2012. december 23.

Még hogy elmaradt világvége... -Málaga-Real Madrid 3-2



Talán a cím kissé túlzónak tűnhet, hiszen tegnap nem játszott rosszul a csapat, ám ha csupán az eredményt tekintjük (és a pontokat ugyebár arra adják), a végeredmény igencsak lehangoló. Nézzük meg közelebbről a mérkőzést!




Még el sem kezdődött a meccs, szemöldökünk máris a tarkónkig ugrott meglepetésünkben. A Real kapujában ugyanis nem Casillas, hanem Adán kezdett, mint később kiderült, Kapitányunk nem sérült volt, hanem Mourinho szerint kettejük közül Adán van jobb formában. Edzőnk témát szolgáltatott ezzel az elkövetkezendő három hétre a pletykalapoknak, akik azonnal nyál csorgatva csaptak le a Mou-Iker közti vélt (valós?) konfliktusra. A védősort Arbeloa, Pepe, Ramos és Essien alkották. A szűrőfeladatokat Xabi és Khedira látta el, míg előttük a Ronaldo, Özil, Di Maria dolga volt helyzetbe hozni az egy szem ékként tevékenykedő Benzemát.

San Iker most csak a padról követhette az eseményeket

A királyiak kezdték jobban a mérkőzést, a harmadik percben Caballerónak kellett egy Ronaldo-szabadrúgást a kapufára tolnia. A folytatásban is a vendégek voltak fölényben, többször is közel jártak a vezetés megszerzéséhez.
A félidő legnagyobb helyzetét alighanem Ronaldo hagyta ki a 25.percben: egy remek kontra után Di María helyezte a portugál elé a labdát, ám Aranylabda-várományosunk a kapu mellé bombázott. Egy perccel később újra ők játszottak össze, Cristiano elcsúszva ugratta ki gyönyörűen a középre mozgó argentint, ám az rosszul vette le a labdát, így pedig már csak egy gyenge emelésre futotta, amit a védők könnyűszerrel vágtak ki a gólvonalról. 
A hazaiak részéről egy pontatlan Joaquín-lövés és egy erőtlen Sánchez-fejes említhető az első félidőből valamirevaló helyzetként. A félidő végén még Pepe veszélyeztetett fejjel egy szöglet után, ám Caballero hárított, így 0:0-val mehettek pihenni a csapatok.

A szünetben összességében elégedetten dőlhettünk hátra. Védelmünk remekül működött, még Arbeloa sem mutatott be gutaütést kiváltó bénázást, Adán pedig magabiztosan végezte a dolgát. Kiemelhettük a Ronaldót, aki végig veszélyesen játszott. Remek passzokkal látta el társait, lövései veszélyesek voltak, ha pedig kellett a saját tizenhatosánál szerelte az ellenfél támadóját. Joggal bízhattunk egy második félidei gyors gólban, ami után szépen visszaállhatunk és kibekkelhetjük a meccs hátralévő részét még rúgunk hármat a megroppant hazaiaknak. Hát nem így történt...

A fordulás után mintha egy másik Málaga lépett volna pályára, nyoma sem volt játékukban az első félidei bizonytalanságnak és tanácstalanságnak. Ennek eredményeképp a 48. percben meg is szerezték a vezetést: egy beadást követően Joaqínhoz került a labda, aki balról középre passzolt Iscóhoz, a fiatal spanyol pedig a töketlenkedő madridi védők gyűrűjében, Khedira lába alatt kilőtte a rövid alsót. 1-0


A gól után nem állt vissza Pellegrini csapata, további tetszetős támadásokat vezetett, az 52. percben Saviola lövését kellett Adánnak kiütnie, két percre rá újra az exmadridos villogott: csavarása, csak centikkel kerülte el a bal felső sarkot. 
Mourinho azonnnal reagált: Arbeola és Di María helyére Callejónt és Kakát küldte be. Ronaldo így átkerült a jobbszélre, a brazil pedig a  baloldalon támadott.
A cserék hamar meghozták a várt eredményt, egy letámadást követő labdaszerzés után Ronaldo emelte középre a labdát, amit Benzema pöckölt a menteni igyekvő Sánchez sarkára, ahonnan a hálóba csorgott a bogyó. 1-1

Tovább nyomott a Real, Özil játszott össze Khedirával az ellenfél tizenhatosán belül, és miután visszakapta a játékszert ziccerben találta magát, ám lövésébe az utolsó pillanatban beleléptek. Az ezt követő szögletet Eliseu elegánsan kezelte le (szó szerint), a büntető azonban elmaradt.
Hiába voltak veszélyesebb lehetőségeink, a gólt ismét a Málaga szerzett. Egy élesen belőtt labdát Joaquín kotort kapura sarokkal a 72. percben. Ezt próbálkozást még hárította Adán, ám a kipattanó labdát az érkező, csereként beállt Santa Cruz a kapuba lőtte. 2-1

A találat szemmel láthatólag megzavarta a címvédőt, és helyzetünkön az sem segített, hogy négy perccel az előző gól után egy szép kontrából a paraguayi védhetetlenül lőtte ki a rövid alsó sarkot. A gólpasszt ismét Joaquín jegyezte, akit egyszerűen nem tudtak tartani védőink tegnap.3-1


A folytatásban Pepe gyógyszere gurult el és rúgott oda egy földön fekvő hazai játékosnak. Egy sárga lap volt az ára, így Ramoshoz hasonlóan már öt ilyen színű kártyát gyűjtött be idén, ami azt jelenti, hogy a következő fordulóban egyikük sem játszhat. Ez különösen nagy baj, tekintve hogy jelenleg Marcelo, Coentrao Varane sincs játékra alkalmas állapotban.

A 82. percben Camacho passzolt Özilnek, aki köszönve a lehetőséget remekül tálalt Benzema elé, a franciának pedig nem okozott gondot befejezés. 3-2


A maradék időben több gól már nem esett, így kikaptunk Málagaban is. Jókor jön ez a kis pihenő, hiszen a csapat az utolsó három meccséből egyet sem nyert meg, a védőink háromnegyede eltiltott/sérült és jelen állapotunkban egy Manchester elleni párharc a vágóhíddal lenne egyenlő.

Azzal már senkit nem is akarok untatni, hogy a bajnoki cím elúszott, a Barcelona már 16 pontnyi előnnyel rendelkezik, ami több, mint öt forduló. Az gondolom, legalább a második helyet (vagy a BL-trófeát) meg kellene szerezni, hogy legalább csak az egyik ősi rivális szurkolóinak piszkálódását kelljen kiállnunk májusban. Reméljük a legjobbakat, még ha nem is mindig könnyű! 


HALA MADRID!

1 megjegyzés: