2015. szeptember 23.

Összecsapás Bilbaóban


Nincs megállás a spanyol bajnokságban, a hétvége után hétközi fordulót rendeznek a pontvadászat 5. fordulójának keretében, a Real Madrid pedig az Athletic Bilbao otthonában, a San Mamés stadionban teszi tiszteletét.


Benítez mester és fiai éppen csak szusszanhattak egyet a szombati Granada elleni bajnoki mérkőzést követően és máris itt van az újabb megmérettetés. A Habfehérek most Baszkföldre utaznak, hogy a Bilbao ellen lépjenek pályára a bajnokság 5. fordulójának keretében.


A két klub az előző szezonban csak a bajnoki küzdelmek során találkozott egymással. Első alkalommal, 2014.10.05-én a Real Madrid 5-0-ás győzelmet aratott a Bernabéuban Ronaldo mesterhármasának és Benzema duplájának köszönhetően. A bajnoki visszavágóra 2015.03.07-én került sor a San Mamés stadionban, ahol a baszkok 1-0-ra gyűrték le a Királyi Gárdát, a győztes találatot pedig nem más szerezte, mint a hazaiak gólfelelőse, Aritz Aduriz.


A Bilbao az előző idényben a 7. helyen zárta a bajnokságot, mellyel az utolsó Európa Ligás selejtező helyezést csípték meg. A nyári selejtezőkön túljutva be is verekedték magukat a csoportkörbe, ahol az AZ Alkmaar, az Augsburg és a Partizan Belgrad ellen kell majd helytállniuk, így a baszkok is többfrontos terhelésnek vannak kitéve, csakúgy, mint a Blankók.

Ernesto Valverde csapata négy fordulót követően jelenleg csak a 13. helyen áll a tabellán, mindössze egy győzelemmel, amelyhez három vereség párosul, így elmondható, hogy nem kezdték valami fényesen az új futballszezont. Az előző fordulóban a Villarreal csapata verte őket 3-1-re, de az egy héttel ezelőtti Európa Liga nyitányon remek teljesítménnyel 3-1-re győztek hazai pályán az Augsburg ellen.
Mivel a bilbaói egyesület főként a saját nevelési bázisára építkezik, így nagy jelentőséget tulajdoníthatunk annak, hogy a nyári átigazolási szezon végén 8 millió euróért megszerezték Raúl Garcíát az Atletico Madridtól. Azt sem szabad elfelejteni, hogy az augusztus közepén lejátszott Spanyol Szuperkupa mérkőzések végén ők vihették haza a serleget a Barcelona csapatával szemben. Az első találkozón Valverde fiai 4-0-ra leckéztették meg az ősi riválist, a visszavágó pedig 1-1-es döntetlennel zárult, így mindenképpen kemény mérkőzésre kell számítania a Habfehéreknek.


Beníteznek továbbra sem áll rendelkezésére a sérült Danilo, James, Ramos és Bale, így a mesternek okosan kell összeállítani a csapatot, hogy a srácok további sérülések nélkül vészeljék át ezt a heti két mérkőzéses terhelést, hiszen egy hét múlva ismét a Bajnokok Ligája lesz porondon.

A Real Madrid várható kezdőcsapata:
Navas – Carvajal, Pepe, Varane, Marcelo – Modric, Kroos – Lucas Vázquez, Isco, Ronaldo – Benzema

Benítez 19 fős kerete a Bilbao ellen:
Kapusok: Keylor Navas, Kiko Casilla, Rubén Yánez
Védők: Carvajal, Arbeloa, Pepe, Varane, Nacho, Marcelo
Középpályások: Kroos, Modric, Isco, Casemiro, Kovacic, Cheryshev
Támadók: Benzema, Ronaldo, Jesé, Lucas Vázquez

Helyszín: San Mamés
Időpont: 2015.09.23. – 21:00
Játékvezető: Antonio Mateu Lahoz

A mérkőzést a Sport2 21:00-tól élőben közvetíti.


Kelemen Dániel

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése