2016. január 10.

Újra él a Király...Real Madrid - Deportivo 5-0


A Király visszatért, a királynő meghalt, de a király újra él. A lényeg az, hogy fél évnyi kínszenvedés után, ismét ég a remény lángja, ami Rafa Benítez alatt teljesen kialudt. Zidane vezetésével egy olyasvalamit érhetünk el, amire már jórégóta vágyunk. Értékelő cikkünk következik.



Bár messzemenő következtetésket nem szabad levonni a szombati gála után, elbízni sem szabad magunkat... csak szépen bólogatni, mosollyal az arcunkon és nyugtával dicsérni a napot, hogy igen ez már tetszetős Real Madrid. Ahogy mondta a szakvezetőnk, rengeteg dolgon kell még változtatni és fejlődni. Azonban időnk az van, mint égen a csillag és most már morál is van ahhoz, hogy maradandót alkossunk... ha nem is ebben a szezonban, de jövőre biztos vagyok abban, hogy leteszünk valamit az asztalra.

Gratulálunk Pepe 300. meccséhez a Real Madrid színében!
Nagyon felvannak spanolva a fiúk és meghalni is készek ezért a mezért... legalábbis ez jött le nekem az 5-0-ra megnyert találkozón. Ahol ugyancsak egy Deportívo ellen győztünk, de győztünk és nem is akárhogy. Itt most nem a gólok számára célzok, hanem magára a hangulatra, hozáállásra, a tempó diktálásra, a szurkolókra és minden másra, amivel egy hét alatt 180 fokos fordulatot tett meg a gárda. Még a vak is látja, hogy nem ugyanaz a csapat kergette a labdát Benítez irányítása alatt, mint Zidane vezénylése alatt. Innentől kezdve már csak bízni lehet abban, hogy ez a fajta hozzáállás a munkához megmarad és akkor el is érhetünk valamit. Újra volt kedvem felöltözni habfehérbe és szurkolni a kedvenc csapatomnak. Újra élveztem egy Real Madrid mérkőzést, amit Benítez alatt megvallom őszíntén nem sokszor élveztem. Persze a kezdet kezdetén vagyunk, szép és jó ez az eredmény, de tovább kell lépni, mert vannak még lyukak amik tömésre várnak.

A Zidane- éra kezdetét vette!
Nálunk a meccs embere egyértelműen Bale, akit igen régen nem láttunk így játszani. Először azt hittem, hogy valami űrlény Bale képére formálva... mondjuk nem kizárt... de frenetikusan játszott. Küzdött, hajtott, visszazárt, szerelt, gólt szerzett (hármat is) végig aktív tagja volt a meccsnek. Nem bírtam felfogni amikor a tizenhatoson belül becsúszva szerelt, csak ámultam és bámultam. A kollégája Cristiano Ronaldo is efféleképpen hajtott, teljesen úgy, mint Bale. A pöcök csak az, hogy neki nem volt annyi szerencséje a gólszerzésnél. Aztán elkezdett görcsösebb és görcsösebb lenni, ilyenkor meg már nem lehet visszafogni. A Modric- Kroos duó pedig, ismét önmaguk lehetnek... és önmaguk is voltak. Modric például ismét elővette a külsővel való passzolást, amit Benítez megtiltott neki... Istenem de jó nézni ezt a palit. Kroos pedig a szezonban most nyújtotta a legjobb teljesítményét, volt játszótársa és ő is játszott, mint kisgyerek a játszótéren. 

MESTERHÁRMAS!
Imádtam a meccs minden percét, esküszöm úgy vártam, mint a 2014-es Bajnokok Ligája döntőnket, végig hevesen vert a szívem. Zizou újra elhozta a varázslatot, újra várom a Real Madrid meccseket... amit minden Real Madrid meccs előtt éreztem, csak idén Benítez miatt ez elhalványult bennem.Tetszett, amikor láttam, hogy mindenki apait- anyait beleadva küzd, hajt, teper, ahogyan Bale minden labdáért megküzd, ahogyan Ronaldo kapar és becsúszva szerel, Modric összes külsővel továbbtett labdáját élveztem nézni. Persze lehet mondani, hogy ej... gyenge ez a Depor, de elmondom néktek, hogy ez a Depor nem olyan rég egy 2-0-ás hátrányból állt fel a Barca ellen és lehozta ikszre a meccset. Reménykedem, hogy ez a lelkesedés megmarad a játékosoknál és kitart a továbbiakban is, mert ezt szeretjük nézni és ezért szurkolunk, amit látunk, hogy küzdenek és akkor máris boldog az emberfia, hogy nem hiába drukkolok. Természetesen lesznek meccsek, ahol nem nyerünk, benne van a pakliban, győzünk és vesztünk, de a vereséget orvosolni kell. 

Jó úton indultunk el!!!
Szumma Szummarum, Amondo vagyok, örüljünk ennek a győzelemnek és annak, hogy egész pofás támadásokat vezettünk. De rengeteg meló lesz még, mire összeáll teljes egészében a védekezésünk és újra gördülékenyen megy majd a labdajáratás. Az meg, hogy Isco és James súlytalan lenne korai megítélni. Egyrészt Isco fél éve nem játszott a helyén, meccsek óta jegelve volt, persze, hogy nem csinálja meg azokat a dolgokat, amikor idehoztuk, vagy amikor rendszeresen játékban volt, mert nincs még meg teljesen hozzá az önbizalma. James pedig még nincs abban a formában, mikor a sérülése előtt volt. Ha tavasszal is csak ennyit fognak tudni nyújtani - amit totál kizártnak tartok- akkor egyetértek, tényleg kevesek ide. Aztán olvastam, hogy CR műsora teljesen öncélú és csapat ellenes. Ezzel nem értek egyet. Kiosztott két gólpasszt, végig a csapatért küzdött, összejátszott és hajtotta a labdát, kereste és szerelt. Szerintem egyáltalán nem öncélú. Inkább elhivatott. Az meg, hogy ideges volt már a vége felé és csapkodott... teszem fel a kérdést, ki nem tette volna ugyanezt? Amikor semmi nem jött össze neki a kapu előtt? Másrészt meg: világ életében ilyen volt, megszokhattátok volna már.

A BBC idei termése 55 gól...
Egy tökéletesnek tűnő - az is volt- meccset zártunk szombaton a Deportívo ellen. Jó úton indultunk el, remélem, hogy ezen az úton rajta is maradunk és nem tévedünk el egy rossz irányba. Zidane-t egy igen különleges érzés volt látni... edzőként. Mindig azt vártam, hogy mikor fog beszállni a meccsbe. Ismét lett egy olyan edzőnk, aki emblematikus alakká nőheti ki magát edzőként a Real Madridban. Ilyen volt Ancelotti is, csak őt Pérez elküldte... a mai napig nem tudjuk, hogy miért. De ez már a múlt, ez már történelem, visszafordíthatatlan. A jelenben vagyunk és a jelen állások szerint szépséges jövő vár ránk, végre nekünk is lett egy olyan edzőnk, akire felnéznek a szurkolók, de elsősorban a játékosok és isszák minden szavát. Én kérlek titeket, hogy legyetek türelmesek, és most bár boldogság van, megeshet, hogy vereséget szenvedünk el, ne utálkozzatok. Hagyjuk Zidane-kat dolgozni. Hagyjuk, hogy amit elvetettünk magot kicsirázzon és fa legyen belőle, egy szépséges és finom gyümölcsfa... ahhoz idő és türelem... nem mellesleg rengeteg munka kell. Én bízom és hiszek egy jobb jövőben, mert Zinedine Zidane az edzőnk, mert mi vagyunk a Real Madrid... és mert a Király Újra Él, a Király Visszatért és Újra Elfogjuk Foglalni a Nekünk Járó Pozíciónkat: a TRÓNT!!!


HALA MADRID!!!


Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése