2013. december 22.

Jön az idei év utolsó mérkőzése...

Karácsony előtt járunk nem sokkal, így elérkezett az utolsó párbaj a 2013-as naptári évben. Régi nagy klasszikus harcról van szó, még úgyis, hogy ezt a tabellán való elhelyezkedés nem bizonyítja. A Valencia csak a középmezőnyben tart, erősen küzdve azért, hogy előrébb verje magát... ám eddig sikertelen próbálkozások sorai érték őket. Mi továbbra is a harmadik pozícióban loholunk a Barca és a Madrid város legnagyobb illetve legádázabb ellenfele, az Atletico Madrid mögött. Lássuk hát, hogy miképpen is vágunk néki a karácsony és szilveszter előtti csatának. Beharangozónk következik, az idei évben utoljára.

Nem lehetünk biztosak a győzelemben, annak ellenére sem, hogy csak a tizedik helyet foglalják el a denevérek. Az Atletico Madrid nagyon oda lépett a gázpedálnak, hiszen nyolc pontnyi egységgel vezeti előttünk a bajnokságot, a Barca három pontnyira van tőlük leszakadva, mi pedig 5-re vagyunk a katalánoktól. Ezért is lenne fontos kiharcolni a három pontot a Mestalla stadionban. A legutóbb csak egy döntetlent tudtunk elérni az Osasuna ellen, ami nem meglepő, hiszen az elmúlt szezonban sem bántak velünk kesztyűs kézzel. Most azonban csakis a győzelem az elfogadható eredmény... ami azt jelentené, hogy Boldog karácsony lenne nekik is, nekünk is és minden Real Madrid rajongónak.
Persze eme "örömünket" a Valencia és annak a szurkolói tábora szívná meg a legjobban... de mit tudunk tenni ez ellen? Ilyen a futball. Ha valaki nyer, akkor az azt jelenti, hogy valakinek veszítenie is kell... és ez esetben a vereséget elszenvedő fél szerepét a Valencia együttesének kell betölteni... punktum.

Egy tuti, hogy Coentrao, Varane és Khedira sérüléseik okán nem lesznek bevethetőek ma este 21 órakor, illetve a jó öreg Pepe sem, hiszen eltiltás miatt már a karácsonyi szabadságát tölti.
A másik oldalon Costa és Guaita azok akik nem fognak pályára lépni, ugyanis mindketten a sérültek listáját bővítik.

Az is biztos, hogy ha netán győzünk, akkor is csak a harmadik helyen búcsúztatjuk a 2013-as esztendőt, de közelebb kerülünk egy icipicit az előttünk menetelőkhöz.


Tudjuk azt is, hogy Bale sem fog játszani, hiszen nem sikerült meggyógyulnia teljesen. Ancelotti azt is mondta, hogy Di Maria fog helyette játszani.

Nos, valahogyan most nem ömlenek kifelé belőlem a szavak, sok mindent nem tudok most mondani... kiestem a formámból, remélhetőleg a csapatunk nem. Na majd a meccs után biztosan sikerülni fog valami hozzám hű cikket alkotni. Ám annyit még elmondanék, hogy hiába a vasárnap, hiába a karácsonyi készülődés, család látogatás és miegymás... készüljünk illően az év utolsó meccsére és üljünk le 21 órakor a tévé, gép elé és szurkoljuk ki a győzelmet, mert nyerni kell, nincs apelláta.

Elköszönök és kívánok nagyon jó szórakozást az esti meccshez, illetve jó étvágyat az ebédhez. Ne felejtsétek, hogy ma már mind a négy adventi gyertyát meg kell gyújtani, kedden pedig ismét. 

A mérkőzés tehát 21 órakor veszi kezdetét és a Sport 1-en lesz látható.

Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése