2013. április 29.

Elérkezett a tettek ideje - Beharangozó: Real Madrid - Borussia Dortmund

Gyorsan telik az idő, még nem is oly régen volt az a pillanat, amikor hazai közönség előtt 15 perc lefolyása alatt két gólt gurítottunk a Bayern München csapatának, a Bajnokok Ligája elődöntőjében, ott is a visszavágóján. A helyzet majdnem hasonló volt a mostanihoz, azonban most jóval több kell, lássuk, hogy miből mennyi és hogyan.


Arra bizonyára mindenki emlékszik, amikor tavaly az elődöntőben a Bayern alakulatát kaptuk ellenfélnek. Az első mérkőzésen vereséget szenvedtünk (2-1), hazai pályán viszont nyerni tudtunk (2-1) méghozzá úgy, hogy azt a két gólt 15 perc alatt szerezte a habfehér alakulat Cristiano találatai által. Csakhogy az egy bekapott gól után jöhettek a tizenegyesek, ahol már sütött rólunk a fáradtság és a koncentráció hiánya. Ramos mellett Kaká és Ronaldo is hibázott a büntetőrúgásnál, Fortuna ellenünk volt.

No de gyorsan lapozzunk is át a naptárban egészen 2013.04.30-áig. Ez az a dátum, amikor utoljára tehetünk tanúbizonyságot erőnkről, elhivatottságunkról, szurkolói nyomásunkról és a futball tudásunkról. Valószínűleg, az előzményekkel mindenki tisztában van, amire sok- sok drukker fájó szívvel gondol vissza. Csúfos vereség Dortmundban, mélységes csalódás a csapatban, semmit mutató játék, semmire nem törekvő taktika amik jellemezték a mérkőzést a Királyi Gárda részéről.

Azóta persze túl vagyunk egy madridi derbin, amit szokás szerint ismét megnyertünk, tartalékosan is, ami azért kiemelendő. A bajnokságban a 2. hely már úgy ahogy, de be van biztosítva. Azonban mi a helyzet a Bajnokok Ligájával?


Szokás mondani, hogy lehetetlen nem, csak tehetetlen létezik. Ha úgy vesszük a mondás többnyire igaz. Múlthét szerdán az odavágón nem azért nem nyertünk, mert az lehetetlen volt, hanem éppen azért nem tudtuk kiharcolni a győzelmet, mert tehetetlenek voltunk az igen egységes, gatyába rázott, jó taktikával felküldött, jobb és szebb focit játszó csapat, a Borussia Dortmund ellen. Azonban ha okos az edzői stáb és nem csak a levegőbe beszél mind, akkor azok a hibák amiket elkövettünk Klopp gárdája ellen, javítva vannak. Aztán, majd kiderül, hogy mennyire.

Három- nullára győzni nem lehetetlen, igenis véghez lehet vinni, ahhoz azonban az kell, hogy csapatként, mindent bele adva, szívüket- lelküket kitéve a pályára, támadó focit játsszunk. Úgy kell kimenni arra a zöld gyepre, mintha az utolsó meccsét játszaná az összes madridi játékos, mintha a mérkőzés után vége lenne a világnak, úgy kell játszani, mintha ezen függne minden. Hiszem, hogy ha nagyon akarjuk és ha José nagyon feltüzeli a játékosokat, és ha a mester egy igen támadó taktikát talál ki akkor sikerülhet. Egységben az erő, együtt kell a legjobbnak lenni. Motiváltan, egy lapra feltéve mindent kell kihúzni a 90 percet, mert kilencven perc a Bernabéuban nagyon, de nagyon hosszú idő. Ezt a hosszú időt még jobban megtetőzheti az, ahogyan a játékosok játszanak, de leginkább az, ahogyan a szurkolók hozzáállnak a meccshez, ahogyan biztatják a fiúkat, ahogyan kiabálnak és együttesen skandálják a csapat nevét. A játékosok külön kérik a drukkerek segítségét, ami jogos egyrészt, másrészt viszont nem.

A csapatban valamennyi madridista drukker igen nagyot csalódott a szerdán mutatott játékképe miatt. Nem azzal van a probléma, hogy kikaptunk, hanem azzal, ahogyan kikaptunk, és a kiemelendő szó, az AHOGYAN.

A csapat legnagyobb szíve
Az egyik ismerős mesélte egy fórumon, hogy kint volt egy megye 3-as mérkőzésen, ahol az egyik csapat tagjai úgy játszottak, mintha egy Világbajnoki döntőn lennének. És ilyenkor megy fel az a bizonyos pumpa oda ahova felszokott menni, hiszen egy többszörös BL és BEK győztes az elődöntőben szívtelenül, lelketlenül, leszarva senkitől nem zavartatva játszik, az egyszerűen elképzelhetetlen. Sőt, több, mint felháborító. Jogos, ahogyan a szurkolók viselkednek, hiszen már 10 esztendeje nem voltunk képesek arra, hogy megszerezzük a 10. trófeánkat.
Mert mindig a kiesés után, jön a már jól betanult sablon szöveg: majd jövőre, jövőre meglesz.

Látjuk. Ez az idény már az elejétől kezdve, csakis a Bajnokok Ligájára lett specializálva, feladtuk a bajnokságot, csakis ezzel törődtünk no meg a kupával. De nagyon szomorú lennék, ha csak ennyit tudnánk felmutatni.

El Unico a bajnoki meccseken a BL meccseire, a Bajnokok Ligája meccsein pedig a bajnoki mérkőzésekre tartalékol. Ebben az évben szép játékot elvétve láthattunk csak kedvenceinktől. Merül fel a kérdés, hogy mitől, milyen okból kifolyólag, mi célból és stb.

A játékosaink nagy része saját maguk teljesítőhatárának a legalján vannak, kanyarban sincs a tavalyi formájához például Benzema, vagy Di Maria, Özil stb.

Választ nem kapunk, viszont aki igazi drukker ilyenkor sem pártol el és hisz a csodában, mert csodák igenis léteznek. Képesek vagyunk rá, csak a megfelelő módon kell kimenni a pályára.


Azt tudjuk, hogy Arbeloa nem lesz ott a mérkőzésen, hiszen sérüléssel bajlódik. Így jó esély kínálkozik Essien szerepeltetésére a védelem jobb oldalán. A védelem tengelyét pedig a Varane - Ramos duó alkotná. A szerdai teljesítmény után Pepét nem szeretnénk a kezdőben látni. A baloldalon pedig Coentrao fog szaladgálni.

Előttük, szerintünk Khedira és Alonso fogja a labdákat szűrni. Bizonyára a "gála" kezdőt fogja alkalmazni a mester, de mi egy 4-3-3-at is elfogadnánk. Akkor így nézne ki a középpálya: Özil, Xabi Alonso és Modric. Előttük pedig: Di Maria - Benzema és Ronaldo. De úgyis lehetne, ha Di "Mágia" és Özil helyet cserélnének.

Azonban erre esély nincs, így a védelem után Xabi Alonso - Khedira, Di Maria, Özil, Ronaldo és Benzema fog majd helyet kapni a kezdőben.

Bárhogyan is küldi fel a pályára José a csapatot, nem érdekel a felállás, sem a taktika. Csak az érdekel, hogy focit lássunk, igazi vért izzadó futballt, ahol a kezdő tizenegyünk összes tagja kiteszi a lelkét a pályára.
Erősen, magabiztosan, motiváltan, a lehetetlent legyőzve kell játszanunk. Életünk meccsét kell produkálnunk. Ronaldo ott lesz, felépült, ő az egyik nagy reménységünk. Ő akár belőhet a döntőbe, de ne is gondoljunk tovább. Ezen a meccsen legyünk túl. Ha kikapunk kapjunk ki úgy, hogy mindent megtettünk azért, hogy ne kapjunk ki, ha pedig tovább jutunk akkor az arról árulkodik, hogy igen mi vagyunk a Real Madrid, bárkin átgázolunk. Reméljük, a Bernabéu ereje jelen lesz, bízzunk benne, hogy a szurkolók kellőképpen fogják pokollá tenni a stadiont a Dortmund számára, és reméljük, hogy a játékosok szívüket és lelküket kitévefognak futballozni, mert FEHÉR A SZÍV, FEHÉR A LÉLEK, MADRIDISTA LESZEK AMÍG CSAK ÉLEK! 

HALA MADRID!! 
HASTA EL FINAL 
VAMOS REAL!!!



Real Madrid - Borussia Dortmund
2013.04.30.- 20.45
Helyszín: Santiago Bernabéu
TV: Sport 1

/Bajnokok Ligája, elődöntő visszavágó/

A mérkőzést a Sport 1 élőben fogja közvetíteni, de facebook oldalunkon is tájékozódhattok az eredményről, továbbá 20.35-kor online tudósításunkon is velünk tarthattok.






Szerző: Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése