2015. szeptember 11.

Irány Barcelona, következik az Espanyol


Az őszi első körös válogatott mérkőzések szünete után Rafa Benítez és csapata folytatja a munkát a spanyol bajnokságban. A soron következő ellenfél az Espanyol csapata lesz idegenben, a pontvadászat 3. fordulójának keretében.



A Real Madrid keretéből 15 fő vett részt válogatott mérkőzéseken az elmúlt időszakban, a srácok pedig csak szerda-csütörtök magasságában tértek vissza a Valdebebasba, hogy megkezdjék a felkészülést a következő mérkőzésre. A Habfehérek most Barcelonába látogatnak, hogy a Power8 Stadiumban begyűjtsék a három pontot Sergio González Soriano alakulata elől, aki korábban 1995 és 2001 között maga is a kisebbik barcelonai klub szolgálatában állt.


A két együttes az elmúlt szezonban csak a bajnoki mérkőzéseken találkozott egymással, első alkalommal 2015. január 10-én, amikor is a Blankók 3-0-ra győzedelmeskedtek James, Bale és Nacho találatainak köszönhetően. A bajnoki visszavágóra május 17-én került sor, az idegenben lejátszott mérkőzést is a fővárosiak nyerték, méghozzá 4-1-es eredménnyel, amely mérkőzésen a hazaiak részéről Stuani, illetve vendégoldalról Marcelo találata mellett Ronaldo mindössze 32 perc leforgása alatt mesterhármast ért el az összecsapás második félidejében.

Az új szezont egyik csapat sem kezdte 100%-osan, hiszen a Benítez fiai rögtön egy 0-0-ás döntetlennel debütáltak a másodosztályból ismételten feljutó Sporting Gijon otthonában, igaz utána egy remek mérkőzésen 5-0-ra döngölték földbe a Betist. Az Espanyol ezzel szemben éppen fordítva kezdett, az első fordulóban hazai pályán 1-0-ra nyertek a Getafe ellen, majd a Villarreal otthonában 3-1-ra zakóztak a Sárga Tengeralattjárótól.


Danilo a válogatott mérkőzésről saroksérüléssel tért vissza, emiatt 3-4 hétre dőlt ki a brazil jobbhátvéd, mellette pedig Jamesre is párhetes kihagyás vár, ő a Peru elleni barátságos mérkőzésen szenvedett combizom sérülést. A kezdőbe így visszatérhet Carvajal, illetve Casemironak is jó esélye van arra, hogy a kezdőben kapjon helyet, mivel a már több mint 100 napja a csapat élén álló Benítez pihentetni szeretné Kroost, hogy frissen, feltöltődve irányítsa a csapatot a jövő heti Shakhtar elleni BL mérkőzésen.

Az örömre is van oka a Madridistáknak, hiszen a héten volt 10 kerek éve, hogy a kapitány, Sergio Ramos először léptett pályára Habfehér szerelésben. Szintén eheti esemény, hogy az IFFHS, azaz a Nemzetközi Labdarúgás-történeti és -statisztikai Szövetség a Blankókat választotta a 2014-es év legjobb csapatának, ennek fényében pedig két játékos, Ronaldo és Kroos is elismerésben részesült. A portugál Aranylabdás lett legjobb góllövő, míg a német a legjobb irányító címet zsebelte be. 


A Real Madrid várható kezdőcsapata:
Navas – Carvajal, Ramos, Varane, Marcelo – Modric, Casemiro, Isco, - Bale, Benzema, Cristiano Ronaldo.

Benítez 20 fős kerete az Espanyol ellen:
Kapusok: Keylor Navas, Kiko Casilla, Rubén Yánez
Védők: Carvajal, Arbeloa, Ramos, Pepe, Varane, Nacho, Marcelo
Középpályások: Kroos, Modric, Isco, Casemiro, Kovacic, Bale
Támadók: Benzema, Ronaldo, Jesé, Lucas Vázquez

Helyszín: Power8 Stadium
Időpont: 2015.09.12. – 16:00
Játékvezető: Inaki Vicandi Garrido

A mérkőzést a Sport2 16:00-tól élőben közvetíti.

Kelemen Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése