2015. március 2.

Nem adta magát a tengeralattjáró... Real Madrid - Villareal 1-1


Mi torpedóztunk, keményen, ahogyan azt kell, főleg a legvégén, de ez a fránya sárga tengeralattjáró egész egyszerűen nem volt hajlandó feladni a küzdelmet és beletörődni a vereségbe. Nem. Egy ilyen mentalitású csapatot én is elfogadnék, szó mi szó. A torpedónkat ellőttük, az összeset, de találni csak egyszer tudtunk, az meg kevés volt a süllyesztéshez, így maradt a testvéri szeretet és három pontot két részre osztottunk. Összefoglalónk és értékelőnk következik.


A spanyol bajnokság 25. fordulója volt ez, ahol újfent a tét a három pont megszerzése volt... vagyis lett volna, ha Carlo papa kiéheztetve küldi ki a fiúkat a gyepre mondván ,,már pedig győzni fogtok, kis nyavalyások". Fontos mérkőzés volt ez több szempontból is, ugyanis egyrészt hazai pályán vívtuk, másrészt mindössze csak 4 pont (volt) az előny a Barcelonával szemben, harmadrészt csak, mert én azt mondtam. Nos sajnálattal kell közölnöm, hogy még ezt a kis csekély elvárásokat sem tudják teljesíteni a srácaink. Ráadásul egy olyan csapat ellen, akik hét közben, csütörtökön az európai kis-porondon szerepeltek... ellenben velünk, akik egész héten a jelek szerint azt a bizonyost meresztettük. Íme az eredmény. Már csak azt nem tudom, hogy hol a bohóc sapka, amit felvehetnénk egyes mérkőzésekkor. Így fogjuk szépen lassan elbukni a bajnokságot, ilyen apró is mérkőzéseken, amit félgőzzel is be kellene húzni. De nem, mi kimegyünk tök lélektelenül és ahogy esik úgy puffan... aztán megy a sírás, hogy jaj most mi lesz. Nem haladunk semmit sem előre, egy helyben toporgunk mint egy 3 éves kisgyermek, aki nem tudja, hogy a fagylaltoshoz menjen először, vagy a cukros bácsihoz. Szó szerint megállt alattunk a szekér. Nincs már sok időnk hátra, hogy észhez térjünk és tényleg beizzítsuk azokat a kegyetlen, kínai gyártmányú motorokat. 


Ha jól számolom, körülbelül három hetünk van, hogy lereagáljuk ezeket a degradáló eseményeket és ismét elkezdjünk hasítani, mint paraszt a fát. De persze mit várok, ha egyszerűen tele vagyunk sérülésekkel, és aki nem sérült, még az is szenved valami nyavalyával. Ugye Ronaldo a térdét fájlalja, Kroosnak van a legtöbb játékideje, olyan fáradt, hogy lépni alig bír. Meg is látszik a teljesítményén. Ma sem fog jó jegyet kapni mellesleg. No de még ráérünk sírni, ennyit a bevezetőről, térjünk rá magára a meccsre és annak az összefoglalójára.

Real Madrid - Villareal 1-1

Alapadatként leírnám, hogy a mérkőzés 21 órakor vette kezdetét a Santiago Bernabéu stadion gyepszőnyegén. A kezdőket már nem írnám le, aki látta tudja, aki nem az utána tud nézni. A lényeg, hogy egy igen jónak mondható kezdővel álltunk fel. Casillas védte a kaput, előtte a Carvajal - Pepe - Varane - Marcelo négyes igyekezett elnyelni a támadásokat, a középpályát Kroos, Isco és Lucas Silva alkotta, a gólokért pedig a BBC volt a felelős, szokás szerint. Igen mégiscsak leírtam a kezdőt.

A mérkőzés igen lagymatagan kezdődött, nem nagyon látszódott egyik fél részéről sem a tenni akarás, vagy a tenni akarásárt küzdő vágy. Így az első néhány perc igen unalmas volt. Konkrétan Ronaldo nevét először úgy, a 6 perc környékén halottam. Na mondjuk ez a kommentátor sem mérvadó, olyan lazán Iscozta le Carvajalt és Jesézte le Benzemát és még sorolhatnám tovább, ahogyan az meg van írva. Szóval a mérkőzés eleje nem volt izgalmas és maradjunk ennyiben. Nem ez volt az első és utolsó maradandó alkotása a kommentátor úrnak, volt egy Pinás megmozdulása is de majd később írom le. A mérkőzés első húsz percét úgy értékelném, hogy elvoltunk magunknak, a labdával és a labda nélkül, Ronaldo és Bale a két primadonna meg fel- alá sétálgatott, mint aki jól végezte dolgát. De nem baj, még az elején vagyunk, majd belehúznak a fiúk. Gondoltam én. Hát hogyne!


A 18. percben volt egy igen fontos momentum, amikor is egy paraszthajszál választotta el a tengeralattjárót, hogy lövésük utat találjon a kapunkba. Először Iker Casillas védett fenomenálisat, másodszor pedig Carvajal fejelte ki a lasztit a gólvonalról. Éppen, hogy sikerült megúszni szárazon. Itt már elkezdtem aggódni és fel- felszólítgattam a játékosokat, hogy figyelem ez tétmeccs és vegyétek komolyan. De nem sok figyelmet tulajdonítottak az én buzdító dumámnak. Kár, pedig akkor nyerhettünk is volna.
Tizenöt perccel később, körülbelül a mérkőzés felénél és az első félidő végénél járva már bosszankodni kezdtem, hogy halván lila gőzük sincs ezeknek arról, hogy mit, hogyan és miért kell játszaniuk...olyan beadások, beívelések és támadások voltak, hogy a fejemet fogtam szégyenemben. Ezek kajakra elhitték, hogy Angliában vannak... teljesen ráálltak az ívelésre. Az agyamat eldobtam, most hoztam vissza a szomszédfaluból, szerencsére egy kutya sem rágta meg.

De igyekeztem nyugtatni magam azzal, hogy a második részben jön Modric és lesz középpályánk... ja de benne sincs a keretben, így hát szomorúan néztem tovább az eseményeket.
A félidőt tehát gól nélküli döntetlennel zártuk és vártuk a folytatást. Személy szerint azt, hogy Carlo egyesével pofozza fel ezeket a szoknyahajszolókat, és végre kibombázzuk a Sárga Tengeralattjárót. Hát füstbe ment terv lett belőle. Az első félidőben voltak játékosok akiknek momentumuk nem volt... például Bale... de legalább ő megmozdult, ám volt olyan is aki még azt sem csinálta. Azért érdekes nem? Az egyetlen pozitívum az első félidőben az volt, hogy végre Balet láthattam jobb lábbal beadni. Az már megint más kérdés, hogy milyen eredményességgel. De, hogy ne csak őt sarazzam, Silva sem büszkélkedhet. Csak teng és leng a pályán, olyan alibi passzai vannak... sőt az egész jelensége egy alibi volt a pályán. 
Aztán elkezdődött a második játékrész és rögtön az elején egy tizenegyesből Cristiano Ronaldo megszerezte a mérkőzés első gólját és egyben a vezető találatunkat. Csak emiatt nem kap egyest, mert ezután nagyon elkezdett hajtani a címerért és a gólért. Úgy tűnik, neki mindig kell egy gól, hogy magára találjon. Fura vagy te hallod-e. Szóval 1-0! Nekünk!

Kezdi már....
Olyannyira elkezdtünk hajtani, hogy már- már tetszett amit látok. Volt egy helyzet amikor Cristiano Ronaldo önzetlenül lekészítette a lasztit Balenek... aki... hát nem tudom, hogy miért de a Nemzetközi Űrállomást vette célba, azt kell, hogy mondjam... sikeresen! Azért Ronaldot sem értem, ziccerben leadja a lasztit, lehetetlen helyzetben meg akkor is kapura küldi, ha... piros biciklik hullanának az égből.

Aztán a 64. percben jött is az egyenlítő találat, ami megpecsételte a mérkőzés sorsát. A tengeralattjáró vissza küldte a bombát. 1-1!

Innentől kezdve jött a kutya futtatás,  a harc az idő ellen. Ez vitathatatlan tény, hogy mindig az idő nyer, ha az ember nem leleményes. Sokadjára bukik meg az Ancelottiféle taktika. Hierro munkája meg miben nyilvánul meg? Bemegy minden reggel a központba, lefőzi a jó kis kávét a Mesternek, aki megsimogatja a buksiját és kész? Vagy mi? Nem értem a dolgot.

Pedig nem mondhatjuk, hogy a második játékrészben nem próbálkoztunk. Annyi de annyi fejesünk volt, hogy azért illett volna egyet befejelni. Na! Most már azért! Majd jöttek a cserék, lement az egész meccsen láthatatlan Silva és jött Jesé... aki még annyit sem tett le az asztalra ezen a mérkőzésen. Ezek után Illara érkezett Isco helyére... de Minek? DE minek? Nem tudom, de jött. Legvégül pedig a jégből kifagyasztott Chicharito érkezett Benzema helyére. Micsoda edzői húzások ezek, kérem szégyen. Legalább a kommentátor felvidított a sok blődséggel amiket mondott. Most figyeljetek: ,,Isco fenékbe billentette Pinát, majd Pina fenékre ült. Több testrészt már nem sorolnék fel". Hát Jézus Mária... agyabeteg!!! Komolyan szakadtam a röhögéstől, hogy... hogy... ez mi? Hát komolyan eldobtam volna az agyam, ha nem tettem volna meg korábban. Hát, elképesztő. Sírtam a nevetéstől.


Ettől függetlenül ez a meccs egy fabatkát sem ért. A Villareal jogosan kaparintotta meg az egy pontot, nullák voltunk, kész. Nincs mit szépíteni, ez van.

Végeredmény: Real Madrid - Villareal 1-1

Értékelő

Van még miről beszélni? Sajnos van, ez még csak a felvezető és az összefoglaló volt. A java csak most következik.
Röviden azt mondanám az egészről, hogy rosszul lett már a keret is összerakva, az edzői lépések nem egyértelműek, hogy mit, miért csinált Ancelotti, a sérülések száma az egekben van, ám az arcok nagyok, amikhez képest gyenge formák társulnak. Röviden ezek és ezekhez hasonló okok miatt játszunk úgy, ahogy. Két hónapja körülbelül ezt a formát és játékot képviseljük, ez jellemez minket. Tengődünk hétről hétre és meccsről meccsre. Ancelotti annyira rotál, mint egy eszkimó, semennyire. A cseréi meg olyan rosszak, hogy Jézus Mária. Iscot lehozni... komolyan? És Illaramendit felvinni a helyére? Hát nooormális?
Egy hét nem elegendő ahhoz, hogy cakkon- pakkon felkészüljünk egy Villareal ellen, akik hulla fáradtak a hétközi meccsük miatt? Nem elég? Ancelotti? Rúgja meg a kutya most már!! A játék egy az egyben egy... egy semmi se. Még a semminél is kevesebb!


Egyszerűen ez nem is játék. Totál le van butítva. A szélekről próbáljuk folyamatosan beívelni a labdákat... amik láthatóan nem sikerülnek, sosem! Egyszer sem láttam a mérkőzés folyamán, hogy ez sikeres lenne, ez a felfogás. De nem baj, folytasd kérlek, hátha kinyílik a bicska mindenki zsebében. A bajnokság sorsa az elkövetkezendő három hétben fog eldőlni. Vagy sikerül összeszednünk magunkat és akkor miénk a bajnokság, vagy nem és megint csak leshetjük, ahogyan elhappolják előlünk. A választás a miénk, mi döntjük el. No de lehetne ezt még napokig is írni, sosem érnénk a végére. Nézzük az értékelőt egyesével.

Az értékelő annyiban változik, hogy most már két személy osztályoz és abból lesz egy átlag jegy amit megkap a játékos. Két tanár van magyarán, a két tanár két jegyből összedob egyet. Ezek a piros színű jegyek. Ezentúl lesznek a kék színű jegyek is, amik az olvasóké lesznek, de erről külön cikk is lesz.


Iker Casillas: az egyetlen értékelhető ember az egész gárdából, akik szerepeltek a mai napon. Kapott egy gólt ugyan, de nagyon komoly védéseket mutatott be, kellettek az ő bravúrjai és most ki is hozta magából. Tetszett amit láttam. Amit én felírtam a lapra, mint osztályzatot az egy négyes, amit Ádám (a másik tanár úr) adott csak egy hármas. Ezzel nem teljesen értek egyet, de ha átlagba vesszük a kettőt 3,5 jön ki. Remélem a leírtak alapján nem gond, ha felkerekítem ezt egy négyesre! ()

Carvajal: nem játszott túlságosan rosszul, ugyanakkor jól sem. Közepes teljesítményt nyújtott. Marcelotól jóval gyengébbnek bizonyult a jobb szélen. Voltak megindulásai jócskán, de nem mindig sikeresek, ahogyan a passzai sem. Ám volt egy mentő mozdulata, ezért tőlem egy hármast kap. Ádám valamiért a négyest ajánlja, aminek az átlaga ugyanúgy, mint Iker esetében 3,5. És ha már felkerekítettem Casillasnál, akkor Carvajalnak is fel kell, így igazságos. ()

Varane: tette a dolgát, kisebb botlásokkal. Nem volt kiemelkedő az a véleményem. Fejelt is egyet, vagyis veszélyeztette a vendég alakulat kapuját, ami majdnem be is akadt. Na ha az bement volt, akkor beszélhetnénk egy jobb jegyről. A kettőnk jegyéből megszületett átlag az a 2,5 lett, így felkerekítve hármas a teljesítménye. (Közepes)

Pepe: úgyszintén, mint kollégája nehéz értékelni. Volt egy nagyon fontos szabálytalan szerelése a kapunk előtt, azért mindenképp jár a dicséret, de semmi különös. Mindketten hármast javaslunk neki. (Közepes)


Marcelo: a fény az éjszakában szerintem ő volt, Iker mellett. Küzdött, hajtott, fenomenális megoldásokat hajtott végre, szerelt, támadott. Nincs hova tovább. Ha győztünk volna, ötöst kapott volna. A két vélemény ebben is egyezik, tehát négyes. ()

Toni Kroos: egy szó: fáradt. Baromira fáradt. Szerintem azt sem tudja, hogy hol vegye már a levegőt. Nincs pihentetve szerencsétlen, elfáradt és ez látszik. Mindketten kettest javasoltunk és így kettest is kap. (Elégséges)

Lucas Silva: na, hogy ő mit csinált? És hol? No meg mikor? Kivel? Azt nem tudom. Alig láttam a pályán, úgy eltűnt mint szürke szamár a ködben. Alibi passzai azok voltak, meg háttal való kényszerítése, de semmi több. Kevés még ide, 22 éves elnézem neki, de ettől függetlenül kevés. A középpályán vele hátrányban voltunk, semmilyen veszélyt nem jelentett. Maximum egy kiegészítő embernek jó, addig amíg Modric vissza nem tér. Semmi több. Én kettest adok, Ádám hármast, amiből az átlag 2,5. Sajnálom kolléga, ezt nem tudom feljebb kerekíteni. (Elégséges)

Isco: hajtott azért ő is. Nem játszott olyan jól, mint ahogyan azt megszokhattuk tőle az elmúlt meccseken, de a csapatból még így is kiemelkedett. Nem cseréltem volna le, az egyszer biztos, legalábbis tuti, hogy nem Illaramendi helyett. Tőlem is és Ádámtól is hármast kap. (Közepes)


Gareth Bale: Nem tudom eldönteni, hogy a játéka vagy a haja volt-e a rosszabb? Vagy esetleg mindkettő? Mindkettő! Ilyen falábú embert, Jézus! Komolyan vissza fizettetném vele az árát, és ha elkezd játszani, akkor megkapná. Siralom amit csinál. Nem láttam tőle mást, csak stadionból ki lőtt labdákat, meg az ellenfélbe belebikázott lasztikat. Semmi több. Már csak azt nem értem, hogy Ádám, miért adott neki hármast. Az én jegyem kettes. Az átlag 2,5. Nincs az az Isten, hogy hármasra hozzam ki. (Elégséges)

Cristiano Ronaldo: Ha nem lőtte volna be a tizenegyest, vagy ha nem lett volna tizenegyes és nem szerez gólt, akkor Bale sorsára jutott volna... így marad a hármas. De még mindig nagyon kevés, nagyon kevés. Miután meglőtte a tizit, elkezdett focizni. Haver! Amíg nincs a neved mellett gól, nem tudsz játszani? Hármast kap, mindketten így gondoljuk. (Közepes)


Karim Benzema: Nem sok mindent láttam tőle... várjunk csak. Semmit. Én kettes adok, Ádám hármast, megint az átlag 2,5. Én nem tudom most őt véleményezni, legyen akkor hármas. (Közepes)

Cserék:

Jesé: gondolkodás nélkül vágnám be a karót. Feljön, kap vagy 20 percet és semmit nem csinált. Kihagyott egy ajtó- ablak helyzetet, a passzai rendre pontatlanok voltak. Mit értékeljek ezen? Ha nem lenne Ádám hármasa, akkor egyessel mehetne haza. (Elégséges)

Illaramendi: csinált valamit? Nem sokat, de még mindig többet, mint Jesé. Pedig később jött be. Én kettest ajánlok neki és Ádám is, szuper! (Elégséges)

Chicharito: felébredt Csipkerózsika álmából. De ez nem az ő hibája. Neki sem volt sok momentuma, az sem az ő hibája én egyest adok, Ádám megint valamilyen érthetetlen oknál fogva hármast. Így kettest kap. (Elégséges)

Carlo Ancelotti: Gyenge taktikai rendszer, gyenge taktikai húzás, a cserék is gyengék voltak, későn is jöttek. Nem tartja a megígért egyensúlyt a csapatban, nem fejlődünk, egy helyben toporgunk, megálltunk, nem megyünk tovább, sikeresen leadtunk megint 4 pont előnyt. Soroljam még? Én egyest adok, Ádám szerintem elfelejtette osztályozni, így marad az egyes! (Elégtelen)


No csak sikerült a végére jutnunk. Most elkönyveljük ezeket a jegyeket, aztán jönnek a ti osztályzataitok is. Lessétek a Facebook oldalt oda teszünk ki egy linket, ahol majd szavazhattok.

Csúnya mérkőzés volt, győznünk kellett volna, de felejtsük is el és inkább tanuljunk belőle, mert nehéz időszak vár ránk. A győzelem pedig kötelező ezentúl. Tartsatok továbbra is velünk, következik a Bilbao.

Hala Madrid!!!

Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése