2015. július 15.

Osztályozó konferencia 1.

A szezon már régen véget ért és azóta már történtek dolgok, de mi egy picit le vagyunk maradva magunkhoz képest, így a konferencia is csak most következik, melyben Laskodi Ádám és Lakatos Miklós osztályozza a játékosok teljesítményeit. Az első részben a kapusok és a védekező játékosok kerültek górcső- és osztályozás alá.
Osztályozó konferenciánk következik!


Real Madrid 


Laskodi Ádám: Kicsit döcögősen indult a szezon a csapatnak, aztán Ancelotti fiai belekezdtek egy győzelmi szériába, ami nem kevesebb, mint 22 meccsig tartott. Decemberben elmondhattuk, hogy egy remek őszi szezont produkált a csapat. Aztán már a Klub VB-n kezdtek megmutatkozni a „leépülés” tünetei, aminek az okai között ott van a rotáció hiánya és a sérülések is. A nagyobb meccseket sorra elbuktuk. Két „apró” kupát sikerült csak begyűjteni. 
Pontszám: 7

Lakatos Miklós: Nos, nem tetszett az amit láttam a 22 meccses győzelmi szérián kívül... de még az sem tetszett, mert inkább tavasszal kellett volna legénynek lenni a gáton. Nyertünk két eldobható kupát, ízletesebb lett volna egy bajnokság, egy Spanyol Kupa, vagy Spanyol Szuper Kupa az Atletico ellen. Az sem tetszett, hogy nem tudtuk normálisan elverni a matrac készítő alakulatát sem... csalódás keltő szezon volt, a sok sérülés, a januártól kezdődő semmilyen játék és beletörődés... egyszóval szar
gyenge volt!

Pontszám: 5


Ancelotti 

L.A: Csak úgy, mint a csapattal vele sem volt gond körülbelül decemberig. Aztán jött minden sorba: fontos játékosok kiesése, nem rotálás, rossz húzások, ígérgetések, búcsúzás a spanyol kupától, később a BL-től, majd a bajnoki esélyektől. Ezt a szezont kell értékelnem, a pontszám is ezért lesz olyan, amilyen.
Pontszám: 7

L.M: Én szigorúbban nézem, mint Ádám. Nem értem mire az a 7 pont...nem volt az ura a csapatnak, ő is hibás, hogy idáig jutottunk. Nem csak a győzelmi széria után nem rotált... előtte sem. Oké, hogy fel lett forgatva a csapat a nyáron, de pont azért Ő lett a Real Madrid edzője, hogy az ilyen problémákat megoldja és kitaláljon egy felfogást. Nem tudott meccs közben újat húzni, nem tudta megtalálni a megfelelő taktikát a matracosok ellen... gyenge volt ő is ebben a szezonban, nem élt jól a lehetőségeivel.
Pontszám: 4


Casillas 

L.A: A kapitány. Na, hát ő kapott hideget-meleget. Ebben a szezonban fix kezdő kapusunk volt. Sokak szerint helytelenül. Voltak hajmeresztő hibái, kimozdulásai vagy épp nem kimozdulásai. Viszont ebben a szezonban is tartogatott néhány nagy bravúrt. 
Pontszám: Itt is 7-es. 

L.M: A Kapitány... vagyis a volt Kapitány. Hiányozni fog, de ez a szezon sem az övé volt. Voltak szép pillanatai, de látszott, hogy már nem a régi és nem is lesz ebben a csapatban soha többet... majd talán a Portoban. De igazán vissza is vonulhatott volna és egy gyönyörű búcsút is kaphatott volna... nem tudom annyira értékelni, hiszen Iker Casillas már nem Iker Casillas egy ideje.
Pontszám: 6



Navas 

L.A: A második számú kapus. Szerencséje volt, hogy nem csak a spanyol kupát kapta meg Ancelottitól, mert akkor nem sokszor láthattuk volna Real Madrid mezben. Jó, mondjuk így se nagyon, de azért ebben a szezonban is védhetett a bajnokságban, kupában, és életében először a BL-ben. Én jó kapusnak tartom. Nem klasszis kapusnak, de ha folyamatosan védene, akár azzá is válhatna. Hozta a kötelezőt, amikor beállhatott. 
Pontszám: 7

L.M: Amit Ádám írt, az minden így van... nem tudok többet hozzá tenni, csak annyit, hogy a karrierje ment tönkre azáltal, hogy ide jött és mélységesen sajnálom, mert több lenne benne...


Pacheco 

L.A: A spanyol kupában védett csak. Az egész sorozatot figyelembe véve, amiben a Real Madrid elindult 180 percet védett. Ennyi játékidőt nem illik értékelni úgy gondolom. 


L.M: -



Carvajal 

L.A: A szezon nagyobb részében én stabil teljesítményt láttam tőle. Küzdött, hajtott, védekezett, támadott. Nyilván voltak neki is pocsék meccsei, de kinek nem? Viszont, a sok kapott gólért a védelmet kell első sorban elővennünk.
Pontszám: 8

L.M: Nos, jó játékos, harcos és ott lángol benne a tűz, sokszor volt ő húzóember. Egy stabil szezont hagyhat a háta mögött és nem sok kivetni valót találunk benne. Szép volt... kíváncsi leszek, hogy Danilo érkezésével, hogy fog játszani és rivalizálni.
Pontszám: 8


Arbeloa 

L.A: Epizód szerepet kapott. Egy jó ideje már nem a régi a „spártai”. Pontatlanság, figyelmetlenség jellemezte többnyire a játékát. Lehet jobban járna, ha az utolsó 2-3 profi szintű évét máshol töltené.

Pontszám: 6

L.M: Neki is lejárt az ideje, el is ment szerencsére. Régóta várjuk már, sokszor olyan balgaságokat követett el, amiktől sírva fakadtam.
Pontszám: 5


Ramos 

L.A: Ebben a szezonban már nem volt annyira acélos és átjátszhatatlan, mint az első Ancelottis idényben. Nem tudott sokszor a védelem vezére lenni. Viszont, komoly hibái nem igazán voltak. 30-hoz közel illene már egy kicsit higgadtabban viselkedni a saját tizenhatos környékén szerintem.
Pontszám: 7

L.M: Nos... Ádámnak igaza van, voltak ,,fekete napjai" amik éppen a meccs napjára estek és olyankor redőnyt lehúzva játszott... ugyanakkor a világ legjobb játékosa a posztján és ez vitathatatlan tény, csak elég a statisztikára nézni. Jó helyen lesz nála a Kapitányi karszalag!
Pontszám: 7


Pepe 

L.A: Jó néhányszor sérülések hátráltatták. Amikor játszott, úgy vélem nem okozott csalódást. Az egyik legkevesebb szabálytalanságot elkövető védővé nőtte ki magát. Valljuk be, erre nem sokan számítottunk az idény elején (sem). Sok fontos közbelépése és mentése volt. A labdát is jól játszotta meg, szívesen indult meg vele, főleg hogy társhoz adta azt.
Pontszám: 8

L.M: Ádám nagyon a jókra emlékszik... én viszont emlékszem a sok hibáira is, amiket fontos tét meccsen követett el, ld. Barcelona, Atletico Madrid és stb. Nem volt valami ütős... az viszont tény, hogy már nyugodtabb, mint volt.
Pontszám: 6


Varane 

L.A: Sérülések miatt elég sokszor játszhatott. Látszik, hogy a tehetség jelzőt már kinőtte. Egy – két bizonytalanságtól eltekintve stabil szezont tudhat maga mögött.
Pontszám: 8

L.M: A jövő az övé, ha okos. Nagyon gyors, nagyon pontos... persze ő is ember és ő is hibázhat... de ha jól emlékszem, amikor a Ramos- Varane duett állt a védelem közepén, igencsak szép defenzív játékos produkáltak. 
Pontszám: 8

Nacho 

L.A: Nos, ha azt nézzük, hogy Ramos és Pepe az alapanyag a védelem belsejében és Varane a beugró, akkor Nacho a beugró beugrója. Nem egyszerű helyzet ez. A nem rotálás neki sem jött jól. Kevés meccs, kevés bizonyítási lehetőség, kevés emlék az ő szezonjáról.
Pontszám: 6

L.M: Ritkán kapott szerepet... és el is vérzett rendre ezeken a meccseken. Ennyi.
Pontszám: 4

Marcelo 

L.A: Egyénileg ő nem panaszkodhat. Felszántotta a pályát, ha kellett, ha nem. A védekezést is megoldotta legtöbbször. Gólpasszok, gólok is fűződnek a nevéhez. Kevés meccse volt, ami rosszul sikerült volna.
Pontszám: 9

L.M: Na... Marcelo... egy igazi futrinka volt, hol elől, hol hátul... mindig hajtott a győzelemért, sok támadásból vette ki a részét... ugyanakkor sok támadást állított meg és blokkolt. Nem kell többet cikkezni róla, nagyon jó volt a hozzáállása.
Pontszám: 9

Coentrao 

L.A: Na, a másik „tiszteletbeli” tag. Ancelottinál ő akkor is sérült volt, amikor nem. Ha volt olyan játékos, akiben az olasz edző nem bízott, akkor az bizony a portugál szélső bekk. Amikor mégis játszott, nem okozott nagy csalódást. Szeret küzdeni és tud is, meg védekezni is.
Pontszám: 8

L.M: Kevés játéklehetőséget kapott, amikor meg szerepelt... hát nem volt olyan rossz. Ám, de nagyon sérülékeny, most is lesérült és egy hónapos a felépülési ideje... nem tudok többet írni.
Pontszám: 6


Folytatás következik, a csütörtöki napon.



Lakatos Miklós, Laskodi Ádám

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése