2013. március 29.

Szar dolog a függőség...

Nem gondoltam volna, hogy két hétnyi Real-megvonással egybekötött magyar válogatott-kúra ilyen hatással lesz rám. Noha a szombati ellenfél nem tartozik a legnagyobb riválisok közé (konkrétan a 17. helyen szégyenkezik), már így is reszketve várom várom, hogy újra igazi focit láthassak. Harangozzunk is be jó Quasimodo módjára!



Véget ért a nemzetközi szünet a spanyol ligában is. Kivételesen csak egy játékosunk sérült meg, ezúttal Khedira lett a FIFA egy rossz lépés áldozata. Ronaldo eltiltás miatt  kihagyta a portugálok hétközi meccsét Azerbajdzsán ellen, Özil gólpasszt adott- mint általában, spanyoljaink nyertek-mint általában, Arbeloa pedig remekül játszott-mint álta... MICSODA?!  HOGY ARBELOA?! És tényleg, elnézve a meccset elmondható, hogy pazarul szedte le a pályáról Ribéryt. De ha ezek után meg meri ismételni a Mallorca elleni teljesítményét, biztosan tüntetést szervezek ellene a Bernabéu elé...
Fuss, Franck, fuss!

A szünet másik érdekessége Mourinho-saga 6464329. része volt. Ez az ember nem bír megmaradni a seggén. Tisztelt edzőnk ismét Londonban járt, több spanyol lap szerint Abramoviccsal egyeztetett a visszatéréséről. Elhiszem, hogy nagyon fárasztóak már a média képzelgései a portugál jövőjével kapcsolatban, de talán nem kellene mindig ürügyet szolgáltatni az újságírók szenzációéhes hordájának.

Én nagyon bírom Josét. Értékelem a lazaságát, a közvetlenségét, gyakorlatilag a futball Raikkönenjének tekintem. Szakmai tudása megkérdőjelezhetetlen, és hálásak vagyunk a már nyomasztó Barca-hegemónia tavalyi megtöréséért. De könyörgöm, mikor heti rendszerességgel nyalja körbe volt csapatait, legyen az a Chelsea vagy az Inter, és minden adandó alkalommal elhinti, hogy a következő munkahelye Angliában lesz, mindig felmegy bennem a pumpa. Egy edzőnek, aki a Real Madridot vezeti, büszkének kellene lennie magára, hogy a világ legjobb csapatának az élén áll, és nem pedig nyilvánosan tervezgetnie közelvőbeli megpattanását. Az meg a szánalom kategóriába tartozik, hogy másnap özili méreteket öltő szemmel konstatálja, hogy őt senki sem szereti Madridban... José, ezt a hisztit év elején már eljátszottuk egy másik portugállal, ne kezdd te is, mert te nem fogsz annyit érni Pereznek, mint Ronaldo!


Amúgy lesz valami meccs is a hétvégén, Zaragozába látogat a csapat. Nem állok neki megint ecsetelni a bajnoki második hely értékét és szépségeit, továbbá a BL (idei szezonban pláne kiemelt) fontosságát, elégszer megtettük november óta, azt hiszem. Valószínűleg csak a Blano-elvonási tünetek enyhítés céljából nézem meg a mérkőzést, semmint a látványos játék, és a parázs csata miatt. Persze, persze, senkit nem szabad lebecsülni, de ezt az ellenfelet tizenegy Pavónnal is  simán vernünk kell. Próbáljuk meg minél kevesebb vér- és egyéb testfolyadék-veszteség nélkül megúszni a holnap esti mókát! 

Felállás: López- Arbeloa, Varane, Ramos, Coentrao- Xabi Alonso, Modric- Di María, Özil, Ronaldo, Higuaín-> na rájuk van szükség szerdán, a többiekből tessék válogatni az ilyen tucatmeccseken!

Sport2, szombat, 20 óra

Szerző: Kocsi Ádám

1 megjegyzés: