2015. július 5.

Évértékelő 2014/2015

Egy újabb szezont hagyhatunk a hátunk mögött, mely sokkal ígéretesebbnek tűnt a kezdetek kezdetén, mint ami valójában kisült belőle. Címvédőként indultunk jó néhány sorozatban, legfőképpen a Bajnokok Ligájában és komolyan elhittük, hogy mi lehetünk az elsők akik megvédhetik eme címüket. Nos, ezen kihívásunk kudarcot vallott és ismét egy olyan szezont mögött állunk, amely felkavarta az álló vizet. Éves összegzésünk és értékelőnk következik!

Azért jelent meg ez a cikk most... bő egy hónappal a szezon zárása után, mert még csak most jutottunk el odáig, hogy ,,dolgozzunk" is valamit. Személy szerint számomra rengeteg vizsga volt felhalmozva a június havunkra, amikre jócskán készülni kellett és igencsak elszívta az összes energiámat, nem beszélve az ihletről. Tudniillik, ha nincs ihlet nincs cikk sem. Ez a két tényező függ egymástól. No de, mára már minden lecsengett így újra a kezeimbe vehetem a laptopot és újra kint a szabadban, madár csicsergés mellett alkotok valamit a számotokra.

Előzmények

A 2013/2014-es év egy reményekkel teli esztendő volt, nem hittük, se nem gondoltuk, hogy ennyire sikeres lesz majd. Ám de az lett. Épphogy megjött Carlo Ancelotti azon nyomban megnyertük a Spanyol Kupát a Barcelona és a Bajnokok Ligáját az Atletico Madrid ellen. Örömmámorban úsztunk és úgy éreztük, hogy a hegy tetején állunk... és azt vallottuk, hogy a következő szezon robbanni fog, ugyanis mindent amit szeretnénk ezzel a kerettel és ezzel az edzővel el fogunk érni. Mindent! Mindent, amit szeretnénk! Majd jött a nyár és az a keret, amely elhódította a Tizediket és amely odaverte a katalán sztárklubot szét lett baszva... hogy is fejezzem ki magam... szét lett rombolva. Mint amikor a kis óvodás felépít legókockákból egy gyönyörűséges várat, amely erős talpazatokból és erős falakból áll továbbá biztonságot nyújt a bent élő legóembereknek csak úgy összeomlik, mert oda megy egy gonosz óvónéni és szétrombolja, hiszen neki ez nem jó helyen és nem jó színekkel lett felépítve. A mi tavalyi csapatunk is így lett szétrombolva. Mindent, amit elért Ancelotti a föld alá rombolta Pérez azáltal, hogy tavaly nyáron szétrombolta a várat. Ergo, ebből mi következik? Újra kell építeni... újra... és vagy sikerül, vagy nem... vagy nyerünk vagy nem. Hát mindenki tudja szerény véleményem szerint, hogy mi lett a következménye.



Az idei szezonra tehát egy ismeretlen csapattal vágtunk neki és kulcsemberek távoztak... kulcsemberek... akiknek komoly szerepük volt az előző idény sikerek elérésében. Elment ugye Di Maria, Xabi Alonso, Diego López... és ami még fontos, hogy Zinedine Zidane a Castilla edzője lett, vagyis más lett ezután a másodedzőnk, Fernando Hierro személyében. A csapatunkhoz érkezett még Kroos, James és a nyár végén Chicharito is. Fontos emberek lettek lecserélve. Nem azt mondom, hogy Kroos gyenge játékos és nem tudja ugyanazt, mint Xabi Alonso, vagy ugyanígy James és Di Maria... de felborult az egyensúly és az összeszokottság, felborult az öltöző. Nem beszélve a gyenge kispadról, a sok 100 milliós játékos gyenge formáiról. Így vágtunk neki a szezonnak, és hát ekkor még nem tudtuk, hogy semmit nem fogunk nyerni, de bizton hittünk abban, hogy nem sok vizet zavart ez a nyári belenyúlás a szezon sikerességében. Most kijelentem biztosan: DE sok vizet zavart! Köszönjük Pérez úrnak!

Évértékelő 2014/2015

Elkezdtük tehát a szezont és máris elveszítettük a spanyol szuper kupát az Atletico Madrid ellen, ámde megnyertük az Európai Szuper kupát a Sevilla ellen. Az egyik szemünk sírt, a másik nevetett. De nem tulajdonítottuk nagy gondnak ezt a vereséget a matracosok ellen. Főcélunk az volt, hogy bajnokságot nyerjünk és Bajnokok Ligáját védjünk. Nos, a szekerünk igencsak jól indult meg a hegynek felfelé, szokatlanul jól és ahhoz képest, hogy a csapat fel lett forgatva, nagyon ütősek voltunk. A bajnokságban egészen a téli szünetig mi voltunk az ászok, nem tudom hány meccses győzelmi szériát produkáltunk (talán 22?), a BL-ben meg nagyon jól hoztuk a formánkat. Elvertük a Liverpoolt, elvertük a Barcelonát és szinte mindenki térde borult a Nagy Királyi Gárda előtt. Már- már a világcsúcsán voltunk, mi voltunk az Istenkirályak, folyamatosan rólunk cikkeztek az újságok és ódákat zengtek arról, hogy milyen bomba formában vagyunk, mi vagyunk a világ urai, amit még azzal is bebizonyítottunk, hogy megnyertük a 2014-es klub világbajnokságot, kérdés- kérés és óhaj-sóhaj nélkül.



Majd jött a téli a szünet és valami megtört... Modric ugye már kiesett az ősz vége felé és jó néhány hónapra nélkülöznünk kellett. A téli szünetben kikaptunk az Ac Milan ellen és innentől kezdve elindult a lejtmenet... amit eddig megtettünk utat sutba dobtuk és elindultunk a lejtőn lefelé igencsak nagy sebességgel. Jött a spanyol kupa, ahol az Atletico Madridot nem tudtuk legyőzni, majd jöttek a bajnokságban a folyamatos gyenge teljesítmények és az éppen hogy győztünk című meccsek. Közben lesérült James is, és ez is az is... egy kezem nem lenne elég ahhoz, hogy összeszámoljam kik voltak a sérültjeink és ki hányszor sérült le... mert volt aki, a szezon során többször is sérült volt. Egy újabb szempont, ami hátráltatta a csapatunkat. A rotáció hiánya volt jellemző ránk, ami minden bizonnyal Ancelotti, de legfőképpen Pérez hibája. Miért? Azért, mert a nyáron nem 100 milliós embereket kellett volna igazolni oda, ahol már van ember és igen csak jó játékosok azok... és azoknak a helyére, hanem alternatívákat, azaz cserelehetőségeket kellett volna igazolni. Két lépést tettünk előre, hármat vissza a nyári átigazolási politika miatt, hála az őszhajú és pszichésen pénzmániás Pérez úrnak. Tehát január és február környékén igencsak megfeneklett a hajónk és csak tengődtünk a nagy hullámok között.



Nagy mázlival és szerencsével jutottunk tovább a BL negyeddöntőjébe a Schalke ellen és igencsak nagy mázlival kerültünk be az elődöntőbe is... ahol már nem volt se szerencsénk, se mázlink és a sors fintora pedig, hogy Morata volt az aki úgymond továbblőtte a zebrákat a döntőbe. A Bajnokok Ligájából kiestünk és így maradt a bajnokság, amire úgyszintén csekély esélyünk volt, ugyanis már jócskán a Barca mögött helyezkedtünk el, akik hallatlan nagy munkamoráljukkal és kirobbanó formájukkal tartották meg az első pozíciót és győztek le minket a tavaszi El Clasicon. Az elődöntőből való kiesés után körvonalazódott bennünk a tény, miszerint ez az év egy kuka, dobhatjuk ki, felejthetjük el. Ugyanis el lett cseszve az egész a legeslegelején. A sok sérülés is azért volt, mert a játékosaink rengeteget güriztek és alig lettek pihentetve... ez igen tény, hogy Ancelotti lelkén szárad, de mit tehet egy diktátor ellen? Pérez, a pénzhajhász ellen? A marketingelnöke ellen, aki még az anyját is eladná, csakhogy gyarapodjon a mezeladások száma... a Juventus elleni fiaskó után pedig elkezdődtek a pletykahírek írása, melyekben folytonosan Ancelotti távozásáról írtak. Ami végül meg is történt. Pérez úr nem vállalta fel a felelősséget tettei iránt és újból két év után kirúgott egy edzőt. Nem elég, hogy lerombolta a tavalyi várat, de még ki is dobja az egészet a kukába és venni kell egy másik legókészletet jó pénzért.
Elküldte Ancelottit a következő indokkal: ,,nem tudom". Hogy mi vaaaan? Na neeeee! Mi vaaaaaan? Na neeeeeee! 


Elnök az ilyen? Hát annyi belelátása nincs a fociba, mint Margit néninek a Facebookba. Megkérdezik tőle, hogy miért és nem tudja a választ? Én tudom! Én nagyon is jól tudom.... és most le is írom. Azért kérlek szépen, mert fénypontba akart kerülni. Nem nyert a csapat semmilyen kimagasló edényt, nem került rivaldafénybe... és ez így helytelen. Majd ő tesz róla, hogy napokig mi legyünk a téma, így vagy úgy... ő döntött... és elküldte Ancelottit és leszerződtette Benítezt. Úristen, micsoda húzás. Megint egy új edző, nem hiszem el. Megint egy új legókészlet és megint a nulláról kell építkezni... és megint jön a megint... és megint basszus. MIKOR VÁLTJÁK LE PÉREZT??? Egyszerűen utálom ezt az embert, hányingert kapok tőle... ez a csapat többet érdemel, mint egy ilyen senkiházit, aki úgy cserélgeti kénye kedvére az edzőket és a játékosokat, mint más a szaros alsógatyát. Hát elképesztő! Nincsenek szavak rá. Most meg még itt a téma, hogy Ramos lehet, hogy távozni fog... na kész, szégyen Real Madrid szurkolónak lenni sajnos, mert van egy köcsög elnökünk aki nem tud megüllni a seggén. Más csapatok elnökei nem szerepelnek ennyit, mint ez a kis görcs... ők megülnek a háttérben és hagyják a dolgokat folyni... ez meg mindig beleszól és mindig rombol... itt éli ki magát, TAKARODJ EL!!!



Összegzés

Az idény nem sikerült olyan jól, mint az vártuk. Az állóvíz fel lett bolygatva és mára már az egész vizet kiszivattyúzta és új vizet tölt a tavunkba. Bízom egy jobb folytatásban, Benítez képességeiben... bár nagyon nem örülök az érkezésének és nagyon ellenzem. De azt kérem, hogy cáfoljon rám és lepjen meg... alkosson valami jót. Célunk a nyárra tekintve a cserepad megerősítése legyen és egy új, és működő filozófia megteremtése. Nem először éljük át, hogy a nulláról kell építkeznünk... lassan megszokottá és hétköznapivá válik. De reménykedem, hogy nem tart sokáig az építkezés és, hogy nem kezdődik elölről a 2003-as év utáni évek süllyedés a mélybe Titanic módra c. koreográfia. Nagyon mérges és csalódott vagyok... de nem tehetünk semmit ez ellen és ezt kell szeretni. A legjobb, amit tehetünk az az, ha bizakodóak vagyunk és hiszünk egy sokkal jobb folytatásban.



Az idei szezonra a maximális 10 pontból, 4 pontot adok. Köszönöm a figyelmet és, hogy egyáltalán eljutottak a cikkem végéig. Még egyelőre nem megyek nyári szünetre, ugyanis az osztályozó konferencia, melyben egyesével kerülnek a játékosok górcső alá még hátra van. Tartsatok továbbra is velünk és jó napozást kívánunk! Ne felejtsétek a megnövekedett hőséggel nagyon fontos a megnövelt folyadék fogyasztás, ami inkább víz legyen, mint bármi más.

Hala Madrid!


Díjátadó

A szezon legjobbja:
Cristiano Ronaldo




A szezon ,,ganéja", Pavón- díj:
Gareth Bale




A szezon aranya:
Luka Modric




A szezon legjobb mérkőzése:


A szezon legrosszabb mérkőzése:


A szezon gólja:


A szezon assistja, Guti- díj:



Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése