2013. november 4.

Juventus vs Real Madrid - Visszavágó a csoportkörben

 

Új szakaszához érkezett a 2013/14-es Bajnokok Ligája kiírás, kedden este megkezdődnek a visszavágók a csoportokban. A továbbjutás már a keddi játéknapon eldőlhet a Real Madrid számára, hiszen egy ponttal biztos továbbjutó a csapat, egy győzelemmel pedig a csoportelsőség is biztosított lenne.



Gólgazdag hét áll a Real Madrid mögött, mivel az előző héten játszották le a spanyol pontvadászat 11. és 12. fordulóját is, amelyek igazán izgalmasnak mutatkoztak. A hétközi Sevilla elleni derbi igazi gólparádét hozott, a csapatok nem adták 10 gólnál alább, a végeredmény 7–3 lett a Blankók javára. CR7 Blatter gúnyos szavaira igazi sportemberhez méltóan a pályán reagált egy laza mesterhármassal, mellé pedig egy kis fricska is belefért.


A mérkőzésen a walesi csillag, Gareth Bale is végre megmutathatta futballtudását, kezdőként kapott lehetőséget Ancelotti mestertől, aminek aztán gyorsan meg is lett az eredménye, az első két találatot ő szerezte. Az említett két Galaktikus mellett Benzema is sikeres mérkőzést zárhatott, a walesihez hasonlóan két találatot sikerült jegyeznie, ami már eléggé ráfért a francia támadóra.


A hétvégi fordulóban a Habfehérek a Rayo otthonába látogattak, ami papíron sima találkozónak ígérkezett, azonban a Liga utolsó helyezettje megrázta magát és példát mutatott a küzdeni akarásból. A második játékrész elején a Madridiak már 3 góllal vezettek, majd jött a hidegzuhany. Néhány perc leforgása alatt a játékvezető két büntetőt is megítélt a hazai alakulatnak, amelyeket gólra váltva visszajött a kiscsapat a meccsbe, a labdabirtoklási statisztika pedig egészen elképesztő számot mutatott, de nem a Real Madrid, hanem a Rayo javára (73-27 is volt). A hazaiak kitartása és küzdeni akarása példa értékű volt, de szerencsére nem hozott újabb gól, a Blankók pedig bár győztesen, mégis elégedetlenül hagyhatták el a pályát.


Ancelotti a hétvégi forduló összeállításakor már előre tekintett, a Juventus elleni mérkőzésre készülve küldte pályára alakulatát, a hétközi mérkőzéshez képest több változtatást is eszközölt a csapat felállításakor. A Madridiak tehát 2 nagy győzelemmel hangolódtak a kedd esti éjszakára, a tét pedig nem más, mint a továbbjutás és a csoportelsőség. A B-csoportban lejátszott 3 mérkőzés után a Real Madrid magabiztosan vezet, 12 rúgott és 2 kapott góllal 100%-os a csapat mérlege. A Juventus ezzel szemben csak a 3. helyen áll a csoportban mindössze 2 ponttal, amit a Galatasaray és a Koppenhága elleni döntetlenekkel gyűjtött. A torinói alakulat minden bizonnyal arra a bizonyos 120%-os teljesítményre hajt, hiszen számukra a túlélést és a továbbjutást érhetik a most megszerzett pontok.


A csoportkör első, egymás elleni találkozóján már megmutatta tudását a Juventus, mégsem tudták kihasználni helyzeteiket, de a Habfehéreknek is gondot okozott a helyzetkihasználás. Számos akciót puskáztak el a csapatok, amit most az Öreg Hölgy már nem engedhet meg magának, ráadásul Ronaldo idei formája is sok fejtörést fog okozni a hazaiaknak, mivel az eddig lejátszott 3 BL csoportmeccs alatt a portugál 7 gólt vágott.


A Juventus a bajnokságban jelenleg a 3. helyen áll a Roma és a Napoli mögött. A hétvégi fordulóban a Parma ellen hangoltak a kedd estére, de csak egy sovány 1-0-s győzelemre futotta. A csapat legeredményesebb játékosa a bajnokságban a friss nyári szerzemény Carlos Tévez, aki 11 meccsen 6 gólt jegyez az idei kiírásban, de a Bajnokok Ligájában még eredménytelen, reméljük kedden is az marad.

Ancelotti 22 fős kerete:
Kapusok: Casillas, López, Jesús.
Védők: Arbeloa, Carvajal, Ramos, Pepe, Varane, Marcelo, Nacho.
Középpályások: Xabi Alonso, Modric, Khedira, Ilarra, Casemiro, Isco, Di María, Bale.
Támadók: Ronaldo, Benzema, Morata, Jesé.

Helyszín: Juventus Stadium (kapacitás 41.000 fő)
Időpont: 2013.11.05. 20:45
Játékvezető: Howard Webb (angol)

A mérkőzést a Sport1 élőben közvetíti (20:00).

Kelemen Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése