2015. március 7.

Főpróba a Bajnokok Ligája előtt... Athletic Bilbao - Real Madrid



A spanyol bajnokság 26. fordulója következik, melynek a lejátszása idegen hadszíntéren kerül sor, mégpedig a Baszkföldön. Harcosainknak volt egy hetük, hogy a múlthéten elszenvedett tengeralattjárói "fiaskót" elfelejtsék, továbbá levonják a mérkőzésből adódó konzekvenciákat és újult erővel készüljenek egy újabb nagy csatára... az Athletic Bilbao ellen. 



A "baszkföldi csata" szombaton 18 órától veszi kezdetét, vagyis a cikk megjelenésétől számítva pár óra múlva. Nem tudni, hogy milyen formában van a csapat, ugyanis egyszer fent, egyszer lent van a gárda... a probléma már csak az, hogy ez hetente változik. Ráadásul, most egy olyan alakulat ellen kell jó játékot előadniuk a fiúknak, amelyik ellen egyik csapatnak sincs könnyű dolga... hát még egy a formájából kieső Real Madridnak. Nem szabad többet botlanunk, ugyanis a minket üldöző Barcelona mindössze két pontnyi hátrányban lohol a 2. pozícióban, arra a pillanatra várva, hogy eladjuk eme előnyünket. Egy rossz döntetlen és egy Barca győzelem azt jelentené, hogy azonos pontszámmal rendelkezne a két gárda. Ezt nem szabad megengednünk, nem szabad hibáznunk. Bízom Carlo-ban (bár már egyre fakul a bizalmam), hogy képes valamit kitalálni, valamiféle rendszert kialakítani, feltüzelni a játékosokat a harcra. A múlthéten egy összevisszaság volt minden, és azelőtt is, meg azelőtt is és stb. A múlthéten például azt hittem, hogy angol bajnokit nézek, hiszen annyit ívelgettünk, mint valami angol középklubcsapat. Csak ívelésből próbáltunk gólt szerezni. Nincs játékfelfogása a csapatnak, ez pedig probléma. No de nézzük magát a meccset és a tényeket.

Hozd magad formába, öreg!!!
Athletic Bilbao - Real Madrid


Az Athletic a bajnokságban jelenleg a 10. helyet foglalja el, ám ugyanakkor a Spanyol Kupában finalisták és komoly esélyük van kiharcolni, a Spanyol Kupa elsőséget a Barcelona ellen. Én nekik fogok drukkolni. A Bilbao idényének is volt egy holt része, nem mindig voltak a legjobb formájukban. Most azonban mintha elkapták volna a gépszíjat és rendesen törnek felfelé, mint ahogyan a  talajvíz szokott. A hazai mérlege a baszk alakulatnak, viszont nem túl fényes. Tizenkét mérkőzésből, mindössze 4 győzelem, három döntetlen és 5 vereség szerepel a nevük mellett. Így azért jó eséllyel pályázhatunk a 3 pont megszerzésére, ha végre koncentrálunk a taktikára és nem csak szaladgálunk, mint a hülye gyerekek. Mi sem büszkélkedhetünk nagy tettekkel, sajnos... de no para, a szezon vége még odébb van, így kilehet még minden ballépésünket javítani.

113 év történelem...
A keretünkbe már Khedira is bekerült sajnos... viszont - fájó kimondani, de- nagy szükség van rá, a frissen tartás, a rotáció és a taktika szempontjából. Bármennyire is analfabéta a focihoz, most minden erőre szükség van, hogy győzedelmeskedni tudjunk. Igen... még ő rá is szükség van. Már csak Ancelotti-nak kellene észbe kapnia, hogy a bevett 11 kezdőjátékoson túl vannak még jó néhányan, akik bizonyítani szeretnének... és nem a 81' percben kellene először cserélni. Remélem olvassa most a beharangozónkat. Mindemellett nem érdekel, hogy ő mit mond, mit magyarázkodik el arról, hogy mire van szükség és mire nincs... nem érdekel, hogy nincs szükség a rotációra, mert mindenki épp és egészséges és bomba formában van... hát persze, hogy abban van mindenki, sorra nyerjük a meccseket 5 gólos különbséggel... ja várjál már. Dehogyis! Még a döntetlen is éppen, hogy jön... egyszóval, igenis kell a vérfrissítés, és ne mondja nekem senki, hogy nem kell, mert igenis kell! Kell! Szegény Toni Kroos... mint egy... nem is tudom. Kifacsart ananász, narancs, szilva stb. Mindegy, nem ragozom tovább. Sokunknak bánatára Modric még mindig nem lesz bevetve, a keretben sincs benne. Remélhetőleg minél hamarabb szolgálatba lép, mert szükségünk van rá, mint a szegénynek egy falat kenyérre. Egyes források szerint, a hétközi Bajnokok Ligája összecsapásán már jelen lesz, mint cserelehetőség... reméljük be is fogja cserélni a Mester!

Hiányzik Modric!!!
A keretben helyet kapott még Coentrao is most már, de több, mint valószínű, hogy csak csereként fog rá számítani Ancelotti. Mondjuk ez nem is csoda, Marcelo olyan formában nyomja most, hogy szavak nincsenek rá. Ízig- vérig küzd... ez már valami.


A kezdőnkben nem hiszem, hogy sok változás lesz. A kapunkat a Kapitány fogja őrizni, a nyakamat teszem rá. Előtte a Carvajal- Varane- Pepe- Marcelo négyes fogja alkotni a védelmünket. Hiányzik már Ramos is nagyon, ugyanis vannak megingások a védelmet illetően. Ezt világosan láthattuk a múltheti mérkőzésen is, meg azelőtt is. De hátha, sikerült összekapniuk magukat a srácoknak.
A középpályán három fiatalember kap helyet, az egyik az hót-ziher, hogy Toni Kroos. Meglepődtetek mi? Alig játszott ebben a szezonban a srác, most talán lehetőséget kap. A másik valószínű, hogy Isco lesz, a harmadik pedig vagy Khedira, Lucas Silva vagy Illaramendi lesz. Ezt még maga Ancelotti sem tudja, majd eldönti. Remélhetőleg már eldöntötte.


A gólokért pedig továbbra is a fantasztikus trió, a BBC felel. Akik mintha visszaestek volna, ebben a félévben, mind a teljesítmény, mind a gólok terén. Az biztos, hogy ez a harmatgyenge teljesítmény a Barca triumvirátusa, vagyis az MSN ellen kevés lesz. Bízva bízom bennük, hogy megtalálják a helyes utat.


Befejezés

Zárva beharangozónkat még elmondanám, hogy ma este egy izgalmas, eseménydús meccset várok, ahol nem kell attól rettegnem, hogy ,,jaj meg lesz-e a három pont vagy sem, jaj gólt kapunk-e vagy sem, jaj Bale de béna vagy, jaj Ronaldo megint csapkod, jaj Kroos lépni alig bír, Jaj Ancelotti miért nem cserél, jaj te sügér Varane mit csinálsz, jaj Benzema, mit hagytál ki?". Bízom abban, hogy egy hét elteltével változott valami, amit jóra lehet értékelni. Jót tenne a csapat önbizalmának és a mi lelki nyugalmunknak is egy gólparádés győzelem. Meglátjuk, mindenesetre én örülnék, ha nem hármasokat és ketteseket kellene osztogatnom a meccs utáni értékelőben... még ha nagyon szigorú is vagyok...mondjuk Ádám a jószívűbb és pozitívabb is.

Márciusi részeredmények
Zárom tehát a beharangozónkat, ma kora este 18 órától elkezdődik a "baszkföldi csata", bizonyára véres harc lesz... de a győzelemért vért kell izzadni.

Nem mellesleg a klub pénteken ünnepelte a 113. Születésnapját, megérdemelné a címer a győzelmet, így utószülinapi ajándékként! 

ISTEN ÉLTESSEN SOKÁIG, REAL MADRID!!!

Tartsatok továbbra is velünk, hogy ne maradjatok le semmiről.


Hala Madrid!!!

Athletic Bilbao - Real Madrid
26. forduló

2015.03.07. 18 óra
Tv: Sport 2


Lakatos Miklós


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése