2012. december 22.

BEHARANGOZÓ: Malaga – Real Madrid



2012 utolsó megmérettetése következik a Királyi Gárdának, amit kötelező jelleggel kell behúznia a csapatnak, különben potyogni fognak a fejek, az biztos.




Egyrészt, mert az Atletico tegnap nyert, a Barcelona valószínűleg este hatkor átlép a Valladolidon, így természetesen nekünk is szükségünk van arra a három pontra.  Másrészt, mert egy esetleges újabb botrányos végeredmény elérné azt, hogy a sajtó ismét megpróbálja széjjelszedni a csapatunkat (magyarul a már unalmasnak mondható Mourinho-menesztés és Ronaldo-távozás lenne ismét minden sportlap szalagcíme).
Na, nem festem tovább az ördögöt a falra – az Espanyol elleni tanulságos (ló****t tanulságos, újra és újra beállunk bekkelni, hátha kiegyenlít az ellenfél, ahelyett, hogy megszórnánk őket) és a Celta Vigo elleni kínos (ám megérdemelt) vereség után ideje lenne ismét győzni. 

Eddig legtöbbször mi örülhettünk
 A Malaga ellen amúgy elég jó a mérlegünk, a papírforma (ami alapján vezetnünk kéne a bajnokságot) és a múlt is mellettünk szól – kétségkívül leverjük ezt a csapatot. A közelmúltban (több mint 10 évre visszatekintve) sosem kaptunk ki a Malagától, a legjobb eredményük ellenünk a döntetlen volt, ám legtöbbször kiütéssel távoztak a Bernabeuból, vagy saját stadionjuk gyepéről vonultak le lehajtott fejjel. A legutóbbi három meccsen inkább Benzema (aki ismét a kerettel utazik, más kérdés, hogy játszik-e) szerezte a gólokat. Ronaldo három meccse nem talált be, ám azelőtt mesterhármassal köszönt be nekik – most ismét jól jönne tőle ez a három gól, ha már nagy riválisa párosával szerzi a gólokat (az már mindegy, hogy az Atletico védője szinte úgy sarkalja Messi elé a labdát, hogy „nesze, rúgd meg a másodikat!”). 

Ezen a négy emberen megint sok fog múlni
A mérkőzés tehát a statisztikák alapján zsebben van, ám mi is a foci, ha nem meglepetésmeccsek tömkelege? A rangadó a nemrég (szerintem jogosan) lefikázott szurkolóseregen fog múlni – ja, nem, mert idegenben vagyunk. A meccs csak és kizárólag Mourinhón (csak ne álljunk be védekezni 1-0-nál) és a játékosokon fog múlni. Ezek a játékosok a megszokottnak mondható (tehát az El Clasicokón kívül mindig) 4-2-3-1-es alakzatban fognak felfejlődni. Az önmaga formáját kereső Casillason, a suta Arbeloán, a bakizni hajlamos, ám ha jó napja van, áttörhetetlen Pepén, a megfontolt gyökér Ramoson, és a szőke Marcelon (Coentraon). Ha Varane nem lenne sérült, ideírnám, hogy szerintem a Coentrao-Pepe-Varane-Ramos lenne az ideális védőnégyes (Arbeloa mehet tartalékba!), de így kénytelenek vagyunk az originál, „jól bevált” védelmet alkalmazni. Előttük Xabi és Khedira fogja szűrni a középpályát, még egy kicsit feljebb pedig a Ronaldo-Özil-Di Maria hármas várható. Ronaldónak gól kell, Özilnek fel kéne ismernie, hogyha mindig úgy játszik, ahogyan tud, bőven állhatna Iniesta helyén az Aranylabda-kiosztón, Di Maria lövéseinek meg kevesebbszer kéne egy védőt eltalálni, inkább a kaput kéne ostromolnia. Legelőre én a csupaszív Callejónt tenném, mert ha jó napja van, az a gyerek is bármire képes.



Összességében: a három pont elvárt, kötelező, szükséges. Február végéig van ideje a csapatnak visszaszerezni tavalyi formáját, és szépen oda-vissza elverni azt a Manchestert. Tavaly ilyenkor biztos lettem volna a sima továbbjutásban, most azonban, a jelenlegi formánk alapján, egy jó szoros kiesés lenne a háború végeredménye. Mourinho ismeri Fergusont, és a „Vörös Ördögöket”, a csapatnak rá kell hallgatnia, és nem húzni a száját, hogy rövid a szünet – amit egyébként meg se érdemelnek.


HALA MADRID!!!

2012.12.22.- La Liga 17. forduló, Málaga- Real Madrid
Estadio la Rosaleda
20.00 - Sport 2

A mérkőzést a sport 2 élőben fogja közvetíteni.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése