2015. január 30.

Cristiano nélkül, a Sociedad ellen... Real Madrid - Real Sociedad




Ismét a hátunk mögött hagytunk egy igen hosszú és fáradtságos, munkával telt hetet. Kezdődik a hétvége és vele együtt egy újabb megmérettetés... ezúttal, az igen csalafinta Sociedad ellen. Legutóbb, a Córdoba otthonában sikerült a három pontot bezsebelnünk, szombaton 16 órától ugyanezt megtehetjük, csak hazai pályán, Cristiano Ronaldo nélkül. Meccsbeharangozónk következik.



Mint már azt írtam, a múlthéten ugyanebben az időpontban a Córdoba ellen játszottunk és vertük el őket úgy, hogy azt még nézni is fájdalmas volt....na nem azért, mert annyira betyárul jól kergettük a labdát, épp ellenkezőleg. Tulajdonképpen a Córdoba lesöpört minket aznap a pályáról, sokkal agresszívabbak, célratörőbbek voltak, mint mi, csak a gólhelyzeteiket puskázták el. Ám egy gólt így is sikerült szerezniük, rögtön a mérkőzés legelején, büntetőből. Azonkívül, hogy a bíró felmutatott két pirosat na meg, hogy Ronaldo-nál elgurult a gyógyszer sok érdemleges esemény nem történt a mérkőzésen. Egyszóval, piszok gyengék voltunk és csak a szerencsének volt köszönhető a 3 pont megszerzése. 
Remélhetőleg azóta sikerült összeszedniük magukat a srácoknak és oda csapnak a lovak közé, ugyanis nem lesz egy gyaloggalopp ez a Sociedad elleni találkozó. Pláne Cristiano Ronaldo, Luka Modric és Pepe nélkül.


Real Madrid - Real Sociead

Ha jól emlékszem, akkor a szezon elején pontosan ők voltak azok, akik egy 2-0-ás hátrányból csináltak hülyét az egyik, nagy nevű és múlttal rendelkező klubból... jaaa, hogy azok mi voltunk?! 
Bizonyára mindenki emlékszik- hogy is lehetne azt elfelejteni? A szénánk fantasztikusan állt, majd az első félidő vége előtt sikerült kiegyenlíteniük, aztán a másodikban belénk szúrták a tőrt és kivégeztek bennünket, a saját szentélyükben. De jön még kutyára dér....
Most ők jönnek hozzánk és ha Carlopapa okos, akkor úgy küldi őket haza, hogy ezt a szombati napot, a Sociedad fekete napjaként fogják emlegetni.
Ha, csak a statisztikára hagyatkozunk, akkor azt mondhatjuk, hogy nem fogunk megállni 5 gól alatt... de, ha viszont a tényekre... akkor bizony van mitől félni valónk. Nem vagyunk éppen a legjobb formánkban, Ronaldot és még sok más kulcsjátékost nélkülöznünk kell. Ancelotti túl sokat rágózik, ami frusztrálja a srácokat és nem úgy teljesítenek a pályán, ahogyan azt kellene. Kevesebb rágó, több játék... ezt üzenem!
No de komolyra fordítva a szót, szombaton bármennyire is könnyűnek ígérkezik az összecsapás, már most előre, még a csalódások előtt és a félreértések elkerülése végett elmondanám, hogy kutya kemény meccs lesz, mert ezek - mármint a Sociedad- elhitték magukról, hogy ők megverhetnek minket és úgy gondolják, ha egyszer sikerült hazai pályán, akkor most miért ne sikerülne? És még a helyszín sem fogja őket érdekelni. Nagyon komoly felkészültséget igényel ez a párharc, ugyanis csak így fogunk tudni győzni. Mialatt én írom ezt a cikknek nevezett akármit, a fiúk épp most edzenek utoljára a találkozó előtt. Bízva bízom abban, hogy Carlo alaposan átbeszélte a fiúkkal a taktikát és úgy futunk ki a gyepre, hogy leseprünk onnan mindenkit, aki nem a mi színeinket képviseli.


 Volt egy hetünk a felkészülésre, nem akarok kifogásokat hallani, győzelmet szeretnék. DE most nem olyan győzelmet, mint amilyen az volt a Córdoba ellen, mert akkor esküszöm, hogy szallonát csinálok mindenkiből. Élvezni akarom a meccset, miközben jóízűen nassolgatok és iszok - no meg hangosan szurkolok. Azt akarom látni a pályán, hogy a "fiaink" meghalnak a címerért, hogy vérig küzdenek, hogy arra a 90 perce elfelejtenek minden magánéleti sérelmet, és kizárják a magánügyet. Azt akarom látni, hogy mindenki 100%-osan koncentrál, a győzelemre és a góllövésre. Azt akarom látni, hogy felszabadultak a srácok, hogy nem kínszenvedés végignézni 1 passzot, hogy nem kell félnem attól, hogy na most mikor kapunk egy gólt, vagy éppen mikor állítanak ki valakit. Azt akarom látni, hogy pucérra vetkőzve egy csaj...... khm. Eltértem a lényegtől.
Élvezetes focimeccset akarok, mert még ebben az évben nem nagyon láttam tőlük olyan játékot, amitől a tv előtt ülve felállt volna...
Ha hinni lehet a híreknek akkor az egyik friss "husink" akár debütálhat is a szombati "rangadón", ám a hírek azt is tudni vélik, hogy csak csereként lép majd pályára Lucas Silva és a helyén Illaramendi fog kezdeni.
Bár James benne van a keretben az elmúlt napokban arról cikkeztek, hogy kérdéses lehet a szereplése a Sociedad ellen, ugyanis valamilyenféle influenzával küszködik. Jobbulást kívánunk neki ezúttal is és figyelmeztetjük, hogy Ő már nem eshet ki a szekérből, különben egészen Kolumbiáig rúgom el.
Végül is, minden adott egy jó meccshez, talán Bale még jobban ki fog teljesedni Ronaldo hiányában, talán Khedira nem lesz annyira falábú, talán Benzema ugyanúgy fog küzdeni, mint ahogyan azt tette a múlthéten és amiért ötöst is kapott tőlem, a meccs utáni értékelés során, talán Varane bizonyítani fog és nem lesz annyira gyökkető, mint volt a múlthéten, talán lesz középpályánk, talán nem fog annyira rágózni a Papa, talán nyerni is fogunk, talán nem fog esni a hó itt Magyarországon, és talán nem fog késni a vonatot sem, és talán látni is fogom a meccset, és talán értékelő is lesz a meccs után. Apropó! Meccsértékelő.... inkább majd a cikk legvégén. Térjünk át egy másik témára inkább.


Polgárpukkasztás, felháborodás

A múlthéten kikerült az oldalunkra egy cikk, amely azt vázolta fel, hogy hogyan járna a legjobban a Real Madrid egy igen tehetséges -mondjuk legyen...- cikkíró szerint. Ő azt írta le, hogy a Real Madrid nem veszítene sokat, ha eladná a legnagyobb sztárját, Cristiano Ronaldot. Hozott fel érveket, leírta a sérelmeit vele szemben, hogy miért kellene mennie, hogy hogyan nézne ki utána a csapatunk és stb.
Én úgy vélem, hogy amit vélni vélek, azon belül a véleményem szerint, ez a cikk egy korrekt megfogalmazás volt az ő részéről. Jó picit túlzásba esett és elvetette néhol a sulykot, kicsit személyeskedett is, becézgette is... oké elismerem. Na de, ami azután történt, hogy kikerült a cikk az oldalra... hát az valami apokalipszis volt. Mintha átéltem volna azt, amit a szegény zsidók Hitler uralma alatt. Jézusmária... boldog- boldogtalan hozzászólt a cikkhez és ahelyett, hogy a saját véleményét írta volna le, korrekt és normális hangnemben, inkább elkezdett személyeskedni, obszcén szavakat használni és minden nyomdanemtűrő szavakat legépelni... Atya Úristen! Nem hittem a szememnek. De úgy látszik, hogy sok embernek nincsen véleménye és csak hőbörögni tud, ha valami nem tetszik neki. Tudjátok, hogy hol és mikor tanul meg az ember saját véleményt alkotni? Ha nem akkor, elmondom: az általános iskola 6. osztályában... legkésőbb 9-ben, már a középsuliban. Akinek nincs véleménye akkor az, hogy érettségizett le egyáltalán? Már ha le érettségiztek azok az egyedek, akik ilyeneket írtak.... Mindegy.
A lényeg a lényegben az, hogy nekünk ezzel a cikkel semmiféle rossz célunk nem volt, belegonolni sem mertünk, hogy ekkora "forradalom" fog kitörni. Mindössze annyi történt, hogy a vendégszerkesztőnk felkeresett engem és megkérdezte udvariasan, hogy írhatna-e cikket Ronaldoról? Én rábólintottam és megírta. Amikor átolvastam úgy gondoltam, hogy lesznek emberek akiknek ez nem fog tetszeni, na de majd azok szépen leírják az egyet nem értő álláspontjukat és annak az okait. De ehelyett, csak lestem mint borjú az új kapura.

Na most figyelj!!
Nem kell egyetérteni minden cikkünkkel, nem is várjuk ezt el... mindössze a tiszteletet kérjük, ahogyan mi is megadjuk azt nektek. Mivel ez a blog a szubjektív vélemény kifejtéséről szól, így semmilyen törtvényt nem szegünk meg azáltal, ha leírjuk a véleményünket. Ha tetszik Like, ha nem tetszik akkor írd meg, hogy miért és ne rögtön anyázz....

Például bemutatom, hogy hogyan kellett volna érvelni ez ellen a cikk ellen, amolyan érettségi szempontok alapján:

,,Én ezzel a cikkel nem értek egyet, mert úgy vélem, hogy Cristiano Ronaldo igenis hasznos tagja lehet még a csapatunknak, a kora, a viselkedése alapján. Nem beszélve a gazdasági háttérről, ugyanis igen fontos alappillére ő a csapatunk gazdaságának. Úgy vélem, hogy sok pénztől esnénk el, ha ő már nem lenne itt: jegybevételek, mezvásárlások, szponzori pénz és stb. Ugyanis vannak akik szimplán Ronaldo miatt járnak ki a meccsekre. De a legfontosabb szerény véleményem szerint, hogy van még benne kraft, azaz még sokáig a csapat húzóember lehet, amennyiben összeszedi magát fejben és lélekben. De miért ne szedné? Ő egy igazán maximalista ember, mindig a legjobbra törekszik és mivel a fizikai állapota különleges így úgy vélem, hogy 35 éves koráig is hasonló szinten fogja nyomni a futballt, mint most... persze már nem ennyire hatásosan, hiszen egyszer ő is veszíteni fog a tempójából, a robbanékonyságából és úgy amblokk az egész játéktudásából. Egyszer ő is lesz veterán. De, nem most. Most, ugyanis még nagy a neve- később is az lesz-, és még nagyon sokat ér, vétek lenne eladni. Csak az a fránya bal lába ne vacakolna.
Szumma szummarum a cikkel nem értek egyet, bár vannak benne jó meglátások, mindenesetre szükségünk van rá, ugyanis a csapat egyik vezéregyénisége, az alfahímje és mint tudjuk, alfahímre szükség van a pályán."

Körülbelül így kellett volna és akkor nem lett volna probléma. De természetesen tisztelet a kivételnek, akinek nem inge ne vegye magára, akinek meg inge, baromira gyorsan gombolkozzon. Tanuljatok és Okosodjatok!



Végszó

Kicsit hosszúra sikeredett a cikk, de nem tudtam rövidíteni rajta. A mérkőzés után ugye lenne egy értékelő publikáció, ahol egyesével kapnak a játékosok osztályzatokat, amik bekerülnek a "naplóba", ami még fejlesztés alatt áll. Sajnos ezúttal megússzák a "vizsgáztatást", ugyanis nem leszek otthon, így az összefoglaló és értékelőt sem fogom tudni megírni. De ne csüggedjetek, az összefoglaló nem fog elmaradni, lesz aki megírja, csak más hangnemben, másféle sítlusban, mint ahogyan én. Szóval a meccs után ne feledkezzetek meg róla.


Így a cikk legvégén elmondanám, amit már elmondtam, hogy jó meccset várok, lehet felőlem izgalmas is, de egy a fő, hogy jó legyen és kész. Győzelmet várok, otthon mi más lehet még a cél?!
Szóval előre csak előre!



Hala Madrid!

Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése