2013. január 20.

Beharangozó: Valencia-Real Madrid

Valencia-napokat ünnepelnek Madridban. Legalábbis a jobbik felében. Nyolc napon belül háromszor találkozik egymással a két csapat, ma este következik a második felvonás.





Féltávhoz érkezett a bajnokság és eddig sokkal rosszabbul állunk, mint amennyire jól. A tizennyolc gombócból is sok nemhogy pontból, pláne ha negatív előjellel illesztjük nevünk elé. Jó hírnek tűnhet, hogy mostanság a Barcelonában sem fenékig tejfel az élet, hiszen a Málaga elleni döntetlen úgy megült játékosaikban, mint egy nagyobbfajta ütés egy  bokszolóban, és tegnapi Sociedead elleni meccsüket sikerült 2-0-ról bukniuk. Nem kárörvendés céljából írom ezt (na jó talán egy kicsit azért is), ahogyan azt tavaly is láthattuk a saját példánkon, ha valaki kiesik egy győztes sorozatból, nehéz oda visszatalálni, különösen akkor, ha legfőbb rivális rendületlenül gyűjti a pontokat. Többek közt ezért kellene behúzni a mai meccset (is), mentálisan sem mindegy, hogyan kezdődik a Liga második fele. Bajnoki címre senki ne gondoljon, első körben (mondjuk március végéig), Barcelonától számított különbség kozmetikázása és a második hely a cél, a többit meg majd meglátjuk akkor...
                                                                                             Ma is sok múlik majd rajtuk
Lényegesen nyugodtabb lennék az esti meccs előtt, ha szeretett csapatunk nem a menstruációs görbét rajzolná a naptárba. Vegyük a 2013-as évet eddig (a tavaly ősz pedig inkább merüljön a feledés jótékony homályába). Nagy csatában, szinte végig emberhátrányban játszva vertük a Sociedadot, majd valósággal Bérnabeu gyepébe döngöltük a Celta Vigót. Aztán jött a pamplonai 0-0 és megint csak homlokig húzott cipzárral merészkedhettünk ki az utcára. Végezetül pörgős meccsen vertük mai ellenfelünket. José, valami következetességet szeretnénk látni, és akkor nem lesz ez rossz!

A Valencia sem hasít eddig a bajnokságban, a tavaly még harmadik helyen nyomuló együttes most hetedikként szerénykedik. Legutolsó öt meccsünkből egyszer sem tudtak elkapni, így bizakodva várhatjuk a kezdő sípszót.

Várható kezdő: Adán Casillas- Essien, Varane, Carvalho, Coentrao-Xabi Alonso, Khedira- Di María, Özil, CR7- Higuaín




  

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése