2015. május 16.

Az utolsó előtti meccs... Espanyol - Real Madrid

Nos, sok tétje már nem igen van az előttünk álló két mérkőzésnek, de azért hoznunk kell a kötelezőt és a 3-3 pontot... hiszen csodák vannak, a csodában hinni kell, ugyanis nem olyan sok ez a 4 pont hátrány két fordulóval a bajnokság vége előtt. Egy vereség és iksz a Barcelona részéről és akkor máris bajnoknak nevezhetjük magunkat, ha amennyiben mi mind a két meccset 3 ponttal zárjuk.
Spekulálós, fantáziálós beharangozónk következik.

No, azért szép lenne nem? Amit fentebb írtam. Jelentkezzen az, akinek nem tetszik a gondolatmenetem! Na ugye... nincs olyan ember, vagy ha van is, kevés. Persze érdemes lenne eljátszani azzal a gondolattal is, hogy mennyire érdemelnénk meg a bajnokságot, ha mindez bekövetkezne... és csodával a határos módon mi lennénk a bajnokok. Akkor bizony elszabadulna a pokol Spanyolországban és Európában is, mert jönnének a makkos ge*i Real Madrid és társai megjegyzések... mi pedig széles mosolygással, de tűrnénk ezeket az obszcén szavakat és szidalmazásokat, miközben azon jár az agyunk, hogy mekkora mákunk van tényleg. De mekkora lenne már... de tényleg! Elképesztő lenne és akkor egyben meg is menekülne a menesztéstől Carlo Ancelotti apánk. Szegény papa, lehoz egy picivel rosszabb szezont a tavalyinál és már is azon mennek a filozofálások, hogy ki fogja a helyét betölteni a következő szezonban?! Úgy tesznek mintha kupa nélkül zárnánk az idényt... pedig megnyertük a Klub Világbajnokságot, oda rittyentettünk több, mint 20 olyan meccset, melyen egyszer sem kaptunk ki... de nem, hogy nem kaptunk ki, hanem folyamatosan győztünk. Igaz, hogy utána a szekér megállásra kényszerült, mert apró hibák és defektek nehezítették az utunkat, amikkel az olasz edzőmester nem nagyon tudott megbirkózni, melynek az lett az eredménye, hogy 3 kupát vesztettünk el. Sajnos. Tény. Így van. Ettől függetlenül egy évet még bőven megérdemelne, ha már a nagy José is 3 évet szolgált a csapatnál...


A problémát elsősorban nem Carlo Ancelotti úrban kell keresni, hanem az elnökben. Persze ehhez már az is hozzá tartozik, hogy nincs még egy olyan karakán edző, mint José aki szembe széllel mert pisálni és hangot adott a véleményének. Ancelotti behódolt az elnöknek, a szurkolóknak és mindenkinek, úgy táncolt, ahogy fütyültek neki. Nekem senki se magyarázza meg, hogy Bale folyamatos kezdetését és azt, hogy a BBC-nek mindig a pályán kell lennie - ha egészségesek- azt az olasz edző találta ki... mert nem hiszem, hogy ennyire vak lenne, hogy nem látja, mit művel meccsről meccsre az a szerencsétlen walesi...nem tudom elhinni, hogy ennyire amatőr edző lenne, miképpen nem látja meg a hibáit...nem hiszem el. Minden bizonnyal felsőbb utasításra a trénerünk fejébe lett sulykolva, hogy ,,a BBC-nek mindig a pályán kell lennie, ha egészségesek... továbbá a 100 milliós csoda pónilónak folyamatosan ott kell lennie a kezdőben, amennyiben egészséges. Csak kivételes alkalmakkor lehet lecserélni és kivételes alkalmakkor lehet kihagyni a kezdő tizenegyből... hogy ne történjen meg gyakran ez a kivételes alkalom, így korlátozzuk annak a számát: maximum 5-ször cserélheted le és hagyhatod ki a kezdőből... világos??" - hangozhattak el Pérez elnök úr szájából, vagy a titkárának a szájából ezek a bicskanyitogatós szavak egymásutánisága... tök mindegy, valaki biztosan elmagyarázta az edzőnknek, hogy mit szabad nekije és mit nem. Carlo Ancelotti pedig okos fiúként bólogatva igent mondott és nem pisilt szembe a széllel. Ami pedig már tudjuk, hogy a vesztünket okozta.

Bravó neked is!!
Én teljes mértékben megértem, ha valaki tiszteli a hagyományokat, a szurkolókat és az elnököt. Még azt is elfogadom, hogy néhány instrukciót elfogad az elnöktől és annak a jobb kezeitől, a szurkolóktól és stb. Azt viszont nehezen tudom felfogni, ha valaki teljesen behunyászkodik a feletteseinek és nem áll ki a saját véleménye mellett. Világos számomra, hogy Ancelotti egy bábú volt, nem tudott lépni, ha pedig lépett volna, akkor kivívta volna Pérez haragját... amit így is kivívott, mert nem sikerült megfelelni az elvárásainak. De könyörgöm úgy, hogy lehet valakinek megfelelni, ha nem hagyja, hogy a legjobb belátása szerint döntsön az ember? Nehéz úgy irányítani egy csapatot, hogy nincs szabad keze az edzőnek. Mi az, hogy valaki - legyen ez az elnök úr - megmondja az edzőnek, hogy xy játékost mindenféleképpen játszasd... mi ez? Én megmondanám, hogy ,,fiacskám, maga van ott az edzésen? Tisztában van a munkamoráljával? Ért -e ön egyáltalán a futballhoz? Látja... nem ért hozzá. Menjen vissza az elnöki karosszékébe és intézze a klub pénzügyeit uram, a csapatot meg bízza rám, mert én vagyok az edző... ha pedig nem tetszik, akkor küldjön el!"- körülbelül ilyen volt Mourinho is... aztán ő is ráfázott.

Te sem tudod, hogy mi folyik itt mi?? Hát én se!!
Beszélgetünk mi itt erről... de feleslegesen, sok értelme nincs, pláne, hogy nem nagyon látunk be a dolgok rejtelmeibe, nem látunk a dolgok mögé. Nem vagyunk ott, nem vagyunk a részesei ezeknek a beszélgetéseknek... ez mind csak afféle találgatás, hogy ez történhetett... de ez sem biztos. Mint írtam ez egy latolgatós cikk, hiszen sok mindenről nem lehet írni a vasárnapi mérkőzéssel kapcsolatosan. Vagyis lehetne... de a statisztikák, meg az elemzések leírása tippmix szempontjából nem az én feladatom... sőt még sosem írtunk olyan beharangozót... vagyis de igen, csak azok a beharangozók nem az én tollamból származnak. Személy szerint én sokkal jobban szeretem egy másféle oldalról megközelíteni a beharangozót, egy sokkal érdekesebb témájú cikké alakítani... és mivel ez lesz az utolsó előtti meccs, ami már nem sok mindent befolyásol, ha csak nem történik csoda, feleslegesnek érzem, hogy statisztikáról, meg esélyekről beszéljek.

Nem szeretném ha elmenne Ancelotti, ugyanakkor elvárom, hogy a lyukakat tömjük be, akinek menni kell, az tegye meg, adjuk el, akire pedig szükségünk van vegyük meg... de ne 100 milliót költsünk egy játékosra, aki majd befürdik a tudása terén és csak a fejével meg a fején lévő sörénnyel emelkedik ki. Az mehet is Isten hírével!


Apropó, van nekünk egy nyereményjátékunk, amit a Facebook oldalunkon hirdettünk meg, egy igen csinos kis karóra és azok között fogjuk kisorsolni a jövő hónapban, akik a képen olvasható feltételnek eleget tesznek. Teljesíthető kritériumok ezek, egy 9 ezer forintos órához képest, amit valaki ingyen kaphat meg.
Ha még nem regisztráltad magad a játékban, IDE kattintva megteheted.
Megsúgom - de csak itt kettőnk között-, hogy minél többször regisztrálod magad, azaz osztod meg a képet és írod le, hogy kész, annál nagyobb az esélyed a díj megnyerésére. De pssz...!!

Szumma Szummarum vasárnap egy lagzimeccset várok, ha már minden mindegy, akkor minden mindegy alapon csapjuk agyon ezeket a katalán sarjakat, és gyűjtsük be a három pontot, amellett, hogy fohászkodunk a Mindenhatónak, miszerint kapjon ki a Barcelona a felfújható matracosoktól.

További szép napot, tartsatok továbbra is velünk!

Hala Madrid!

Lakatos Miklós

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése