2012. december 3.

BEHARANGOZÓ: Real Madrid - Ajax Amszterdam



Elérkeztünk a Bajnokok Ligája csoportkörének utolsó fordulójához, a minden eldöntő mérkőzéshez. Ja nem, hát már tovább jutottunk. Szegény City és Ajax már elballag a BL-ből, de még van egy kötelezettségük, ahogy nekünk is.

Nos, mit is lehetne írni erről még többet? Talán azt, hogy csoport másodikként jutunk tovább, vagy azt, hogy a City megdöbbentő meglepetésre az utolsó helyen (?) inthet búcsút a BL-nek? Vagy esetleg azt, hogy a Dortmund roppant jó formának örvendhet és fel kell kötni a gatyát bármelyik csapatnak, akik őket leakarják gyűrni? Talán azt is kijelenthetjük, hogy az Ajax sajnos mindig kifog egy olyan csoportot, ahonnan sehogyan sem juthat tovább?

Bármit is mondunk, eme mérkőzésnek csak a presztízs a fontos. Mert hát, kiállhatunk mi az ötévesekkel is ellenük, a mérkőzés végeredménye már lényegtelen, de mégsem fogunk a leggyengébb kezdővel pályára lépni. Már azért sem, mert hazai környezetben nem illik kikapni, semmilyen szituációban, pláne nem az Ajax ellen. Továbbá taktikai gyakorlatnak ez a meccs kiváló.


Mit mondjuk még? Nincs semmi lényeges már, de az utóbbi napok pletykáival nyugodtan kitölthetnénk a kötelező írás mennyiségnek a helyét. De most az is felesleges. Mindenki tudja, hogy Cristiano Ronaldo a legbénább futballista, ráadásul a nyáron távozni is fog, a legrosszabb edzővel együtt. José és Perez kapcsolata nagyon rossz, ezért Mourinho is elhagy bennünket. Még valami? Ja igen, Iker nem örült a szombat esti szabadrúgásból szerzett Ronaldo gólnak, nem csapat centrikus a kapitány, ő is el akar menni. Ramos utálja az együttest, inkább megy a Barcelonába. Pepe egy hentes, abba fogja hagyni a futballt és létrehoz egy hentes üzletet. Özil egy falábú, lehetne akár pinokió. Higuain és Benzemáról szót sem ejtenénk, csatár sorba sem vehetőek, annyira bénák.


Tulajdonképpen maga az egész csapat béna, gyenge és egy nagy nulla. Egyedül a csapat tartó oszlopa a Bernabéu, ja mégsem hiszen a Nou Camp azt is felülmúlja

Kaká sosem kap lehetőséget, megy Amerikába. Essien allergiás José Mourinho döntéseire ezért vissza ment Londonba. Callejón egy ifjú nagy tehetség, jobb lenne ha elhagyná a klubot.

Nos... látjátok?? Amilyen a mérkőzés lényege, olyan a beharangozóé is. Lényegtelen. Tudjuk, hogy az Ajax labdába nem rúghat mellettünk, ha veszítünk az azért lehet, mert José úgy akarta, ha meg nyerünk az azért lesz, mert José így tervezte. Amiket most elolvastatok fentebb, azok is ilyenek. Mind- mind rosszindulatú pletyka. Ezekkel az írásokkal szeretné a média bizonytalanná tenni a leghűségesebb szurkolókat is, sőt magát a csapatot is. Még a csapban is ezek a semmi beszédek folynak.

De ami a legdühítőbb az az, amikor megpróbálod bemagyarázni az igazságot egy laikusnak, de ő nem hisz neked, inkább többre tartja az ilyen Sport híradókat meg egyéb szenny oldalakat.
Az olvasóktól az esetleges kellemetlen hangvételért elnézést, ez már kikívánkozott.

Magáról a meccsről annyit, hogy az év utolsó Bl mérkőzése ami a csoportköröket illeti, illene egy győzelemmel tovább állni a kieséses rendszerbe. Amit tudunk, hogy utoljára az Ajax 1995-ben tudott ellenünk győzelmet felmutatni, azóta nem és több, mint valószínű, hogy most sem fog.

Zárva a nem akár milyen kivételes beharangozót felszólítom a kedves olvasókat, rajongókat, hogy ne higgyünk el minden olyat, amit még semmivel nem támasztottak alá, csak leszűrték egy szemöldök vonásból. A mérkőzéshez mindenkinek jó szórakozást kívánunk, ha izgalmat nem is.

Aztán jöhetnek a megrontó vélemények, mi akkor is állni fogunk. Mert ahol eddig kőhalom  állt, ott most vár áll erős talpon.


HALA MADRID!!!

2012.12.04.- Bajnokok Ligája csoportkörök 6. forduló
Real Madrid - Ajax Amszterdam
Estadio Santiago Bernabéu
20.45 /sport1/



A mérkőzést élőben a Sport1 fogja közvetíteni, vagy a folyamatos facebok oldalunkon állandó tudósítást olvashattok

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése