2013. január 15.

Ébresztő! Real Madrid – Valencia: Beharangozó




A csapat hétvégi leszereplése a tökutolsó Osasunával szemben nem igazán esett jól, a Barcelonás, vagy egyéb csapatnak szurkolók kárörvendő arca pedig csak a kegyelemdöfés volt.



Éppen ezért, a csapattól azt a kiengesztelést várom, hogy nagy úri léptekben lépjük át a Valenciát, tapossuk szét, menjünk tovább, az elődöntőben a Barcelonát is küldjük haza, és nyerjük meg a kupát. Mert habár a bajnokság már elúszott, ott van még a kupa és a BL – ha ezt a kettőt elorozzuk, akkor máris szebb az összkép, „Nem is volt olyan rossz szezonunk” – mondhatjuk majd májusban. Pedig mindenki tudja majd, hogy de.
Menni kell, ez nem vitás
Ezekhez azonban játszani kell, nem csak kitenni a cipőket a pályára, és nézni a meccset. Szeretett csapatunk az utóbbi időkben mutatott teljesítménnyel nem csak önmagát (történelmét, játékosait, Mourinhot) alázza meg, hanem a szurkolóit is. Sokat szoktam én veszekedni Barcás ismerőseimmel, és bár az elmúlt évben inkább én kerültem ki ezekből győztesként, mostanában baszogatásaik inkább jogosak, mint szánalmas „elrontomanapodat!” próbálkozások.  A csapatnak össze kell szednie magát a tétmeccsekre. A drukkerekért. Hogy tavasszal, ha jön a Barca a Bernabeuba és megverjük őket, tudjuk kimondani azt a mondatot, amit ők nem tudtak tavaly: „ja, de érdemtelenül, hiszen minket nem tudtatok legyőzni, sőt mi vertünk meg titeket”. 

 A mai kupameccsen minden játékosnak ki kell adnia magából a maximumot – a Valenciának ez a kupasorozat az egyetlen esélye arra, hogy idén valami díjfélét nyerjen, így nem kétséges, mindent beleadnak majd ők is. Ennek fényében a hálónkat Casillasnak kell őriznie, előtte pedig a jól működő „reméljük, hogy végre csinálnak valamit” tízes fog szaladgálni: Arbeloa, Varane, Carvalho, Coentrao, Xabi Alonso, Khedira, Cé, Özil, Callejón és Benzema. A gólokat a hétvégén pihentetett Ronaldótól várjuk, Öziltől azt, hogy végre összekapja magát, és kihasználja a benne lévő potenciált, Callejóntól a régi csupa szív játékát, Benzemától pedig a védjegyévé vált „ha már megkaptam, berúgom” taktikát.



Na meg persze Mourinhótól pár kézzel fogható edzői döntést.
HALA MADRID!

1 megjegyzés:

  1. Nagyon jó cikk, Köszönjük ezt a sok bbiztatást

    HALA madrid!

    VálaszTörlés