2012. november 20.

BEHARANGOZÓ: Manchester City - Real Madrid



Egy újabb Bajnokok Ligája mérkőzés előtt áll a Királyi Gárda. Most Angliába repültek a fehérek, hogy a csoportkörök 5. fordulóján Manchesterben tegyenek tanúbizonyságot az erejükről.





A Real Madrid egy bőséges gólparádéval ellátott bajnoki mérkőzés után találkozik ismét a tavalyi idény angol bajnokaival a Bajnokok Ligája 5. fordulójában. Míg az egyik kutyaszorítóban van, a másik ha nem is túlzott biztonságban, de kellemes helyzetben helyezkedik el a tabellán a továbbjutást illetően. Az ötödik fordulóban ha nem akar kiesni az angol gárda, akkor a győzelem fogalmán kívül mást nem lebegtethetnek a szemük előtt, a gond már csak az, hogy van egy Real Madrid, akiket le kell győzni, de az nem lesz sétagalopp.


A tabellán kullogó angol klub, roppant közel van a tűzhöz és igen könnyen megégetheti magát, ha nem áll gyorsan a talpára. Ebben leginkább a tréner Mancini segíthet, kérdés, hogy mennyire tudja olyan jól keverni a lapokat a BL-ben, mint mondjuk a Premier Ligában. A Manchester City 28 ponttal vezeti a bajnokságot, megelőzve nagy riválisukat a Vörös Ördögöket, vagy akár a Bl címvédő Chelsea alakulatát. A Bajnokok Ligáját megelőző angol bajnoki 12. fordulóján gól gazdag mérkőzésen ütötte ki hazai pályán ellenfelét a Manchester City, az Aston Villa csapata volt ezúttal az áldozat. Ebből a győzelemből nem kis erőt meríthet Mancini alakulata, ha szerda este is afféle mentalistásban fognak pályára lépni, mint ahogyan tették azt szombaton, akkor a Királyi Gárdának meg kellesz izzadnia a győzelemért. A City még nem tudott meccset nyerni a csoportkörben, két-két vereség és döntetlen áll az angol csapat neve mellett. Vereséget szenvedtek el idegenben a Real Madrid és az Ajax ellen, míg döntetlen a Dortmund és az Ajax elleni meccsen született, hazai pályán. Tehát eddig papírra vethetjük, hogy hazai pályán csak döntetlen, vendégként pedig csak vereség a csapat státusza. Nagy kérdés, hogy ez szerda este megfog-e változni, a FEHÉREK reménykedhetnek a "nem" válaszban.

A Real Madrid, hazai ellenfeléhez hasonlóan, szintén gálát tartott hazai közönség előtt a legutóbbi mérkőzésükön. A Királyi Gárda, az Athletic Bilbao gárdáját fogadta a Santiago Bernabéu stadionban, ahol szépen megsózták a fehérek a baszkokat. José fiai 5-1-es eredménnyel küldte haza Bielsa "katonáit", ezzel ráhangolódva a hétközi BL meccsre. Cristiano Ronaldóék oly régóta először, végre Királyi módon játszottak, bár a portugál klasszis nem rúgott gólt, a Real Madrid viszont elemében játszott. Ronaldo ha gólt nem, de jó pár szép passzt kiosztott a társak között, mi pedig csak abban reménykedhetünk, hogy a gólokat a City elleni találkozóra tartogatja. A Real Madrid csapatának 3 futballistát is mellőznie kell. Marcelo mellett, Higuain és Essien is a sérülés listán van. Így őket egyéb alternatívák fogják helyettesíteni. Marcelo helyén a már felépült Coentrao, Higuain-t pedig a szombati találkozó legjobbja Karim Benzema fogja képviselni, bár még ha nem is lenne sérült az argentin akkor is kérdéses lenne a kezdőbe állítása. Mivel Essien sem bevethető, így a középpályát, több, mint valószínűleg a Xabi - Khedira páros fogja alkotni. Egy Real Madrid Castilla "növendéke" is a City elleni keretbe került, név szerint Cheryshev.

A Királyi Gárda a legutóbbi Bl mérkőzésén egy döntetlent ért el, a német bajnok ellen. 

Aztán, hogy mi várható az összecsapáson, az megjósolhatatlan, annyi biztos és száz,hogy jó kis mérkőzés elé nézünk. Az esélyek már egyenlőek a két csapat között, mindkét klub elemében játszott legutóbb a saját maga bajnokságában, kérdés, hogy a BL-ben melyik alakulat lesz képes felülkerekedni a másikon. Jelenleg ebben a Real Madrid a jobb, de sosem szabad lebecsülni az ellenfelet, főleg nem a Manchester City csapatát.

Mi Fehér szívű, lelki szurkolók bízunk a Real Madridban, és a Királyi Gárda győzelmében, Nekünk is kötelező, de a City-nek még inkább kötelezően ajánlott a 3 pont megszerzése és valószínűleg, ők is tudatában vannak, ennek a gondolkodási módszernek.
Szerda este tehát, mindenki vegye elő kabaláját és szurkoljon a KIRÁLYI GÁRDÁNAK.

Nagy feladat vár mindkét klubra, reménykedjünk, hogy mi nevetünk a végén.
Szóljon egy hangos HALA MADRID!!!




2012.11.21.- Bajnokok Ligája D Csoport 5. forduló
Etihad Stadium 20.45


Várható kezdőcsapat, a Real Madrid C.F.- Szurkolói oldal szerint:
Casillas; Arbeloa, Ramos, Pepe, Coentrao, Xabi Alonso, Khedira, Özil, Di Maria, Cristiano Ronaldo, Benzema.

A Mérkőzést élőben a Digi Sport 1 fogja közvetíteni.

1 megjegyzés: