2015. szeptember 18.

Egy újabb győzelem kapujában




A Real Madrid négy nappal az új szezon első Bajnokok Ligája mérkőzése után ismét pályára lép a bajnokságban, ahol a soron következő ellenfél a Granada lesz. A Blankók haza pályán fogadják az andalúz kiscsapatot a spanyol pontvadászat 4. fordulójának keretében.



Beníteznek és fiainak mindössze néhány nap állt rendelkezésre, hogy felkészüljenek a következő megmérettetésre. Az új idény még alig kezdődött el, de már több kulcsjátékos is kiesett sérülés miatt. Danilo és James továbbra is lábadoznak, Ramos és Bale pedig a keddi Sahtar Doneck elleni Bajnokok Ligája mérkőzés közben sérültek meg. A spanyol védő kulcscsont ficamot szenvedett, míg a walesinek vádli sérülése van, így a következő mérkőzéseken rájuk sem számíthat a mester.


Az előző szezonban kétszer találkoztak egymással a csapatok, mindkétszer a bajnokságban mérték össze erejüket. Az első találkozóra még 2014.11.01-én került sor, amikor is a Madridiak a Granada vendégeként 4-0-ra győztek, a gólokért Ronaldo, Benzema és James feleltek, a kolumbiai duplázni is tudott. A bajnoki visszavágóra 2015.04.05-én került sor a Bernabéuban, ahol az akkor még Ancelotti által irányított Habfehérek 9-1-es mészárlást rendeztek. A kilenc gólból Ronaldo ötöt vállalt, Benzema duplázott, mellettük pedig Bale is eredményes tudott lenni. Az andalúzok egy öngólt is vétettek Mainz révén, de a becsületgól sem maradt el, Ibanez talált be a Blankók hálójába.


Az előző fordulóban Benítez fiai 6-0-ra nyertek az Espanyol otthonában, ebből Ronaldo öt találattal járult hozzá csapata nagyszerű sikeréhez, valamint Benzemának is sikerült bevenni az ellenfél hálóját. A Granada csapata ezzel szemben 3-1-es vereséget szenvedett otthon a Villarreal ellenében, jelenleg egy győzelemmel és két vereséggel a tabella 11. helyén állnak, míg a Madridiak a 2. helyen üldözik az ősi rivális Barcelonát.

Az andalúzok tavaly éppen hogy megúszták a kiesést, a 17. helyen fejezték be a szezont, melyhez nagymértékben hozzájárult, hogy 2015. május 1. óta José Ramón Sandoval dirigálja a csapatot, aki Abel Resinót váltotta a Granada kispadján. A csapat az új edzővel az utolsó 4 mérkőzésből hármat megnyert és egy döntetlent ért el, így ezzel a remek hajrával sikerült elkerülniük a kiesést.
A Real Madrid az új szezonban még nem kapott gól, ráadásul az első fordulót követően brutális mértékben kezdték termelni a gólokat. Előbb a Betis kapott öt gólt, majd az Espanyolnak gurítottak egy hatost, utánuk pedig a Sahtar is elszenvedett egy 5-0-ás vereséget a Bernabéuban. Ronaldo a szezon első két mérkőzését gól nélkül maradt, de az utána következő két meccsen, mindössze három nap leforgása alatt nyolc gólt rámolt be az ellenfelek hálójába, így a Granada védelmének most főhet a feje.


Benítez 19 fős kerete a Granada ellen:
Kapusok: Keylor Navas, Kiko Casilla, Rubén Yánez
Védők: Carvajal, Arbeloa, Pepe, Varane, Nacho, Marcelo
Középpályások: Kroos, Modric, Isco, Casemiro, Kovacic, Cheryshev
Támadók: Benzema, Ronaldo, Jesé, Lucas Vázquez

Helyszín: Santiago Bernabéu
Időpont: 2015.09.19. – 16:00
Játékvezető: Juan Martínez Munuera

A mérkőzést a Sport2 16:00-tól élőben közvetíti.

Kelemen Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése