2015. április 13.

Városi derbi a BL negyeddöntőjében



Több mint egy hónap elteltével a Real Madridnál ismét a Bajnokok Ligája került terítékre, a Habfehérek soron következő ellenfele pedig nem más, mint a városi rivális Atlético Madrid lesz a Berlinbe vezető úton. Az elmúlt időszakban nem ment jól a Királyiaknak Simeone együttese ellen, de Ronaldóéknak most újra esélyük nyílik kiköszörülni a csorbát.


Ancelotti és a csapat gőzerővel készülnek a 2015-ös év harmadik derbijére, hiszen kedd este a Matracosok otthonban, a Vicente Calderón stadionban kell bizonyítani a városi rivális Atlético Madrid ellen, méghozzá a Bajnokok Ligája negyeddöntőjének keretében. A figyelem most a kedd esti BL derbire szegeződik, mindenki azt találgatja, hogy a Blankók végre képesek lesznek-e legyőzni az elmúlt időszakban mumussá váló Atléticót.
A két alakulat az elmúlt években sok harcot vívott már meg egymással és nem csak a bajnokságban, hanem a Bajnokok Ligájában, a spanyol kupában és a szuperkupában is. A mostani BL negyeddöntő első felvonása már a harmadik derbije lesz az idei esztendőnek és még csak április közepén tartunk. A 2015-ös év első összecsapásai a spanyol kupában történtek. A két együttes január 7-én találkozott egymással a Vicente Calderónban a legjobb 16 között, ahol a hazaiak 2-0-ás győzelmet arattak Raúl García és Jiménez találatainak köszönhetően. A visszavágóra egy héttel később, január 15-én került sor a Bernabéúban, ahol Ancelotti fiai csak egy 2-2-es döntetlent tudtak kicsikarni a mérkőzésen, így ideje korán búcsúztak a spanyol kupától. A harmadik összecsapás február 7-én, a bajnokság 22. fordulójának keretében történt, amikor is a Matracosok hazai pályán 4-0-ra ütötték ki a Habfehéreket.


A futballban szokás mondani, hogy „idegenben jó az iksz!” Ez most nem igaz, Ancelotti fiai nem engedhetik meg maguknak ezt a kényelmet, bizonyítani, sőt, nyerni kell! Eljött tehát az ideje, hogy a Blankók visszavágjanak Simeone alakulatának, kedd este el is lehet kezdeni a törlesztést. Jó ómen, hogy az olasz mesternek az idény során először az összes játékos a rendelkezésére áll, így Ancelotti a teljes 23 fős kerettel készülhet a rangadóra. Az is pozitívum, hogy a válogatott szünet után következő 3 bajnoki mérkőzés mindegyikét simán hozta le a csapat, így a srácok önbizalomtól duzzadva készülhetnek a kedd esti találkozóra. Nem lehet szó nélkül elmenni amellett sem, hogy a Ronaldo - Benzema duó szerezte a legtöbb találatot az idei BL kiírásban, szám szerint 14-et. Ebből a portugál csillag 8 góllal vette ki a részét, míg a francia csatár 6 alkalommal mattolta az ellenfél hálóját. Ha mindez még nem lenne elég, akkor azt is meg kell jegyezni, hogy a hétvégi bajnokin Ancelotti több kulcsjátékosa is pihent, így most minden adott a Királyik győzelméhez.


A statisztika kedvelőinek néhány adat a 2014/2015-ös idény összecsapásairól: A két madridi együttes a mostani szezonban 6 alkalommal találkozott egymással, amely mérkőzésekből 4 alkalommal az Atlético hagyta el győztesen a pályát, kétszer pedig döntetlen született. A 6 találkozón összesen 16 gól esett, amely 2,67-es gól/mérkőzés átlagot jelent. A gólokon túlmenően elképesztő számú sárga lap került felmutatásra, összesen 53 darab, amelyek után meglepő módon csak 1 piros került kiosztásra.
A BL-ben kapott lapokat tekintve a Habfehérek oldaláról Kroosnak, Marcelónak és Coentraónak van félni valója, a Matracosok közül pedig Ansadit, Gabit, Jesús Gámezt, Mario Suárezt és Fernando Torrest fenyegeti eltiltás a visszavágóra, ha az első felvonásban lapot kapnak. Ezeknek megfelelően kedd este feszült hangulatra, nagy iramra és kemény összecsapásra van kilátás. Hurrá! Hala Madrid!


A Real Madrid várható kezdőcsapata:
Casillas - Carvajal, Varane, Ramos, Marcelo - Bale, Modric, Kroos, James - Benzema, Ronaldo

Ancelotti 23 fős kerete az Atlético ellen:
Kapusok: Casillas, Navas, Pacheco
Védők: Carvajal, Arbeloa, Ramos, Pepe, Varane, Nacho, Marcelo, Coentrao
Középpályások: Modric, Kroos, Khedira, Illarra, Isco, James, Bale, Lucas Silva
Támadók: Ronaldo, Benzema, Chicharito, Jesé

Helyszín: Estadio Vicente Calderón
Időpont: 2015.04.14. – 20:45
Játékvezető: Milorad Mazic (szerb)

A mérkőzést a Sport 1 (20:00) élőben közvetíti.

Kelemen Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése