2013. november 10.

Fölényes győzelem a két hetes "pihenő" előtt...




Sok mindent nem érdemes mondani erről a meccsről, hiszen egy ekkora nagy zakó varratása és feladása után mit is mondhatna az ember? Talán azt, hogy bravó- vagy hogy csak így tovább? Esetleg azt, hogy baromira jók voltunk? Nem... ilyenkor azt kell mondani, hogy jöjjön már az a nyamvadt szurkolói oldalas értékelő...!




A múltkori bajnoki találkozó után sajnos elmaradt eme cikk, bizonyos problémák/okok miatt, most azonban ismét itt vagyunk, vagyok és vagytok, hogy én megírjam és ti meg elolvassátok.

A mérkőzésre a drága jó "apánk" igen érdekesnek tűnő, de nagyon jól működő kezdőt küldött ki a zöld gyepre. A kaput újfent Diego Lopez foglalhatta el. Előtte a védőnégyest Carvajal, Varane, Pepe és kiváltképpen Arbeloa alkotta. Egy sorral előrébb pedig Modric, Khedira és Xabi kapott szerepet. A támadó triumvirátust pedig a lassacskán megszokott és a baromira eredményes hármas alkotta- vagyis Cristiano Ronaldo, Benzema illetve Gareth Bale.

A meccset kirobbanóan kezdtük el, nagyon nyomtunk és nyomtunk megállás nélkül. Ennek eredményeként a 11. minutumban már egy góllal mentünk... Cristiano gólja és Karim gólpassza által. Hat perc múlva az eredmény megduplázódott. Milyen érdekes, hogy az elsó gólt Cristiano szerezte, a gólpasszt pedig Karim adta. Nos... a második találatnál cseréltek a felek és a gólt a francia lőtte a gólpasszt pedig a portugál osztotta ki. Hát nem érdekes?
Kilenc perccel később jött a triplázás, ugyan büntetőből de az is gól... nem? De! Aki megmeri kérdezni, hogy ki volt az az ügyes, aki tizenegy méterről betalált... azzal nem tudom, hogy mit csinálok... szerintem egyértelmű, hogy ki állt a büntetőpont mögé. Aki azonban mégsem jött volna rá, annak elmondanám, hogy a parancsnok volt.
Majd tíz perccel az első játékrész vége előtt, megérkezett az újabb hazai találat... mégpedig a Félistentől. Te atyagatya, ő ilyet is tud? Azért az nem semmi. Persze ehhez kellett Bale, aki kiszolgálta őt, mert ha nem tette volna a Félisten nem szerzett volna gólt.


A tizenöt perces félidőre tehát egy igencsak magabiztos 4-0-val vonultak a csapatok. Negyvenöt perc alatt sikerült kivégeznünk őket, már jó előre lelőve ezzel a poént. Már nem is akartam tovább nézni a meccset, mert egyre inkább sajnáltam a szegény vendégeket, de mit volt mit tenni nem tudtam ellen állni a csábításnak és ugyanúgy leheveredtem és vártam a tarolást.

Persze elmaradt, pedig én hülye azt hittem, hogy nem fogunk megállni majd csak 7-0-nál... de már ötnél befejeztük a gólgyártást. Ez nem tetszett, de mindegy, úgyis sima volt. 

A 76. percben Cristiano felhelyezte azt a bizonyos pontot arra a mocsok "i" betűre, ezzel megszerezve a bűvös mesterhármast. Eszméletlen tempót diktál, egy igazi musztáng ló a prérin. Egyszerűen a védők nem tudják meglovagolni, befogni, megszelídíteni... mert ő csak rohan és rohan és úgy termeli a gólokat, mint egy "földesúr" a sárgarépákat. Úristen há milyen rekordokat állít ez a fiú be? Embertelen, de komolyan.

225 gól, 217 meccs
Természetesen a Sociedadnak is sikerült bevenni legalább egyszer a kapunkat a 61. minutumban, de üsse kő.

Többet erről nem is lehetne mit írni, jöjjenek a játékosok elemzései és értékelései, a már jól megszokott érdemjegyekkel egybekötve.

A-tól Z-ig.

Alonso: 69 percet játszott, kezdőként kapott lehetőséget a bizonyításra és valljuk be nem okozott csalódást. Negyvenhétszer passzolt a társakhoz 91%-os sikerrel. Egyszer követett el szabálytalanságot, azt hiszem erre a mérkőzésére nyugodtan adhatunk egy bátorító négyest. (Jó)

Arbeloa: A bal szélen kellett bebizonyítania, hogy nem egy elveszett ember és ott is megállja a helyét védekezésben nem úgy, mint a brazilunk. Négyszer követett el szabálytalanságot, amiért sikerült begyűjtenie egy újabb sárga lapot. Ám őt is négyszer fal-tolták. Nem játszott rosszul, sőt még egy kicsit jobban is, mint a jobb szélen. Egy hármas azt hiszem amit megérdemel. (Közepes)

Bale: Nagyon tudatos játékossá fejlődött a srác és hol van még ennek a vége? Először is nagyon nyugodt, ami kell a sikerhez, másodszor pedig használja az agyát, tehát gondolkodik. Kivétel nélkül emberhez mennek a passzai, ezt mutatja a meccsen leadott 30 passza és a 90%-os sikeresség. Ha kell megindul, ha pedig úgy adja a helyzet, hogy meg kell állnia, akkor sem veszti el az eszét, hanem megáll, bevárja a társakat és gyönyörűen átpasszolja ezzel megjátszva a bogyót. Három lövést adott le az ellenfél kapujára, de egyik sem akadt be sajnos. Ám egy gólpassz ott van a neve mellett, az is valami. Én egy négyest adok neki. (Jó)


Benzema: Hoppácska, meglett a góllövő cipő, így már nem is nehéz gólt/gólokat rúgni aranyapám, mi? Szó mi szó, alakul a fiú, egyre jobban tetszik amit csinál. Persze van mellette két srác akik betonerősek, akik mellett nem nehéz/könnyű gólt lőni. Kezd felnőni a feladathoz a francia. Egy gól, egy gólpassz és három kapura lövés. Így kell ezt! Vagyok olyan lágyszívű, hogy megelőlegezek egy ötöst, de akkor ez a tendencia maradjon is meg, különben kegyetlenül bevágom a karót és megbuktatom az év végén úgy, hogy még a pótvizsgára sem fog eljönni. (Jeles)

Carvajal: Tette a dolgát ahogyan azt kell. Most nem volt olyan "majom", mint a legutóbb. Kapjon egy négyest, na megérdemli. (Jó)

Illaramendi: Sok mindent nem lehet mondani a játékáról, alig húsz percet játszott. Alakulgat, ez a legjobb szó a jellemzésére. Hármast adok. (Közepes)

Isco: Ő sem játszott túl sokat, egy úgy negyedórát körülbelül. Nagy dolgot nem mutatott, osztályozni is alig lehet, de az egyes és kettestől jobb volt. Neki is csak egy hármast tudok adni. (Közepes)


Khedira: Bajban vagyok vele. Mert az eszem nem adna neki négyest, viszont a szívem igen... mert lágyszívű vagyok, nagyon néha. Szerzett egy gólt, ami vitathatatlan. Viszont, ettől függetlenül nem lett más játékos. Ugyanaz a szerencsétlen senki, aki se hall, se lát módjára játszik. Lassú, körülményes, nem passzol jól, nem lő jól. Makkolt egyet, kész semmi több. Ezért tehát bár nem volt jobb saját magánál, mégis sikerült gólt lőnie, legyen neki karácsony és megkapja a négyesét... aztán mehet is amerre lát. (Jó)

López: Egy gólt kapott. Akkor kapná meg az ötöst ha gól nélkül zárt volna. Így csak négyes. (Jó)

Modric: A meccs embere lehetne ha nem néznénk a gólokat. Baromian jól tolta, szó se róla. Tényleg! Egy igazi főnyeremény... hatalmasat túlozva, de rendkívüli eleganciával tudja megtartani a lasztit és tovább adni azt egy remek megoldással tarkítva. Kérdés: Adjak e ötöst vagy ne? Adok, mert én úgy döntöttem. (Jeles)

Morata: Hatalmasat hibázott, te jó ég. Benzemát hasonlóért már kifütyülték, őt nem. Most adok neki egy kettest, mert túl sokat nem játszott, de elbénázott egy hatalmas lehetőséget. Na most nem jut eszembe, hogy hogy is van a kettes szakszava... á meg van. (Elégséges)

Pepe: Négyes, nincs több mondanivalóm. (Jó)


Cristiano Ronaldo: Te szentséges Főpásztor. Hát mit művel ez? Úristen. Tizenhét gólra közelítette meg Puskás apánkat, te szentséges. Pár héttel ezelőtt, még bő harmincra volt, most meg... Eszméletlen. Ha minden igaz, amióta beszólt Blatter négy meccsen játszott és mindössze 9 gólt lőtt, mellé két gólpasszt is kiosztott. Jó, én azt hiszem szögre akasztom a laptopomat, ilyen nincs, hogy valaki ennyire egy élő szövet legyen a fémvázon. Szeretünk Ronaldo! Nem kell ide aranylabda, nekünk ő maga az arany... mellé meg jön a labda és a gól. Kár, hogy nincs nagyobb jegy az ötöstől. (Jeles, dicsérettel)

Varane: Az utolsó szalmaszál is meg van. Volt egy jelenet a meccsen, amikor a térdéhez kapott, reméljük semmi komoly. Négyest kap. (Jó)

Real Madrid: Összességében jól játszottunk, nagyon sok négyes és hármas is gazdára talált. Viszont az ötöshöz nem sokaknak sikerült felnőni. Benzema és Ronaldo azok, akik teljesen megérdemlik a jelest. Nézzük a csapat átlagot: 4-es kereken. Pont jó.


No, értékelőnk végéhez értünk, mára búcsúzunk. Sajnos két hétig nem látjuk kedvenceinket a madridi színben, de jönnek a válogatottbeli meccsek ahol még találkozhatunk velük. Mi továbbra is az olvasók rendelkezéseire állunk, és számos cikket tartunk a tarsolyunkban. Többek között hamarosan érkezik a szeptemberi összegző, továbbá a Ti kértétek és sok- sok cikk. Tartsatok velünk. Ám mielőtt elmennénk, íme a díjátadó.

Díjátadó

A meccs legjobbja:

Cristiano Ronaldo. Ez vitás?

A meccs ganéja:

Morata. Legszívesebben Khedira barátunkat írnám, de ő mégiscsak szerzett egy gólt, míg Morata pont, hogy elpuskázott egy hatalmasa ziccert.

A meccs aranya:

Modric. Fantasztikus volt nézni.

A meccs meglepetése:

Benzema. Ismét alkotott, ha fenntartja a formát már nem csak meglepetés lesz, hanem akár arany vagy a legjobb is akár...

No, most már tényleg végeztünk. Köszönöm a figyelmet és ne feledjétek a szavaknak súlyuk van, tehát óvatosan bánjunk velük. Százszor is gondoljuk át, mit mondunk, mert különben bajok lesznek

Hala Madrid!

Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése