2013. január 24.

Egy újabb fontos lépés a kupa felé! Összefoglaló: Valencia - Real Madrid 1:1

A Real Madrid 2:0-ás előnyből várhatta a szerda esti visszavágót a Valencia otthonában,a Estadio Mestalla-ban.






Az első percek nagy iramot hoztak,de a helyzetekre még várni kellett.Az első igazi lehetőséget a fővárosi csapat alakította ki,miután Xabi Alonso egy gyönyörű-hosszú indítást adott Ronaldónak,aki egy kicsit kisodródva a rövid alsóba húzta,ám a hazaiak kapusa kivédte azt.A labdát a Valencia többet birtokolta,de javarészt a középpályán tették ezt.Viszont a helyzeteket a Madrid alakította ki,a gyors kontrákkal és a szélső játékkal.A 13. percben egy hazai szögletet követően egy rossz és peches felszabadításnál Arbeloa véletlenül megrúgta Casillas kezét,aki 3 perc játékállást követően arra a döntésre jutott,hogy nem tudja folytatni a játékot.( Ma jelentette be a klub a honlapján,hogy Casillas bal hüvelykujja eltört,s közel 6 hétre nem számíthat rá a csapat!)
Itt történt a szerencsétlen mozdulat...
Ikert, Adan váltotta a kapuban a 17.percben.A következő 13 percben főleg valenciai lövések voltak.De ezek veszélyt nem jelentettek.Ekkor birtokolta a labdát a hazai csapat 59%-ban. Majd a 30.percben veszély alakult ki a vendég gárda kapuja előtt egy fejest követően,de Adan magabiztosan hárított.
7 perccel később Di María veszélyeztetett távoli lövésével.Majd a 44. percben megszületett a várva-várt madridi gól Benzema révén,miután egy okos labdát kapott Alonsotól.
A gólt követő ünneplés...
Rá egy perce ismét egy kitűnő fejes tartott a Real kapuja felé,de Adan ismét magabiztosan védett.Egy félideji játék után 1:0-ra vezet a királyi gárda.

A második félidő kezdete után 5 perccel egy gyönyörű labdakihozatal után,egy kontra végén Di María lőtte rá a kapura,aminek a hossz,alsó sarkát vette célba,de a hazai kapus védni tudott.Majd egy perccel később,egy peches kezezés szörnyű lavinát indított el.Ami folyamán Coentrao megkapta 2. sárgáját,s kiállította a játékvezető.Az eseménysorozat negatív csúcspontja,hogy a szabadrúgást követően egy kapushiba segítségével kiegyenlített a hazai gárda.Közben Mourinho szerkezeti átalakítást végzett.Nacho érkezett Özil helyére.
A 66. percben Ronaldo is besárgult.Rá egy percre egy nagyon veszélyes lövést eresztett el a hazaiak játékosa,de a labda elzúgott a kapufa mellett.69. perc: Nacho kapta meg első sárgáját időhúzás miatt.
Modric készülődött a pálya szélén, s Benzemát váltotta a 74. perc folyamán.A 69. perctől egészen a 84. percig a bekkelés játszotta a főszerepet,helyzetek nélkül.Ám az utóbbi percben ( 84. ) egy kapura tartó fejest húz le a madridi kapus.A rendes játékidő letelte előtt egy perccel Di Maríát állította ki a bíró,egy buta szabálytalanság miatt.( Szándékosan kitette a lábát.) Majd Modric is besárgult.Mindezek az eredményen már nem változtattak: Valenci-Real Madrid 1:1.
A Real Madrid tejesen megérdemelten jutott a legjobb négy közé!

Hala Madrid!!!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése