2012. december 24.

Mi történt decemberben?


Jogosan tesszük fel a kérdést, és ezúttal választ is szeretnénk kapni. Ritka gyengén teljesítünk, nagyon nagy csalódást kelt a csapat játéka, José döntése, a motiváció az akarás. A havi összegzés következik, így nem sokkal az új év előtt, sajnos kiábrándulást keltő utolsó hónapon vagyunk túl 2012-ben. Következzék a decemberi hónap összefoglalója.





Hat mérkőzésen kellett pályára lépnie a csapatnak decemberben. Ebből a hat mérkőzésből egy- egy mérkőzés a Bajnokok Ligája és a Copa del Rey sorozatában került megrendezésre, így ennek értelmében 4-szer szerepeltünk a ligában a tél első havában. Mindössze csak (!!!) három mérkőzésen sikerült az ellenfél fölé kerekedni, ugyanennyiszer pedig ők kerekedtek felül rajtunk. Tizennégy gólt rúgtunk hat mérkőzés alatt összesen, és meglepően sokat kaptunk, szám szerint tízet. A bajnokságban ebben a hónapban kétszer nyertünk, egyszer csak egy ikszet tudtunk elérni az Espanyol gárdája ellen, és egy vereséget szenvedtünk el idegenben a Málaga ellen, viszlát óév, jöhet, sikerekben gazdag új év. A Király Kupában is szerepeltünk a Celta Vigo ellen, mi látogattunk el hozzájuk, és lehajtott fejjel távoztunk, ám azonban januárban még lesz egy visszavágó, ahol legyőzhetjük őket. A BL nem hozott semmi újdonságot, az utolsó csoportbeli fordulót az Ajax ellen kellett játszani, meg is szórtuk őket rendesen, ami a gólokat illeti.


Jöjjön 2012. december első mérkőzése, ami egy sima győzelmet hozott a jobbik madridi gárdának, vagyis nekünk. A decembert egy Madridi rangadóval indítottuk, sikeresen hiszen győzni tudtunk Falcaoék ellen. Szombaton vagyis elsején került megrendezésre a mérkőzés, a Santiago Bernabéuba látogatott el a "matracosok" gárdája.

San Iker is megcsodálkozott Ronaldo szabadrúgásból szerzett gólján

Az eddig bomba formában lévő kolumbiai csatár, Falcao erre a meccsre nagyon beszürkült, kevés olyan pillanata volt a mérkőzésen, amit meglehetne említeni. Ezzel szemben Cristiano Ronaldo már a 16. percben magára hívta a figyelmet egy vezető bomba szabadrúgás góllal. Jó régen nem érezhette ezt az érzés a portugál klasszis, de mikulás ajándékból ezt előlegben megkapta. A meccs játékképét egyszerű jellemezni: amíg mi játszani szerettünk volna, addig az Atletico szerette volna ezt megakadályozni, hogy mi a lehengerlő játékunkkal elpáholjuk őket, ezért a szabálytalanságokra még több vendég szabálytalankodás épült. Csúnya játékot mutatott a "vendég" klub. A második félidőben felkerült a pont az "i" betűre, Özil révén. A 66. percben jóval a saját térfelünkön szerzett labda után, ami okosan előre lett ívelve Benzemának, támadásba fogott a Real Madrid. Ahogyan megkapta Benzema a bőrt, egyből - vagy véletlenül vagy direkt- maga mögé sarkalta, egyenesen Ronaldonak, aki vissza szerette volna adni a lasztit a Franciának, de megakadt egy védőben, így az üresen álló Mesut Özilt választotta, aki egy- két csetlésbotlás után Courtois kapujába juttatta a játékszert, ezzel megduplázva az eredményjelzőn mutatott eredményt, ami végül a végeredmény.
Azt mondhatjuk, hogy könnyen átléptünk a tabellán 2. helyet elfoglaló csapaton, mi játszottunk ők pedig szabálytalankodtak. A decembert tehát egy hazai sikerrel nyitottuk.


Nem sok időnk volt kifújni magunkat, ugyanis három nappal később már európai kötelezettségünknek is eleget kellett tenni. A holland bajnokot, az Ajax csapatát láttuk vendégül otthonunkban. Sajnos nem voltunk jó házigazda, ugyanis szomorúan kellett visszautazniuk északra, azonban vigasztalhatta őket az a tény, hogy ennek az eredménynek semmi jelentősége, prioritása nem volt, a végeredmény 4-1 lett a mi javunkra.
José ennek értelmében motiválta a "sereget" így nem is a legerősebb kezdővel léptünk a pályára. Adán mellett, Varane, Carvalho, Nacho, Kaká és Calejón is a kezdőben kapott lehetőséget. Mindenki tisztában volt azzal a ténnyel, hogy ez a mérkőzés csak színező lehet az eddigi eredményeknek.
A vezetést mily meglepően mi szereztük meg, csak úgy mint három nappal ezelőtt megint Ronaldo törte meg a jeget, egy szép Karim gólpasszból. A 13. minutum után a 28. percben is beköszöntött a Real Madrid, a 2. hazai gólt Callejón rúgta, a gólpasszt ezúttal Modric osztotta ki. A a második félidőben tovább folytattuk ezt a tendenciát, rögtön a 2. játékrész 4. percében Kaká növelte góljaink számát. Az 59. percben szépíteni tudott az eddig is földön fekvő Ajax, de mit sem ér ez... A meccs lefújása előtt pár perccel Callejón állította be a végeredményt, a 4-1-et, ezzel megduplázva saját góljainak a számát. Már a mérkőzés kezdete előtt biztos volt a továbbjutás a 2. helyen. Az első kieséses szakaszra pedig már az ellenfelet is kisorsolták, méghozzá a Manchester United személyében.

Folytatjuk visszatekintésünket. A következő ellenfél az Ajax után a Valladolid volt, ahol ugyan egy szoros párharc és macska- egér játék után, de megszereztük a 3 pontot. Viszonylag gyorsan érkezett a hideg zuhany, de nem zuhantunk össze. A 7. percben egy roppant kínos és bosszantó szituációból kaptunk gólt, szögletrúgásból ami már lassan vagy sőt a gyenge pontunk. Azonban sok időnk a bosszankodásra nem volt, hiszen öt perccel később Karim Benzema kiegyenlítette az állást. Aztán jött a hazai válasz, tíz perccel a Gall kakas találata után, de így is miénk volt az utolsó szó az első félidőben. Pillanatokkal az első játékrész lefújása előtt, Özil egyenlítette ki az állást, így lett 2-2. Miután kipihentük kifújhattuk magunkat a szünet negyedórájában a 2. félidőben ismét Özil volt eredményes a 72. percben. Ezt a mérkőzést jogosan adjuk oda és ajánljuk fel Mesut Özilnek, kár hogy csak ritkán mutatja meg magát ilyen jó formában, valahogyan ezt állandósítani kellene. Ezután a mérkőzés után pedig sok jót, szépet, kellemeset már nem élhettünk át a csapattal, innen egy másik fejezet kezdődik, a siralomvölgy.

2012.12.12.-én (még kimondani és leírni is megható...csak vicceltem) a Celta Vigo csapatához látogattunk, hogy eleget tegyünk a Spanyol Kupa kötelezettségeinek. Pályára léptünk, játszottunk és kikaptunk. Többet nem nagyon lehet erről írni, mert hosszas gondolatmenet kifejtésébe kezdenék, az pedig senkinek sem jó. A lényeg, hogy vesztettünk, azonban a fontos idegenbeli gól megvan, tehát ha nem is túlzott biztonsággal, de valamelyest biztonságban várhatjuk a visszavágót, ami majd január 9.-én kerül lejátszásra, a Santiago Bernabéu stadionban. Máskülönben ezt az idegenbeli gólt többek között Cristianonak kell köszönni.

A következő ellenfél az Espanyol csapata volt a ligában, ők látogattak hozzánk és sikerült is egy pontot elcsenni tőlünk. A hideg zuhanyt szokás szerint megint mi kaptuk fél óra játék után, a védelmünk elaludt, Verdu kitűnő labdát szolgáltatott Garcianak, aki bevágta Iker kapujába a lasztit. Az első játékrész lefújása előtt 30 másodperccel Ronaldo kiegyenlítette a meccset. Rögtön a félidőről visszajőve a szőke Marcelo (Coentrao) szerezte meg csapatunknak a vezetést. A vezetés tudatában -sajnos- a csapat lenyugodott elkezdtünk visszaállni, szokásunkoz híven. Ennek meg is lett az eredménye a 88. percben, ugyanis kiegyenlített a kis barcelonai csapat. Hű de mennyire boldogak voltunk, hogy José mindig ugyanazt a hibáját követi el és soha nem tanul belőle, hihetetlen nagy csalódás vállt úrrá bennünk.

Majd mentünk a Málagához és már a jó ízlés határán belül nem tudunk nyilatkozni a mérkőzésről. José a padra rakta Ikert, mert szerinte Adán jobb formának örvendhet mint a csapatkapitányunk. Egy viszonylag jó félidő után, következett a még jobb, csak ott már nem a mi oldalunk felé billent a mérlegnyelve. A második félidő elején rögtön megszületett az első gól, csak a hazai oldalon, a találat Isco nevéhez főződik. A 66. percben kiegyenlítettünk, bár öngólnak lett minősítve a találat. A 73. és 76. percben a 65. minutumban pályára lépő Santa Cruz rúgott gólt és döntötte el a meccset, nekünk pedig már csak a szépítés maradt a 81. percben Benzema által. Nem tudom, hogy mi van a csapattal és a "number one-val", de eddig siralmas az egész idényünk. Nem az a Real Madrid játszik, mint akinek játszani kell.
Hogy a sok negatívum mellett legyen egy kis pozitívum meg kell említenem, azt is, hogy a csapat egy nagyszerű gesztust tett Tito felé, le a kalappal, minden tiszteletem már évek óta a csapaté.

De a jelenlegi formánkon nem tudok túl nézni, ez eddig siralom, szánalom, hihetetlen. Csak reménykedni tudunk egy esetleges újévi felfejlődésnek, és 2013-ban több vereséget nem könyvelhetünk el. Az biztos, hogy az igazi szurkoló jóban- rosszban, gazdaságban és válságban, éhségben és jóllétben is ugyanannak a csapatnak szurkol és bízik a fellendülésben, ez ugyanis a klubhűség.

Jöjjön a hónap értékelése a Real Madrid C.F.- Szurkolói Oldal szerint- vagyis a legek, legjobb, legrosszabb.

A hónap legjobb játékosa:
Ezt a díjat Pepének adjuk. Miért?? Mert igazi madridistaként küzdött, példát mutatott ismét mindenkinek, csak úgy mint az eddigiekben. Nagyon tanárian játszik, ezt a díjat ő kapja, szerintünk megérdemli.

A hónap legrosszabb játékosa:
Nehéz döntés. Ugyanis, sok mindenkit meglehetne említeni ebben a státuszban, kicsi túlzással az egész csapatot... Mi azonban döntöttünk, aztán lehet, hogy jól, lehet hogy rosszul. December hónap legrosszabbja tehát, Arbeloa. Szaladgál ide-oda, pontatlan volt végig decemberben, sokszor még a csapatot is visszahúzta. Tud ő játszani, néha még jól is, de most ezt nem mutatta meg nekünk.

A hónap legszebb gólja:



Azért is ez a találat kapja ezt a díjat, mert Ronaldo rúgta és Ronaldo már nagyon régen rúgott szabadrúgást gólt, ráadásul pont jókor, a legnagyobb városi riválisunk ellen. Szóval ez elvehetetlen Cristianotól.


A hónap legjobb mérkőzése:
Két mérkőzés pályázik erre a címre, az Atletico Madrid ellni illetve az Ajax elleni meccs. Mi az előbbire voksolunk, tehát a hónap mérkőzése díjat a Real Madrid - Atletico mérkőzés kapta meg.
















A hónap legrosszabb mérkőzése:
Jó pár meccset fel lehetne hozni és meglehetne nevezni, pályázó sok van erre a címre. Mivel karácsony van és közeledik, a szeretet ünnepe, mellőzzük most ezt a díjat, jövőre sokkal jobban kell teljesíteni.

Egy igen nehéz, és elszomorító hónapon vagyunk túl. Ennél már csak jobb lehet, de ne kiabáljuk el. Össze kell szednie magát a csapatnak, különben agyon leszünk oltva és szidva, na nem mintha nekünk ez akkora fájdalom lenne, ugyanakkor mégis, azonban nekik bizonyára fájhat.

Bármennyire is jó szívűek vagyunk, ez a hónap az idei szezonban a leggyengébb, legrosszabb volt, így összeadtunk, kivontunk, szoroztunk és osztottunk majd átlagot vontunk, 2012 decemberét csak

3,5 pontra értékeljük.

És akkor elbúcsúzunk, az idei év utolsó havi összefoglalóját olvashattátok karácsonynak a szenteste napján.
Áldott, Békés és Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet Kíván a Real Madrid C.F.- Szurkolói Oldalának a szerkesztősége, tartsatok jövőre is velünk, megéri. :)


És akkor az olvasók értékelnek:


Nekik is megadtuk a szavazási, értékelési jogot. Három kérdést tettünk fel, ki volt a legjobb és legrosszabb játékos a hónapban és melyik meccs volt a legjobb, íme a ti értékelésetek.

Ki volt decemberben a legjobb játékos?
Ezt a rangot, (szokás szerint ismét) a portugál klasszis kapta. Mi Pepe, Ti Ronaldo mellett döntöttetek, két portugál, és poszt de egy a lényeg, mindketten kitették a szívüket a pályán ebben a hónapban.
41 olvasó adta le a voksát, ebben a témakörben, C.Ronaldo 32%-al nyerte meg ezt a szavazást, mögötte másodikként kapott helyet meglepő módon, Mesut Özil 17%-al. A listán bronzérmes 15%-al Karim Benzema, a ti látásmódotok, nézőpontotok szerint.


Ki nyújtotta decemberben a legrosszabb teljesítményt?
Az olvasók többsége szerint is, Álvaro Arbeloa a decemberi hónap legrosszabb játékosa. Így hát övé a Pavón díj. Ebben a témakörbe az előzőhöt képest kevesebb olvasó adta le szavazatát, csak 33 rajongó voksolt. Arbeloa a többiekhez képest nagy fölénnyel nyerte meg ezt a szavazást, 33%-al lett ő az első. A második helyet Di Maria foglalja el a nézőközönség szerint, 18%-al lett az ezüstérmes, a harmadik legrosszabb díjat pedig Khedira kapta 15%-al. Úgy véljük, hogy többnyire a valóságnak megfelelő döntés született az olvasó közönség szemében.

Melyik meccs volt a legjobb decemberben?
Ez bizony nehéz kérdés volt még nekünk is.
Az egyik olvasónk még meg is kérdezte tőlünk: ,,Micsoda??Volt ilyen hogy legjobb meccs decemberben"?
Nos, igen volt. Ha csak azt nézzük, hogy hogyan játszottunk a Málaga, a Celta vagy az Espanyol ellen, akkor igen volt legjobb meccs ebben a hónapban. Ugyan nem úgy játszottunk a "legjobb meccsen", mint ahogyan elvárható lenne, de a sok kiemelkedően rossz, szar meccs közül, van amelyik jobbnak bizonyul.


24 szavazatot számoltunk össze, vagyis a gép. A 24 voksoló közül, több mint a fele a Real Madrid - Ajax mérkőzésre adta le a szavazatát, így tehát decemberben a legjobb mérkőzése díjat ez kapja. A második a hó első mérkőzése lett, amit az Atletico Madrid ellen játszottunk. A bronzérmes egy szavazattal pedig a Valladolid elleni bajnoki találkozó lett.

Ezúttal megköszönjük egész éves figyelmüket, hogy támogattak bennünket, jövőre nem marad el a Real Madrid C.F.- Szurkolói Oldal, tartsanak jövőre is velünk. Ezzel kívánunk:

Áldott, Békés, Boldog Karácsonyt és Sikerekben Gazdag Boldog Új Évet.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése