2012. november 30.

BEHARANGOZÓ: Real Madrid - Atletico Madrid

Nincs megállás, a vonat nem vár. Tovább folytatódik a bajnokság, ahol ugyan döcögünk, minden gödörbe legalább egyszer beleesünk, a feladatunk továbbra is a talpon maradás gondolata, amit át kell vinni, át kell helyezni a valóságba. A tizennegyedik forduló, a spanyol főváros két legnagyobb csapatának a párbaját hozta, a főszereplők mi vagyunk.


A kulcsfigurák mi vagyunk, vagyis a főszerepet a Real Madrid fogja játszani. Erre a kijelentésre az a magyarázat, hogy ezt a harcot, csak elveszteni lehet, és csak mi veszíthetjük el. Az utóbbi időkben roppant formátlan, álmos, balszerencsés játékot mutatunk. IGEN, balszerencsés...
Ezért is veszíthetjük (csak) el a szombat esti találkozót, mert vannak napok, amikor a szerencse csillagunk, elmegy a mellékhelységbe és lehúzza magát, majd a helyét átveszi a balsors (akit régen tép, hozzá rá víg esztendőt.../magyar himnusz/). Nem egy meccset lehet, sőt kell is olyan lapon említeni, mint a balszerencse. Nem egy meccset vesztettünk el azért, mert nem volt meg a kellő szerencsénk a győzelemhez. Volt amikor, az ellenfél kapuja bevehetetlen volt, vagy amikor a "futballisták" nem érezték egymást a pályán, de olyan is előfordult, hogy a mérkőzést vezénylő bácsi az egész találkozó alatt, véletlenségből néha állandóan az ellennek fújt. A formátlan és álmos játékot, már-már csak-csak levetkőztük, ám mégsem.




A legutóbbi bajnoki mérkőzésünkön a fel-feltörekvő sevillai gárda viccelt meg minket, egy igen rossz tréfával. Szeptember 15.-e után ismét pontot hullajtottunk el a csatatéren, akkor is és most is egy sevillai gárda lopta el a mindenki által oly sokat áhított 3 pontot. Hát... nem érdekes?? A hátrányunk egyre inkább nő, a bizalom egyre jobban apad, a nagy szájak egyre hangosabbak, a pletykák pedig rettenetesen terjednek. Egy-két rosszabb meccset követően, már felszólaltak azok az emberek illetve "drukkerek", akik csak azt várják, hogy hullámvölgybe kerüljön a csapat, bár már augusztus óta siralomvölgyben jár a Real Madrid. Ronaldo eligazol, Joséval együtt..., leginkább ezeket lehet felfedezni magunk körül, és persze az ellen drukkerek, pedig kihasználják az alkalmat és ahol tudják és ahogyan, mélybe taszítják a Királyi Gárdát. 

Ám azonban, egy dologgal nem számoltak. Nem számoltak azzal a ténnyel: ,,Hogy minden csoda, 3 napig tart". IGEN, 3 napig. Nem számoltak azzal, hogy melyik csapatról is beszélnek. A Királyi Gárda, sokkal nagyobb klub, mindegyik csapat fölött a spanyol fővárosi fehér alakulat áll. Sokkal előkelőbb, királyibb, kitartóbb, és bizony-  bizony ehhez megfelelő mentalitással kell szurkolni a csapatnak vagy akár játszani a csapatban.

A Betis elleni vereség és az Alcoyano fölött aratott győzelem után - ami a továbbjutást is jelenti- nagy lelkesedéssel várjuk szombaton a "Matrackészítőket". Hosszú- hosszú ideje már annak, hogy a Királyi Gárda legnagyobb városi riválisa ellen alul maradt, ej de nagyon messzire kell visszatekintenünk, hogy ilyen statisztikára leljünk. De mi megtettük, legutóbb az 1999-es évben tudott az Atletico Madrid csapata a Real Madrid felett győzedelmeskedni, ha a források nem csalnak. Mi a "fehér vérűek" nagyon nem szeretnénk, ha megtörne ez a sorozat, győzelem az elvárás, amit teljesíteni kell majd José fiainak.

Nagy kérdés, hogy a Falcao és Ronaldo kettős hogyan fogja keverni a lapokat? NAgy ász mindkét játékos, de most (ismét) egymás szembe kerültek, melyikük fogja hamarabb levetkőzni gátlásait és fogja játszani saját játékát? Ez nem csak a két csapat között lévő viszonyok és múltbeli történések és városi rangadó miatt, RANGADÓ..., hanem Falcao és Ronaldo, Ronaldo és Falcao miatt is az.

Cristiano kontra Falcao.
Hogy ne legyünk önzőek, az ellenfél jelenlegi teljesítményéről is szót ejtünk. Tyűűű, meg kell hagyni, hogy nagyszerű formát mutatnak a bajnokságban. Egy vereséget és egy döntetlent tudhatnak a nevük mellett Diego Simeone fiai. A ligában a Valencia ellen nem tudták kiharcolni a győzelmet érő 3 pontot, akkor egy 2-0-ás eredménnyel a denevérek győzedelmeskedtek. De azóta továbbra is töretlenek, talán épp itt az idő, hogy megszerezzék a 2. vereségüket a bajnokságban.

Ám egy győzelem esetén is, csak zárkózni tudunk. A Barcelona 37, az Atletico 34, mi pedig 26 ponttal rendelkezünk. Tehát, egy hazai siker zsáner esetén is, csak 29 ponttal mehetnénk a 3. helyen. AZONBAN, több mint a semmi. El kell kezdeni a felzárkózást. Egy öreg nagy futball rajongó bácsi szerint: ,,Rossz idény kezdés, rossz befejezés". Legalábbis ő ezt vallja, aztán lehet hogy igaza van.

Cristiano Ronaldo nézetei szerint pedig, még semmi nincs veszve és a többi "fehér" futballista is így gondolja. De vajon mi, vagy ti a szurkolók mit gondoltok?? Hogyan vélekedtek??

Egy biztos, szombaton El Derbi Madridleno. Egy penge formában lévő Madrid és egy kisebb gondokkal küszködő Madrid fog egymás ellen harcolni. Mi továbbra is a sérülésekkel bajlódunk, Higuain és Marcelo személyében. Ja és Essien, akinél még nem diagnosztizáltak semmit, vagy mégis, csak nem tették azt nyilvánossá. A ghánai középpályás úgy döntött - amibe mi beleegyeztünk- hogy visszatér Londonba a kékek csapatához, ugyanis szerinte hamarabb felfog ott épülni, mint nálunk. Higuain továbbra sem bevethető, Marceloval egyaránt. De van egy bomba formában lévő Benzema ( vagy nem?), aki majd szállítani fogja a gólokat. Cristiano pedig egy kisebb "túlzott akarás" szférában van, ami meggátolja őt a góllövésben, talán majd szombat este 22-től ezt a "göncöt" levetkőzi és minimum kettőt rúg majd a vendégeknek.

Mi továbbra is a rendelkezésetekre állunk, folyamatosan a lelketekbe öntjük a madridizmus ízét, illatát. NE felejtsétek el, szombat este tíz órától, madridi derbi, szurkoljunk együtt.

HALA MADRID!!!

2012.12.01.- La liga 14. forduló
Estadio Santiago Bernabéu
Real Madrid - Atletico Madrid 22.00


Várható kezdőcsapatok a Real Madrid C.F.- Szurkolói oldal szerint:
Real Madrid: Casillas; Arbeloa, Ramos, Pepe, Coentrao, Khedira, Alonso, Di Maria, Özil, C. Ronaldo, Benzema

Atletico Madrid: Courtois; Juanfran, Godin, Miranda, Filipe, Tiago, Gabi, Turan, Garcia, Rodriguez, Falcao


A mérkőzést a Sport2 élőben közvetíti, illetve a facebook oldalunkon folyamatos a tudósítás.

2 megjegyzés:

  1. HALAAAAA MAAADRID!!

    Am jó cikk

    VálaszTörlés
  2. Male Enhancement is in a oral contraceptive pill sort made out of
    herbal tea ingredients that agency with thousands of men
    that get encountered a modest penis. We render an all-encompassing manual on
    all of the scams and last set out to see an increase in your penis size of it.
    This revaluation of male enhancement, the mechanical pump, and system of weights from the puff of your homes and requires no do drugs or pills.
    One time the oral contraceptive starts to run the
    phallus volition turn a good deal harder, well-chosen with your penis size
    of it?

    Here is my webpage: homepage

    VálaszTörlés