2015. szeptember 12.

Madridi 6-os Barcelonában

A válogatott szünet után, végre eljött a bajnokság folytatásának az ideje. Mivel a Real Madrid a 2. fordulóban 5 találatos gólzáport rendezett a Betis ellen, így a folytatás úgy érvényes, ha legalább ugyanannyi gólt szereznek a Blankók. Ám, Cristianóék ezt még megfejelték 1-gyel idegenben. A portugál szállította tulajdonképpen ezt a győzelmet a csapatnak, aki így egyből a góllövőlista élére ugrott.  


Először is kezdjük a legelején az összefoglalónkat. Délután 4 óra. Helyszín Barcelona, körülbelül 30 fok. Ellenfél az Espanyol. A katalán kiscsapat a következő 11-gyel indult a csatába: Pau - Arbilla, Gonzalez, Ciani, Duarte  -Sevilla, Sanchez, Lopez, Alvalez - Moreno, Caicedo. Kétségkívül Caicedo a legnagyobb ász a hazaik csapatában. Benítez kezdője a következő volt: Navas - Carvajal, Pepe, Ramos, Marcelo - Casemiro, Modric - Isco, Bale, Ronaldo - Benzema. 

A mérkőzés az Espanyol legenda Tamudo tiszteletbeli kezdőrúgásával indult. Játékvezetőnek Iñaki Bikandit jelölték ki. Caicedo került remekül helyzetbe rögtön a 2. percben az ötösön belül, a labdát a kapu bal oldalába lőtte volna, Keylor Navas azonban védeni tudott. Aztán jött a 7. perc, amikor is Luka Modrić pontos beadást küldött a kapu elé. Cristiano Ronaldo lecsapott rá, könnyedén megszelídítette a labdát és gyorsan kapura lőtt. A labda a jobb alsó sarokban kötött ki! 0-1! Ez gyors volt. Aztán a 16. percben jártunk, Victor Alvarez rossz becsúszása Bale lábát találta el. A játékvezető a sípjába fújt, büntető. Természetesen a portugál vezérünk állt oda és ha már ott volt, akkor be is rúgta azt szépen! 0-2!


 Az Espanyol ekkor láthatóan kezdett összeomlani, ennek a jutalma egy újabb kapott gólt lett. Gareth Bale passzolt remekül Ronaldóhoz, nem hibázott. 0-3! 20 perc után MESTERHÁRMAS! Bravó! Benítez csapata továbbra sem állt le. 28. percben már 0-4! Bale - Ronaldo - Benzema volt a laszti útja. A francia is betalált tehát. 44 percben Benzema tört be a tizenhatoson belülre és kérte a labdát. Jó passzt kapott és közelről kapura is lőtt, de a labda csak a bal kapufán csattant. Ezt igazán sajnálhatjuk, nem akármilyen gól lett volna.. A bíró úr 1 perc ráadás után lefújta az első játékrészt. Egyértelműen uraltuk a mérkőzést. Szép, pontos focit bemutatva.


Jött a második félidő. Az Espanyol trénere kettőt is cserélt, hátha nem kap több gólt a csapata. Jose Canas érkezett Javi Lopez helyett, valamint Ciani helyett Paco Montañes állt be. Lényeges változást nem hozott sem az Espanyol játékában, sem pedig a meccs képében ez a húzás. A Benzemáék ugyanúgy játszották a játékukat, uralták a mérkőzést. 56. perc: Benítez cserére szánta el magát. Eljött a vérfrissítés ideje. Luka Modrić helyett Kovacic érkezett. Jól játszott ma is a horvát 19-es. Elérkeztünk a 61. perchez,  Gól! Gareth Bale tálalta a labdát Ronaldo elé, ő pedig magabiztosan lőtt a hálóba. Az állás már 0-5!! 63 perc: újabb csere. Benzema helyett Lucas Vazquez kapott lehetőséget. Aztán ellőtte utolsó lehetőségét is a hazaik edzője. Victor Sanchez mindent megtett, helyette most Joan Jordan bizonyíthatott.


Az Espanyolnak gyakorlatilag momentuma sem volt a mérkőzésen. Alig bírták követni a madridiakat. Amikor mégis odaértek, akkor rendre egy szabálytalanság jött tőlük. Viszont azt ők sem gondolták, hogy még nincs vége a rémálomnak. Már pedig nem volt még, mert erről újfent a portugál sztárunk gondoskodott egy Vázquez által bepasszolt labda után. 0-6!!  Ez volt a végeredmény. Ronaldo a 81. percben MESTERÖTÖST jegyzett fel magának.

Mielőtt befejeznénk az összefoglalónkat, kiosztjuk a jól megérdemelt díjakat is.

Díjátadó

A meccs legjobbja:

Cristiano Ronaldo. Ez egyértelmű, van valaki aki ellenkezik ellene? Nincs! Helyes!

A meccs ganéja:

-

Aki a mai meccsre jegyet váltott, az biztosan nem bánta meg. Már az első félidőben annyi izgalom volt, mint máskor egy egész meccs alatt szokott. Mi madridisták elégedettek lehetünk csapatunk teljesítményével, mind védekezésben, mind támadásban jobbnak bizonyultunk ellenfelünktől. A hazaiak igyekeztek villámgyors kontrákkal meglepni minket, azonban a remek védelem és szervezettség ellen nem volt ellenszer. A Real Madrid ma sem kapott gólt! 3 meccs után 11 lőtt, valamint 0 kapott gólnál tartunk. 

Folytatás kedden a BL-ben a Shakhtar Donetsk ellen! 

Laskodi Ádám

1 megjegyzés:

  1. Kimaradt a Guti-díj, a meccs gólja, a meccs aranya... vagy én vagyok a hülye? Vagy azt már nem osszátok?

    VálaszTörlés