2013. február 22.

Deportivo - Real Madrid






A Real Madrid a hétvégén ismét összecsap a soron következő csapattal, a Riazor stadionban fogadja őket a Deportivo együttese
.










Múlt héten a Rayo Vallecano ellen vívott a 3 pontért csapatunk, amit meg is szereztünk hazai pályán. Egy gólt Álvaro Morata szerzett, aki nem is gondolta volna, hogy bekerül a kezdőcsapatba, de már a 27. percben le is cserélte Mourinho, helyette Albiol-t küldte a pályára, a „biztonság” érdekében. A csodálatos gólpasszt Özil adta, melyet Kaká pontosított 29-esünknek. A második gólt Sergio Ramos fejelte Rubén kapujába, akit érthetetlen módon, a 18. percben kiállított a játékvezető. Első sárgáját a 17. percben, lökésért kapta, rá egy percre a kezén változtatott irányt a labda egy szabadrúgást követően, így megkapta kezezésért a második sárgáját, így automatikusan jött a piros lap. A kezdőcsapatban Morata mellett Kaká is helyet kapott, ami igen ritka pillanat, és nem is vált hátrányunkra, voltak jó pillanatai, igaz gólt nem szerzett, de ismét megmutatta zsenialitását a meccsen.

Amint a múlt héten is, így ezen a hétvégén is hozniuk kell a kötelezőt a fiúknak, hisz kell a pont, nagy hátrányban vagyunk a Barcelona mögött. Pontosan 16 ponttal járnak előttünk a gránátvörös-kékek, és mindössze 4 pont a különbség az Atletico Madrid és közöttünk, amit remélünk, hogy hamar behozunk. Jelenleg a Deportivo a tabellán a 20. helyen áll 16 ponttal, így reményeink szerint mi fogunk győztesen kijönni a párharcból…Utolsó alkalommal, mikor a két csapat együtt játszott, (2012. szeptember 30.) 5-1-re nyert a Real vendégként, Cristiano Ronaldo akkor is hozta formáját, mesterhármast szerzett, góljait a 24., a 44., és a 84. percben szerezte. Mellette Ángel di María és Pepe jeleskedett, akik szintén hozzájárultak a meccs megnyeréséhez. Utóbbiak a 39., és a 66. percben szereztek gólt. A vendégül látó csapatnak mindössze egy gólt sikerült bezsebelnie, Riki rúgott gólt Iker Casillas kapujába a 16. percben. A két csapat mérlege a következőképpen alakult a 2008/2009-es szezon óta: 6 meccs, 4 Real Madrid győzelem, 1 döntetlen, és 1 Deportivo győzelem. A legnagyobb gól különbséges összecsapás 2010. október 3-án volt, mikor ugyanis 6-1-re nyert csapatunk, Cristiano Ronaldo két gólt szerzett a 4. és a 89. percben, Mesut Özil a 24.-ben, Ángel di María a 34.-ben, Gonzalo Higuaín az 52.-ben, és Zé Castro peches volt, öngólt szerzett a 60. perben.

Eltiltott lesz a szombati bajnokin.

A „Depornak” lassacskán el kellene kezdeni gyűjtögetnie a pontokat, ha bent szeretnének maradni az első osztályban. Elsősorban persze a Real Madrid ellen nem sok esélyük van a pontszerzésre. A nem régiben kinevezett tréner, Fernando Vázquez vezetésével azonban optimistán készülnek a Riazorban rendezendő találkozóra. José Mourinho akár tovább forgathatja csapatát. Nem lenne meglepő, ha az elmúlt fordulóban pár perc alatt gólt szerző, majd Sergio Ramos kiállítása miatt kényszerből lecserélt fiatal Morata újból ott lenne a kezdőcsapatban.


Ne feledjétek, a mérkőzést a Sport2 közvetíti 19:45 órás kezdéssel. 


!Hala Madrid! 



Szerkesztő: Fekete Erika

2 megjegyzés: