2012. december 23.

Klasszikus párharc a nyolcaddöntőben!


Az Európai Labdarúgó-szövetség (UEFA) nyoni központjában elkészítették a labdarúgó Bajnokok Ligája nyolcaddöntőjének párosítását. Több szuperrangadót is rendeznek. Ezek közül is kiemelkedő párharcnak ígérkezik a Manchester United és a spanyol bajnok Real Madrid csatája.




„ Ha másodikak leszünk a csoportunkban, akkor az egy másik kvartett első helyezettjének a problémája lesz”- Monda ezt a Real Madrid vezetőedzője José Mourinho miután csapatának kevés esélye maradt a csoportelsőség megszerzésére a Bl-ben. 

Az „egyetlennek” igaza lett, aligha örülnek Manchesterben, hogy a létező legnehezebb ellenfélbe botlottak rögtön az egyenes kieséses szakasz első körében. Ugyanakkor Madridban sem lehet felhőtlen az öröm, hogy a vörös ördögökön keresztül vezet az út a legjobb nyolc közé. De hát ez a Bajnokok Ligája, itt a végső győztesnek előbb vagy utóbb mindenkit le kell győznie ha el szeretné érni végső célját. 




A találkozónak van egy külön pikantériája Cristiano Ronaldo! A portugál zsenit 2009 nyarán rekordösszeget jelentő 96 millió euróért szerezte meg a királyi gárda éppen a Unitedtől. Az aranylabdás játékos sosem tagadta, hogy remekül érezte magát az Angliában töltött évei alatt, azt sem hogy a labdarúgásból a legtöbbet a skót menedzsertől Sir Alex Fergusonntól tanulta. 

Érdekes lesz vajon a drukkerek, hogy viszonyulnak Ronaldóhoz, aki régebben megannyi örömöt okozott nekik.

A két csapat nem idegen egymásnak, párszor már randevúztak a legrangosabb európai kupasorozatban.  
A történelem könyvek alapján a Királyi Gárda az esélyese a Real Madrid - Manchester United párharcnak. A két csapat eddig négy alkalommal találkozott egymással a Bajnokok Ligája egyenes kieséses szakaszában. 

A spanyol együttes három alkalommal jutott tovább a párharcokból, és mind a három alkalommal az Old Traffordon rendezték a visszavágót. Egy másik statisztika is bizakodásra ad okot a blancoknak , hiszen a második (1957) és nyolcadik (2000) BL trófea magasba emelése előtt is találkozott egymással a két csapat, és mind a kétszer a Madrid jött ki győztesen a párosításból. A legutóbbi összecsapást a 2002/2003-as évadban rendezték, újra a negyeddöntőben. A Bernabéuban megrendezett találkozón 3-1-re diadalmaskodott a Madrid, és ez a győzelem elegendőnek bizonyult a továbbjutáshoz, annak ellenére is, hogy a visszavágón a manchesteri csapat 4-3-ra tudott győzni. 

Érdekesség, hogy a felejthetetlen találkozó összes madridi gólját Ronaldo szerezte, akit a hazai drukkerek ezért külön éltettek. 




Jó ómen lehet tehát ha sikerül túljutni a spanyol rekordbajnoknak az angol rekordbajnokon. 

1 megjegyzés:

  1. De most komolyan, mit várunk az United ellen, ha egy Málagával, vagy egyéb csapatokkal nem bírunk el????

    VálaszTörlés