis van egy olyan átok rajtuk, hogy megbabonázza őket a legnagyobb városi rivális játéka és tulajdonképpen mindene.
José nem okozott meglepetést ami a kezdő tizenegyet illeti. A kapuban a kapitány, bal szélen Arbeloa, továbbá Ramos- Pepe, majd bal szélen Coentrao szerepelt. A középpályát, a Khedira- Alonso illetve Özil- Di Maria és Ronaldo alkotta. A csatár posztot pedig a Gall kakas képviselte.

A mérkőzés első játékrészének az első fele leginkább az apróbb szabálytalanságokból tevődött össze, elsősorban a vendégek részéről. Majd egy szűk negyedóra elteltével az eddig görcsös Cristiano, aki mellesleg nem tud szabadrúgást lőni, aki elfogja hagyni a Real Madrid alakulatát, aki Messi mögött jóval lemaradva kullog egy szabadrúgásból - nahát szabadrúgásból??- megszerezte a vezetést a Fehér "seregnek". Bármennyire is meglepő igen, egy vendég szabálytalankodást követően a sípmester a sípjába fújt és szabadrúgást ítélt a házigazdáknak, vagyis nekünk. A labda mögött Ronaldo állt mint mindig, de most nem a sorfalba rúgta (mint mindig), hanem bevarrta a hálóba, nem is akárhogyan. 1-0!



Innentől pedig már beszélhetnénk akár a hüvelygombáról (elnézést a hölgyektől), ugyanis még az is izgalmasabb és érdekesebb, mint ami Cristiano gólja után következett. Lapos, semmilyen, szabályos játék helyett szabálytalan foci uralkodott a pályán, amiben a vendégek uralkodtak. Tulajdonképpen hiába van nekik egy Falcao nevezetű csatáruk, meg a másodikok a bajnokságban megelőzve bennünket, mi akkor is fölöttük állunk. De ne duma, inkább húzd rá cigány, csak azért is.

Szóval az unalmas és gyenge első félidő után, jöhetett az utolsó 45 perc. Bocsánat, bővíteném az előző mondatot azzal, hogy a Ronaldo bomba szabadrúgás gólját leszámítva, minden unalmas és gyenge volt. De ez így is van.

Tehát a 2. játékrészben valamelyest fellángoltunk és jobban tapostuk a gázt. Az első 15 percben ment a ki nevet a végén társasjáték, mert annyira nem történt semmi. DE ezután a 66. percben egy orbitális vendég védelmi hiba miatt, az üresen marado Mesut Özil, miután megkapta a játékszert, rögtön behelyezte a labdát Courtois kapujába. 2-0!

A német fenevad az egész meccsen mintha ágyékszéken ült volna és onnan várta, hogy eljöjjön az a pillanat amikor felállhat és gólt rúghat, nos ez megtörtént. Ezek után az eddig is a padlón tartózkodó Atletico Madrid, végleg a küszöbön maradt, összeomlott a gépezet.

Ronaldo végre ismét elemében futballozott, ezt bizonyítja a gólja és két gólt érő kapufája. A 74. percben szabadrúgásból a 78. minutumban pedig egy pazar Özil passzból lőhetett volna gólt, lehetett volna akár mesterhármasa is a portugálnak, de az a fránya szerencse, az még mindig a mellékhelységben van.

Szumma Szummarum, egy igen élvezhetetlen madridi derbin vagyunk túl. Továbbra is tart az Atletico 1999-es év óta tartó nyeretlenségi sorozata, hála nekünk. A meccs emberének mi egyértelműen Cristiano Ronaldot jelöljük, pazar módon futballozott, jó régóta először. Tény ami tény, és ezzel be is fejeznénk az összefoglalónkat: Játszhatunk mi bárhogyan, lehetünk mi bármilyen hullámvölgyben, terjenghet bármilyen pletyka a csapat körül, mi akkor is a Real Madrid vagyunk és ha kell győzünk, akár hogyan.

Ennek értelmében kedves olvasók, a Real Madridnak szurkolni kiváltság, és ezt ne felejtse el senki. Sajnos továbbra is a 3. helyen állunk, de messze még a vég.

HALA MADRID!!!

Nincs megállás, kedden következik a Bajnokok Ligája csoportkörének az utolsó fordulója, az ellenfél pedig az Ajax gárdája lesz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése