2013. február 26.

Horrorba illő hét, első felvonása... Barcelona- Real Madrid

Bizony, bizony. Elérkeztünk ahhoz a ponthoz, ahol feltevődik a következő kérdés: Minden vagy semmi?
Február 26.-án elkezdődik a "horrorba" illő elkövetkezendő 7 nap. Két El Clasico, és egy vörös ördögök elleni BL mérkőzés is vár majd a habfehér alakulatra. Az első felvonás az a bizonyos El Clasico, ami eldöntheti 2013-ra, hogy hány kupát is nyerünk. Egyet, kettőt vagy nullát



Mint írtam az imént, elkezdődik a szezon (talán) legnehezebb hete, a mindent eldöntő 7 nap. Az első műsor kedd este fog lezajlani, a Spanyol Király Kupa elődöntőjében, annak is a visszavágóján. Az odavágó eredménye tudni illik, minimálisan a katalánéknak kedvez, mondják a szakértő uraságok a nagy fekete dobozban, a jó módúaknál csak egy vékony falu akváriumban.

De mi azonban, ezzel a véleménnyel nem értünk egyet, ismétlem egy kicsit markánsabban, NEM.

Ismerem már annyira a csapatunkat, hogy ha nagyon akarjuk, akkor képesek leszünk kiharcolni a Camp Nou gyepén is a továbbjutást. Lássuk mi kell, vagy kellene inkább ahhoz, hogy továbbjussunk:
  • Először is, José Mourinho. A hétvégén szépen mellőzte azokat a játékosokat a mister, akiknek kulcsfontosságú szerepük lesz majd kedden este. Így ennek értelmében ők fogják, elsősorban kiharcolni a továbbjutást. Josénak erősen motiválnia kell a csapatot, hogy még véletlenül se bizonytalanodjunk el a gránátvörösök otthonában.
     
  • Másodszor pedig, a játék. Már láttuk a szezonban a fiúkat igen lehengerlően játszani is, csak igen ritka és kevés alkalommal. Most azonban a tettek mezejére kell lépni, és le kell söpörni a pályáról a listavezetőket. Ehhez fontos az időzítés, a magabiztosság, a jó játék, a felkészültség és sok- sok egyéb a mérkőzést befolyásoló tényező. De ha a felsoroltaknak eleget teszünk és úgy keverjük a lapokat, hogy a Fekete Peti ne nálunk kössön ki, akkor máris sínen vagyunk.
     
  • A harmadik tényező, a gólok. Bezony ám, fontos lenne idegenben legalább egyet, vagy kettőt rúgni. Ugyanis, egy esetleges 0-0-ával ők jutnak tovább. Ha sikerül pazar módon a Varane- Pepe, vagy Varane- Ramos, esteleg a Ramos- Pepe nevek elhelyezésével a védelem közepén úgy védekezni, hogy nem kapunk gólt, azonban mi rúgunk egyet (0-1), akkor mi vagyunk a továbbjutók. Ha megismételjük az odavágón elért eredményt, következik a hosszabbítás és ha nem sikerül a mérleget átbillenteni akkor jönnek a tizenegyesek, amit Fortuna nagyon szeret. Persze, ha győznek otthon, bármilyen eredménnyel, ők jutnak tovább, ha rúgunk nekik ötöt akkor is, a fő, hogy ne rúgjanak többet mint mi. Én a 2-2-es eredményt favorizálom, ha ezt sikerülne hoznunk egy drámai és fordulatos meccsen egy pompás játékkal, akkor továbbjutunk és boldog lesz minden madridista fia.
     
Mr. Nyugalom... a csapat oroszlánja.

 De sajnos, a futballban nincsen "ha". Csak a jelen létezik, és ott kell felülkerekedni a másikon. Hiába készülünk mi két hete egy meccsre, ha magán a mérkőzésen nem sikerül az edzésen megtanult dolgok használása, olyankor sajnos süllyed a hajó. Tele izgalommal a szívemben, nem tudom eldönteni és még tippelni sem merek, a holnapi összecsapás végkimenetelére...

Azonban ha a két csapatot összevetjük, akkor nem mondhatjuk azt, hogy sokkal esélyesebb a Barcelona. Az utóbbi időben leeresztett a csapat erejét tartó léggömb. Se a hétvégén a Sevilla, se a Milan ellen, sőt azelőtt sem játszottak hű de jól meg szépen. De továbbmegyek, a BL-ben nagyon veszélyes vizeken úszkálnak, hiszen kikaptak a San Siróban 2-0-ára, így a visszavágóra igencsak össze kell kapnia magát az együttesnek, ha nem akarnak a nyolcaddöntőben kizúgni...
De magunkról sem feledkezhetünk meg. Az előző mérkőzésen, csak úgy, mint a Barca egy igen impotens játékot mutattunk, gondolom tartalékol mint két gárda a keddi napra. De előtte szépen játszottunk (volna), az United ellen sem voltunk rosszak, azonban a visszavágóra nekünk is nagyon készülni kell, ha tovább szeretnénk robogni.



Kettejük játéka, sorsdöntő lesz.
Összegezve a mondani valómat, egy igen markáns, drámai fordulatokkal dúsított összecsapást akarok látni, ahol mi nevetünk a végén, és ahol majd mi jövünk ki győztesként.
A kezdőcsapatot több, mint valószínű, hogy a kapuban Diego Lopez, jobb szélen Arbeloa, mellette Ramos- Pepe, a bal szélen pedig Coentrao fogja alkotni. Előttük a Khedira és a már 100%-os (?) Xabi fogja szűrni a középpályát. A gólokért, pedig Di Maria - Özil- Ronaldo és Benzema fog felelni. Ha nem vagyok hülye, akkor tuti, hogy nem lesz eltiltott Di Maria kedden, hiszen a piros lapot a bajnokságban kapta, majd szombaton lesz out.

A szívemet megtölti a vér, a végtagjaim alig mozognak, a sört már bekészítettem, a hangszálak száz százalékon pengenek és akkor had szóljon hangosan az ének, ameddig csak élek énekelek én, hogy 




HASTA EL FINAL, VAMOS REAL!

Állj, mielőtt búcsúznék: Kívánok mindenkinek izgalmas és eseménydús szurkolást. A mérkőzést a Digi sport 1 fogja közvetíteni.

1 megjegyzés:

  1. Képesek vagyunk a továbbjutásra, mindent ki kell hozni magunkból. Jó cikk és HALA MADRID!!!

    VálaszTörlés